Skocz do zawartości
flipowsky

jaki komputer złożyć

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym złożyć komputer gamingowy w budżecie około 6000–7000 max. 10000 zł i chciałbym prosić o ocenę mojego pomysłu.

Zależy mi głównie na:

bardzo dobrych FPS-ach w CS2 i innych wymagających grach grach,

32 GB RAM,

karcie z minimum 16 GB VRAM,

czarnej obudowie typu „aquarium” z panoramicznym szkłem,

dużej ilości ARGB/RGB z możliwością ustawienia np. białego i niebieskiego,

dobrym chłodzeniu,

schludnym cable management.

Mój obecny build:

Używane:

GPU: Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16 GB – znalazłem za 2650 zł

CPU: Ryzen 7 7800X3D

Obudowa: Lian Li O11 Vision Compact Black

Nowe:

Płyta główna: B650/B850 Wi-Fi

RAM: 32 GB (2×16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 RGB

SSD: 2 TB NVMe

Zasilacz: 850 W 80+ Gold

Chłodzenie: AIO 360 mm ARGB

Wentylatory: ARGB, najlepiej Lian Li

Kable: Lian Li Strimer, z możliwością ustawienia białego/niebieskiego podświetlenia

Chciałbym też zrobić cały komputer w czarnym stylu z biało-niebieskim RGB.

Czy taki build ma w ogóle sens?Co powinienem próbować znaleźć taniej itp. Albo  poprostu zaproponujcie mi jakiegoś dobrego builda.

Edytowane przez flipowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, flipowsky napisał(a):

Kable: Lian Li Strimer,

Dla GPU, CPU I MOBO to tylko ~700 zł, komplet wentyli Lian Li, żeby to wyglądało z 6 sztuk najtańszych wentyli Lian Li CL. to ~400 zł, jak chcesz SL z oświetleniem ramki cena x2.

Zakładając że GPU już masz to i tak w 7000 tego nie zamkniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak skladasz calego nowego kompa to najlepiej tez monitor 4k miniled albo oled 32 cale i   pomysl o 5070 ti zamiast tego radeona, za doplate kilkanascie % wartosci kompa masz duzo lepsze mfg, nizsze opoznienia, lepsze wsparcie developerow i znacznie szerszy feature set w tym najlepszy upscaler dlss 4.5

Tu masz dla przykladu moja galerie z przejscia calego cyberpunka w 4k dlss z path tracingiem, totalnie nie mozliwe na radeonie, podobnie w  wielu innych grach z next gen grafika.

https://photos.app.goo.gl/oi2CxP9qnAcZemxT9

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, teraz rynek jest przewalony i nie będę tu owijał w bawełnę. Tego, co chcesz w budżecie 7k to nie kupisz. Jeżeli teraz składasz kompa to musisz iść na kompromisy. Zakładam że kupujesz Radeona 9070 XT za 2650zł to reszta wygląda tak:

Mobo: https://www.x-kom.pl/p/1551208-plyta-glowna-socket-am5-msi-b850-gaming-pro-wifi6e.html

CPU: https://www.x-kom.pl/p/1369355-procesor-amd-ryzen-7-amd-ryzen-7-7700-tray.html

M2: https://www.x-kom.pl/p/1362933-dysk-ssd-goodram-1tb-m2-pcie-gen4-nvme-px600-lite.html

RAM: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/pamieci-ram/pamiec-ram-goodram-irdm-32gb-2x16gb-ddr5-6000mt-s-cl36

PSU: https://www.x-kom.pl/p/1362959-zasilacz-do-komputera-gigabyte-ud850gm-pg5-v2-850w-80-plus-gold-atx-31.html

Cooler: https://www.x-kom.pl/p/1075143-chlodzenie-procesora-endorfy-fera-5-dual-fan-2x120mm.html

GPU: Ten Radeon za 2650

Obudowa to raczej kwestia indywidualna. Całość wychodzi 6830zł (na ten moment). Powiedz jeszcze jaki masz monitor (dokładny model) i dopisz czy masz coś co możesz użyć w nowym kompie (np.: jakiś dysk, czy jakieś chłodzenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę cię martwić, ale 9070XT od Gigabyte lepiej unikać jak ognia. Jako jedyne ze wszystkich mają pastę na rdzeniu zamiast pada PTM, i pasta się wypompowuje do kilku miesięcy. Ten nieszczęśnik zapewne przeszedł reklamację i nałożyli mu świeża pastę, wiedząc co czeka go ponownie za kilka miesięcy postanowił sprzedać. 

