piotrek_zet Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Cześć, mam kilka pytań, zamierzam kupić nagrzewnice od kadetta, i chciałbym zamontowac ją wewnątrz budy - moja obudowa to chieftec midi tower - problem mam z rozmieszczeniem nagrzewnicy wewnątrz, myślałem nad przykreceniem jej do ścianki bocznej i zrobieniem w niej odpowiednio dużego otworu, ale nie wiem czy taka pozycja nagrz. bedzie okej, moze sami macie jakieś sugestie - zależym mi na tym aby wszystko (całe WC) było w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Tez mam midi tower. Zasilacz wywalilem na zewnatrz budy a pod "sufitem" zamontowalem nagrzewnice. Spasowała idealnie. Wiatraczki wypychajac powietrze przez chlodnice automatycznie tworza tzw komin. Mysle ze to najlepsze rozwiazanie. Niestety nie jestem w stanie wyslac zdjatek bo nie dysponuje cyfrakiem, przynajmniej narazie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Rozumiem że zasiłke zupełnie wywaliłeś z budy, ja chciałbym przy tym zachować mobilność całej skrzynki, i tak w tym momencie zacząłem sie zastanawiać czy nie dałobysie wmontować zasiłki pod koszyk z dyskiem twardym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Być może twoja nagrzewnica będzie się mieścić w górnej ścianie obudowy przed zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 tak to też przeszło mi przez myśl, nagrzewnica to zwykły kadett i buda chiefteca, z począdku odrzuciłem tą mozliwość bo musiałbym niszczyć bude a tego niechce, ale jesli nic lepszego nie bedzie to pewnie tak zrobie, bo moge jeszcze wyciąc jeden koszyk na dyski i tam zamontować chłodnice, dzieki za rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Rozumiem że zasiłke zupełnie wywaliłeś z budy, ja chciałbym przy tym zachować mobilność całej skrzynkiale jedno drugiemu nie zaprzecza ! jak zasilacz przykrecisz do obudowy na topie to komp jest dalej mobilny jak nie jak tak? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Rozumiem że zasiłke zupełnie wywaliłeś z budy, ja chciałbym przy tym zachować mobilność całej skrzynki Zasilacz mam zmontowany na tylnej sciance budy. Komp niewiele ucierpial na mobilnosci, tzn. do bagaznika auta wchodzi mi bez problemu :) ...czy nie dałobysie wmontować zasiłki pod koszyk z dyskiem twardym Moje rozwiazanie jest lepsze pod jednym wzgledem: zasilacz poza kompem => w budzie chlodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 wlasnie, ze stracil :D mialem wlasnie dwie mozliwosci przekladki zasilacza : na top i z tylu i wybralem z na gorze bo kompa DUZO lepiej sie nosi minusem jest koniecznosc dodatkowego wiatraka w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...