Skocz do zawartości
piotrek_zet

Montaż nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam kilka pytań, zamierzam kupić nagrzewnice od kadetta, i chciałbym zamontowac ją wewnątrz budy - moja obudowa to chieftec midi tower - problem mam z rozmieszczeniem nagrzewnicy wewnątrz, myślałem nad przykreceniem jej do ścianki bocznej i zrobieniem w niej odpowiednio dużego otworu, ale nie wiem czy taka pozycja nagrz. bedzie okej, moze sami macie jakieś sugestie - zależym mi na tym aby wszystko (całe WC) było w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam midi tower.

Zasilacz wywalilem na zewnatrz budy a pod "sufitem" zamontowalem nagrzewnice. Spasowała idealnie.

Wiatraczki wypychajac powietrze przez chlodnice automatycznie tworza tzw komin.

Mysle ze to najlepsze rozwiazanie. Niestety nie jestem w stanie wyslac zdjatek bo nie dysponuje cyfrakiem, przynajmniej narazie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to też przeszło mi przez myśl, nagrzewnica to zwykły kadett i buda chiefteca, z począdku odrzuciłem tą mozliwość bo musiałbym niszczyć bude a tego niechce, ale jesli nic lepszego nie bedzie to pewnie tak zrobie, bo moge jeszcze wyciąc jeden koszyk na dyski i tam zamontować chłodnice, dzieki za rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że zasiłke zupełnie wywaliłeś z budy, ja chciałbym przy tym zachować mobilność całej skrzynki

Zasilacz mam zmontowany na tylnej sciance budy. Komp niewiele ucierpial na mobilnosci, tzn. do bagaznika auta wchodzi mi bez problemu :)

...czy nie dałobysie wmontować zasiłki pod koszyk z dyskiem twardym

Moje rozwiazanie jest lepsze pod jednym wzgledem:

zasilacz poza kompem => w budzie chlodniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi