azyl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 jezeli juz bylo to wielkie sory ale nie znalazlem :( chodzi mi o kabelek z kompa do tv przez wyjscie z karty tv-out sprawa jest taka : mam na kompie troche filmow, czesto jakis domownik chce cos obejzec ... chcialbym podlaczyc do tv kompa przez kabelek zeby mozna bylo w nim oglodac filmy, ale nie wiem czy ten kabel przenosi tez dzwiek do tv ( tv jest w innym pokoju ) wiec moje pytanie : czy kabel komp-tv przez tv-out przenosi obraz z dzwiekiem czy sam obraz a jezeli sam obraz to czy jest jakis sposob na dzwiek ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajaxica Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 czyżby pytanie za banalne, żeby ktoś się pokusił o odpowiedź? Kabelek z wyjścia karty graficznej z TV-outem przenosi tylko obraz. Za dźwięk w komputerze odpowiedzialna jest karta muzyczna i to do niej trzeba się podłączyć odpowiednim kabelkiem i pociągnąć do telewizora. Nie wiem jakie masz wejścia video i audio w telewizorze ale na ogół są albo chinche albo np. euro złącza. Jeśli Euro to trzeba sobie kupć przejścióweczkę (z jednej euro a z drugiej wejścia video oraz audio (lewy, prawy dla dźwięku stereo)-zakładam stereofoniczny telewizor). Jeśli wyjście z karty dźwiękowej masz np. jacka to jeszcze trzeba kupić przejściówkę jack - chinch (stereo oczywiście) no i odpowiedni kabel audio (dwa chinche z jednej dwa z drugiej) tą całą imprezę trzeba wetknąć w telewizor (znaczy kabelek z karty graf. i kabelki z karty dźwiękowej) i powinno fest działać. Pozdro:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Po co bawić się w jakieś przejściówki, najlepiej od razu zrobić sobie kabelek z wtyczkami pasującymi do posiadanego przez Ciebie sprzętu. Jeśli sam tego nie potrafisz zrobić, to odwiedź najbliższy serwis RTV - pomogą Ci napewno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 tylko ze mam karte muzyczna zintegrowana (ac 97) i sa w niej 3 wejscia/wyjscia 1- glowny na glosniki 2 - ilne in 3 - mikrofon line in jest zajete przez karte telewizyjna , wiec do czego ma podlaczyc telewizor ?? sory za tek lamerskie pytanie ale nigdy nie mialem do czynienia z lazceniem kompa z tv :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Potrzebny Ci dźwięk wychodzący na zewnątrz, więc odłączasz głośniki i do tego wyjścia podłączasz telewizor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 dzieki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Potrzebny Ci dźwięk wychodzący na zewnątrz, więc odłączasz głośniki i do tego wyjścia podłączasz telewizor. A jeśli ma to być używane często, to kup sobie rozdzielacz minijack(wtyk)->2xminijack(gniazdo) i podłącz równolegle głośniki od kompa i TV. Ja tak mam. Aha, TV stereo, mam nadzieje, bo inaczej rzecz o dyskusyjnej sensowności... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 tv oczywiscie stereo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...