5070ti jest kompletnie nieopłacalne, więc pozostaje jedynie 9070 lub 9070XT. Z najtańszych 9070XT masz reapera od power color I asrocka, choć asrocka też bym nie brał bo trafiły się nam 3 sztuki z folią na termopadach na sekcji VRM. 

Ewentualnie 9070 od Asusa

https://www.ceneo.pl/181663462

Cała reszta jak szybki napisał, ewentualnie:

Dysk

https://www.x-kom.pl/p/704554-dysk-ssd-lexar-2tb-m2-pcie-nvme-nm620.html

Ram (mniejsze opóźnienia)

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/pamieci-ram/pamiec-ram-patriot-viper-venom-32gb-2x16gb-ddr5-6000mt-s-cl30

Procek

https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-7-7800x3d-4-2-ghz-96-mb-oem-100-000000910-12807924/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpcbb&ceneo_cid=decb78da-a8fc-f508-7266-863fa24726b6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55 minut temu, Dikson napisał(a):

O ile z chłodzeniem się zgodzę (sam takie mam na 9800X3D i daje radę), tak z dyskiem .. pierwsze słyszę o tej marce i pytanie jak z serwisem, za to zasilacz definitywnie nie kwalifikuje się do kategorii cichych. Nie ma nawet pół pasywnego trybu, a wentylator staje się hałaśliwy z czasem.

Zasilacze z trybem polpasywnym, jako takiej jakości zaczynają się od 370pln. Pomijam fakt, że zasilacza Gigabyte już bym nie zaryzykował 😉

Jakby o mnie chodziło, nawet jakbym miał przekroczyć budżet, wolałbym dołożyć do lepszego zasilacza.

Edytowane przez vlad_8011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką niby awaryjność mają dyski na MAP1602 +YMTC 232l skoro jest to samo?

Głupoty wypisujesz totalne, ten Deepcool to sprawdzona platforma i nie wymaga trybu półpasywnego bo do 60% wentyl kręci ~400rpm, śmigło takie same jak w MSI MPG 1000 czy Seasonic Prime TX 1300/1600.

27 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Pomijam fakt, że zasilacza Gigabyte już bym nie zaryzykował 😉

Akurat to zupełnie inny OEM co w przypadku palących się modeli serii GP.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dikson napisał(a):

A jaką niby awaryjność mają dyski na MAP1602 +YMTC 232l skoro jest to samo?

Głupoty wypisujesz totalne, ten Deepcool to sprawdzona platforma i nie wymaga trybu półpasywnego bo do 60% wentyl kręci ~400rpm, śmigło takie same jak w MSI MPG 1000 czy Seasonic Prime TX 1300/1600.

Akurat to zupełnie inny OEM co w przypadku palących się modeli serii GP.

Po co ta agresja? Skoro taki cichy ten deepcool, to na pewno wszystkie negatywne opinie są zmyślone.... Ilość obrotów nie świadczy o głośności wentylatora. Właśnie w MSI to przerabiałem dość często, gdzie słychać sam zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Ilość brotów nie świadczy o głośności wentylatora.

Nie? poza łożyskiem to główny czynnik mający wpływ na kulturę pracy. Dlatego wersja 850W jak i MSI MAG 850 GL gdzie jest to ta sama platforma z wentylatorem Martecha który ma ~1000rpm w idle są uznawane za głośne. Miałem oba zasilacze, kuzyn ma MAG 850 i jest to słyszalne bardziej jak reszta wentyli w obudowie. Montowałem kilka MPG i nic takiego nie miało miejsca.

Z czytaniem widzę też jest problem, negatywne opinie na xkom o terkoczącym i głośnym wentylatorze? - tak dotyczą wersji 750/850 bo to inna platforma jak i sam wentylator.

Wszystkie opinie modelu 1000/1200W co do kultury pracy są bez zarzutu.

Terkoczący wentylator może zdarzyć się w najdrozszych zasilaczach a tu mówimy o PSU 1000w za 300 zł który jest wart tych pieniędzy, za MPG 1000W trzeba wyłożyć 550 zł.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dikson napisał(a):

Nie? poza łożyskiem to główny czynnik mający wpływ na kulturę pracy. Dlatego wersja 850W jak i MSI MAG 850 GL gdzie jest to ta sama platforma z wentylatorem Martecha który ma ~1000rpm w idle są uznawane za głośne. Miałem oba zasilacze, kuzyn ma MAG 850 i jest to słyszalne bardziej jak reszta wentyli w obudowie. Montowałem kilka MPG i nic takiego nie miało miejsca.

Z czytaniem widzę też jest problem, negatywne opinie na xkom o terkoczącym i głośnym wentylatorze? - tak dotyczą wersji 750/850 bo to inna platforma jak i sam wentylator.

Wszystkie opinie modelu 1000/1200W co do kultury pracy są bez zarzutu.

Terkoczący wentylator może zdarzyć się w najdrozszych zasilaczach a tu mówimy o PSU 1000w za 300 zł który jest wart tych pieniędzy, za MPG 1000W trzeba wyłożyć 550 zł.

Na pewno... Ta cena taka niska z dobroci serca .... 

Serie MPG i MAG od MSI różnią się właśnie między innymi obecnością trybu polpasywnego.

Naprawdę nie wiem po co bronisz tego zasilacza, jest test, nie jeden i wcale taki świetny nie jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czekam nadal na ten cichy zasilacz za 370 zł

Ale co on ma tu niby bronić, dobrego zasilacza w dobrej cenie? - na pewno jest to dużo lepszy wybór niż ten Gigabyte.

A no są testy na cybenetics i faktycznie jest cichy i parametrowo dobrze to wypada więc nie wiem po co ta dyskusja. Mod siedzi w zasilaczach, wisi nawet jego temat na forum 

a ty wyskakujesz z jakimiś argumentem że Deepcool  1000 jest głośny bo nie ma trybu półpasywnego.

Cena ci nie pasuje?, bo to promocja a że inne rzeczy nie idą jak ram czy dyski to jakoś sklepy muszą ruszyć rynek.

Dawniej zasilacze nie miały trybu półpasywnego i byly ciche, teraz też takie są, chociażby Be Quiet Pure Power 13M który jest jednym z najcichszych zasilaczy na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Sad.dam napisał(a):

A ja czekam nadal na ten cichy zasilacz za 370 zł

Ale co on ma tu niby bronić, dobrego zasilacza w dobrej cenie? - na pewno jest to dużo lepszy wybór niż ten Gigabyte.

A no są testy na cybenetics i faktycznie jest cichy i parametrowo dobrze to wypada więc nie wiem po co ta dyskusja. Mod siedzi w zasilaczach, wisi nawet jego temat na forum 

a ty wyskakujesz z jakimiś argumentem że Deepcool  1000 jest głośny bo nie ma trybu półpasywnego.

Cena ci nie pasuje?, bo to promocja a że inne rzeczy nie idą jak ram czy dyski to jakoś sklepy muszą ruszyć rynek.

Dawniej zasilacze nie miały trybu półpasywnego i byly ciche, teraz też takie są, chociażby Be Quiet Pure Power 13M który jest jednym z najcichszych zasilaczy na rynku.

Zaznaczam tylko i jedynie fakt, że ten zasilacz nie jest cichy, podobnie jak zasilacze MSI bez trybu polpasywnego. Sami mieliśmy okazję testować 2 jednostki nie tylko tego, ale wspomnianych MSI, i niestety te zasilacze były NAJGLOSNIEJSZYM elementem systemu. Ale pal licho z moim doświadczeniem, wskazałem też opinie innych. Są recenzje. Te wentylatory stosowane w tych zasilaczach po prostu nie należą do cichych - tylko tyle i aż tyle.

Nie wiem ma wrzucac te zasilacze (linki) czy Link do wyszukiwarki z zaznaczonymi filtrami?

https://www.amazon.pl/dp/B0DNZCT6ML/?tag=ceneo0c-21&creative=380333&creativeASIN=B0DNZCT6ML&linkCode=asn&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ascSubtag=ba2312ea-7312-fd13-91c3-9d7d36a6c73c

https://www.amazon.pl/dp/B0DCZJSJ7Z/?tag=ceneo0c-21&creative=380333&creativeASIN=B0DCZJSJ7Z&linkCode=asn&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ascSubtag=ab02be1a-f892-8964-5bdc-bb6b04cef110

https://www.morele.net/zasilacz-montech-century-ii-gold-850w-atx-3-1-14980527/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=f58be6fe-bdd2-c892-b573-38730bd8b103

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozbieżności między Waszymi opiniami mogą wynikać z trafienia na egzemplarze z różnych okresów produkcji. Z opinii na X-kom zasilacz ma 4.9 na 5 natomiast wiele z negatywnych opinii wskazuje na terkotanie wentylatora.

Edytowane przez Pzgr. 39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2026 o 14:32, vlad_8011 napisał(a):

Naprawdę nie wiem po co bronisz tego zasilacza, jest test, nie jeden i wcale taki świetny nie jest. 

Jeśli szukasz świetnego zasilacza to pomnóż budżet x3

W dniu 11.08.2026 o 15:17, vlad_8011 napisał(a):

wskazałem też opinie innych

Opinie z xkom modeli o mocy 750/850W z innym wentylatorem....

W dniu 11.08.2026 o 15:17, vlad_8011 napisał(a):

Zaznaczam tylko i jedynie fakt, że ten zasilacz nie jest cichy

Jest cichy i przestań dalej pisać głupoty https://forum.ithardware.pl/topic/10841-zasilaczowa-telenowela-na-wspólnej-linii-12v/page/4/#findComment-430670

Opinia użytkownika który w rękach miał kilkadziesiąt zasilaczy w różnej kwocie.

Zasilacze które mają ten sam wentylator FDB to jest MSI A1000G, XPG Core Reactor II 1000W, NZXT C1000, Montech Titan Gold 1000W i masa innych modeli w tym Seasonica nawet tych z topu cenowego nie są ciche? - za to cichy jest Thermaltake GT na budżetowym wentylatorze 120mm z łożyskiem ślizgowym - lepiej już nic nie pisz.

Ten Thermalrake to ulep w tej kwocie na chińskich kondensatorach CapXon/Ltec, JiCon; w tym ten po stronie pierwotnej do tylko 85 stopni, kiepskiej jakości tranzystorach i mosfetach. Brak testów z prawdziwego zdarzenia, krótka gwarancja i użyte elementy świadczą że to nie jest jednostka warta tych pieniędzy.

Z wentylatorem 120mm na pewno będzie cichy, szczególnie z tym łożyskiem za kilka lat.

Montech w tej kwocie ok, ale on jest i tak głośniejszy niż Deepcool PN1000M a tryb półpasywny jest relatywnie krotki

https://www.cybenetics.com/evaluations/psus/2419/

https://www.cybenetics.com/evaluations/psus/2813/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dikson napisał(a):

Jeśli szukasz świetnego zasilacza to pomnóż budżet x3

Opinie z xkom modeli o mocy 750/850W z innym wentylatorem....

Jest cichy i przestań dalej pisać głupoty https://forum.zablokowana_strona/topic/10841-zasilaczowa-telenowela-na-wspólnej-linii-12v/page/4/#findComment-430670

Opinia użytkownika który w rękach miał kilkadziesiąt zasilaczy w różnej kwocie.

Zasilacze które mają ten sam wentylator FDB to jest MSI A1000G, XPG Core Reactor II 1000W, NZXT C1000, Montech Titan Gold 1000W i masa innych modeli w tym Seasonica nawet tych z topu cenowego nie są ciche? - za to cichy jest Thermaltake GT na budżetowym wentylatorze 120mm z łożyskiem ślizgowym - lepiej już nic nie pisz.

Ten Thermalrake to ulep w tej kwocie na chińskich kondensatorach CapXon/Ltec, JiCon; w tym ten po stronie pierwotnej do tylko 85 stopni, kiepskiej jakości tranzystorach i mosfetach. Brak testów z prawdziwego zdarzenia, krótka gwarancja i użyte elementy świadczą że to nie jest jednostka warta tych pieniędzy.

Z wentylatorem 120mm na pewno będzie cichy, szczególnie z tym łożyskiem za kilka lat.

Montech w tej kwocie ok, ale on jest i tak głośniejszy niż Deepcool PN1000M a tryb półpasywny jest relatywnie krotki

https://www.cybenetics.com/evaluations/psus/2419/

https://www.cybenetics.com/evaluations/psus/2813/

Nie ja będe tego zasilacza słuchał. Też przewijają mi się zasilacze i tez mam swoje uszy, ale skoro wiesz lepiej....
Opinie można sprawdzić również w innych sklepach, ale odpuszczam już, bo dalsza dyskusja nie ma sensu.

Ale z thermaltekiem to logicznego fikołka robisz, twierdząc że za lata padnie łożysko - W PÓŁPASYWNYM TRYBIE, podczas gdy w tym Deepcoolu to łożysko wypadnie całkowicie (brak trybu pasywnego, praca non stop, w takim samym okresie) 🙂

Tylko przypomnę, że zasilacza nie kupuje się raz na 2 lata, tylko na dłużej, szczególnie 1000W, a półpasywne zdecydowanie zachowają lepszą kulturę pracy w dalszej perspektywie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Opinie można sprawdzić również w innych sklepach, ale odpuszczam już, bo dalsza dyskusja nie ma sensu.

Wystarczające są moje doświadczenia z wieloma zasilaczami o tej mocy na platformie CWT CSZ z tym wentylatorem jak i opinie innych ludzi z różnych for + testy.

11 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Ale z thermaltekiem to logicznego fikołka robisz, twierdząc że za lata padnie łożysko - W PÓŁPASYWNYM TRYBIE, podczas gdy w tym Deepcoolu to łożysko wypadnie całkowicie (brak trybu pasywnego, praca non stop, w takim samym okresie) 🙂

Znowu nie wiesz o czym piszesz. Porównujesz wentylator FDB Hong Hua z wentylatorem na łożysku ślizgowym który można znaleźć na Ali za kilka zł. Żywotność tego drugiego jest kilkukrotnie niższa nie mówiąc już o kiepskiej jakosci samego wentylatora.

Apropo trybu półpasywnego, wersja 1200W ma aż ~150W trybu pasywnego, super...

Naprawdę nie chciałbym mieć tego TT z pseudo trybem polpasywnym gdzie sam wentylator świruje, nie mówiąc już że z reguły tryb ciągły jest lepszy dla samej elektroniki zasilacza

Screenshot_20260813_181424_Chrome.jpg

Screenshot_20260813_151451_Gallery.jpg

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, Dikson napisał(a):

Wystarczające są moje doświadczenia z wieloma zasilaczami o tej mocy na platformie CWT CSZ z tym wentylatorem jak i opinie innych ludzi z różnych for + testy.

Znowu nie wiesz o czym piszesz. Porównujesz wentylator FDB Hong Hua z wentylatorem na łożysku ślizgowym który można znaleźć na Ali za kilka zł. Żywotność tego drugiego jest kilkukrotnie niższa nie mówiąc już o kiepskiej jakosci samego wentylatora.

Apropo trybu półpasywnego, wersja 1200W ma aż ~150W trybu pasywnego, super...

Naprawdę nie chciałbym mieć tego TT z pseudo trybem polpasywnym gdzie sam wentylator świruje, nie mówiąc już że z reguły tryb ciągły jest lepszy dla samej elektroniki zasilacza

Screenshot_20260813_181424_Chrome.jpg

Screenshot_20260813_151451_Gallery.jpg

No to może kupić montecha, ja pier... Chłopie. Ty sugerujesz że wentylator pracujący non stop podziała dłużej, to nie jest noctua pokaż mi jedna opinie tego deepcoola po pół roku lub wiecej. Do 150W to właśnie pulpit, przeglądarka itp. Wtedy ma być cisza - i jest, przy większym obciążeniu wchodzą na wyższe obroty też inne wentylatory.

Nie rozstrzygamy co jest lepsze, tylko co jest cichsze. Ja mam zasilacz za 1000zl, który ma PRZELACZNIK trybu polpasywnego - jak ci nie pasuje to możesz go wyłączyć, ale w zasilaczu pozbawionego trybu polpasywnego sobie go nie włączysz - ograniczasz się wyłącznie do jednego trybu pracy.

Edit: chyba wiem co było powodem dla którego ten deepcool wydawał się głośny - inna literka na końcu - D zamiast M. Niemniej jednak, miałem zasilacz że świetnym wentylatorem bez trybu polpasywnego (BQ dark power pro 11, z silent wingsem) i mogę ci nagrać jak pracuje po 6 latach. A głośniejszy stał się już po 2, właśnie z uwagi na brak trybu polpasywnego. No i nie budzi zaufania strona producenta, gdzie strona tego zasilacza jest niedostępna (dostęp tylko przez Google, ale wymaga uwierzytelnienia), a sam zasilacz nie widnieje na liście jak wchodzisz normalnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Ty sugerujesz że wentylator pracujący non stop podziała dłużej, to nie jest noctua pokaż mi jedna opinie tego deepcoola po pół roku lub wiecej. 

Nadal nie dotarło, ten sam wentylator siedzi w wielu zasilaczach o których pisałem wyżej i działają one u wielu osób nie od dziś. jest już on parę ładnych lat na rynku. Owszem może zdarzyć się wadliwa sztuka ale takie rzeczy już na początku wychodzą. 

31 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Do 150W to właśnie pulpit, przeglądarka itp. Wtedy ma być cisza - i jest, przy większym obciążeniu wchodzą na wyższe obroty też inne wentylatory.

Nie po to kupuje się zasilacz 1.2KW który ma tak śmieszny tryb pasywny, większość zasilaczy tej mocy ma go od 30 do nawet 60% obciążenia, przykład MSI na tej samej platformie z tym samym wentylatorem

17866415555428564670767172484490.png

Ten wentylator jest nieslyszalny przy takim rpm, wersja 1200W ma podobnie zestrojoną mapę obrotów 

17866405754084348691315935144498.png

35 minut temu, vlad_8011 napisał(a):

Nie rozstrzygamy co jest lepsze, tylko co jest cichsze.

Aha, czyli ktoś ma kupić PSU kiepskiej jakości z wentylem 120mm na tandentym łożysku ślizgowym marnej jakości które w większości zakresu użytkowego będzie i tak głośniejsze jak wentylator FDB znanej marki za blisko 30$ tylko dlatego że ma pseudo tryb półpasywny bo Ty tak sobie wymyśliłeś?

Markowe wentylatory na ślizgowym potrafią zaczynać terkotać po roku a co dopiero no name za śmieszne pieniądze.

Jakby było mało tu masz test tego Deepcoola w wersji 1200W https://ithardware.pl/testyirecenzje/gamer_storm_pn1200n_1200w_test_opinia_recenzja-47739-8.html

"Reasumując do 75% mocy znamionowej, czyli blisko 1000 W zasialcz jest bardzo cichy lub niesłyszalny."

Temat zamykam, do ciebie zadne argumenty i opinie nie trafiają, wszyscy inni posiadacze zasilaczy z tym wentylatorem i na tej platformie mają problemy ze słuchem  tylko Ty wiesz lepiej jak ja, inni czy sami recenzenci. 

Jeśli zainteresowany wyrazi chęć pomocy to proszę o PW, wtedy temat otworzę.

• Thanks 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, vlad_8011 napisał(a):

Edit: chyba wiem co było powodem dla którego ten deepcool wydawał się głośny - inna literka na końcu - D zamiast M.

To jest inny zasilacz z kijowym wentylatorem Martecha 120mm gdzie w idle jest już go słychać, ta sama sytuacja co ze słabszymi modelami PN750M/850M a więc miał być prawo głośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...