Uneek Eth Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Mam zamiar kupić napęd DVD - mój CD odszedł na emeryturę (chodził przez 5 lat). Co wybrać :?: Co polecacie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Pioneer or Toshiba only Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Pioneer or Toshiba only Tak, właśnie zastanawiam się nad Pioneer'em 16x model 120 tylko nie wiem czy wybrać slot-in czy szufladę :?: Może jakieś podpowiedzi, co lepsze :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Slot In jest ładniejszy, ale i droższy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Slot In jest ładniejszy, ale i droższy Czy różnica polega tylko na wyglądzie zewnętrznym :?: Czy może slot-in jest wygodniejszy :?: A jak wygląda sprawa awaryjności :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 byl juz topic o tym ale najlepsze by bylo DVD Toshiby SD-1712 (16/48) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Z tymi japońskimi DVD (Pioneer,Toshiba) to chyba macie rację, ale ja jakoś skłaniał bym się w kierunku Asusa E616, choć ma po raczej podłoże sentymentalne bo te napędy wspominam jako najbardziej trwałe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Ja tez sie przylacze do opinii ze warto zainwestowac w PIONEER'a model 120 :) Co prawda ja mam typ 117 i jest bezawaryjny jak do tej pory... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały)ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Slot In jest ładniejszy, ale i droższy Czy różnica polega tylko na wyglądzie zewnętrznym :?: Czy może slot-in jest wygodniejszy :?: A jak wygląda sprawa awaryjności :?: Mam DVD Pioneera 106S <slot in> i 116 dokładnie samo tylko z tacką. Slot In jest o wiele wygodniejszy ale biada temu który kupi ten napęd do obudowy bez drzwiczek hałas jest niesamowity najgłośniejszy napęd jaki miałem okazję słyszeć a awaryjność ta sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zdecydowanie Asus E616.Mam go już trochę czasu i jkestem bardzo zadowolony.Zero problemów.Cichy i szybki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Asus ,Pioneer , Toshiba wszystko to bdb firmy ja mam Asusa i ma bardzo ładną jakość obrazu,jest cichy i ogulnie napewno na poziomie Pioneera czy Toshiby bo miedzy tymi trzema firmami sa rożnice w wydajnosci jakies 1-3% na zmiane zalerzy od testow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 1. Toshiba 2. Pioneer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały) Tak jak bartezjusz Toshiba SD-M1712 :D Potwierdzam wszystko to co powiedział i dodam jeszcze od siebie że jest cichsza od Asusa E616 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Toshiba SD-M1712 . This is good shit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały) Tak jak bartezjusz Toshiba SD-M1712 :D Potwierdzam wszystko to co powiedział i dodam jeszcze od siebie że jest cichsza od Asusa E616 No niewiem czy Toshiba tak wszystko czyta. Płyt 90 min i wiekszych czytać nie chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 u mnie 800mb/90 min chodzą tiptop-czyta bez zająkniecia 870 nie sprawdzałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 u mnie 800mb/90 min chodzą tiptop-czyta bez zająkniecia 870 nie sprawdzałem hmm. Sprawdzałem na swoim i na jeszcze jednym egzemplarzu tego DVD i 800 MB chodzić nie chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja mam toshibe sdm1612 już trochę czasu i jestem bardzo zadowolony! więc polecam toshibe! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 [*]Pioneer DVD-120 (180zl) [*]LG GDR-8162B (175zl) [*]ASUS DVD-E616 (190zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Dzięki za odpowiedzi. Zdecydowałem się na te 2 modele: 1. Pioneer 120 (lub 120S) 2. Toshiba SD-M1712 Zobaczymy co będzie w sklepie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koolo Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Slot In jest ładniejszy, ale i droższy Czy różnica polega tylko na wyglądzie zewnętrznym :?: Czy może slot-in jest wygodniejszy :?: A jak wygląda sprawa awaryjności :?: Slot-in jest super ale nie odczyta 8cm płytki niestety :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Od Asusa E616 radzę trzymać się z daleka, gdy był fabrycznie nowy działał wyśmienicie, ale po kilku miesiącach użytkowania zaczął mieć problemy z odczytem płyt i często nawet nie rozpoznawał włożonej płytki. Mam już drugi egzemplarz tego czytnika (wymienili mi na gwarancji) i ten też już zaczyna działać nienajlepiej. Polecam Toshibę SD-M1712 - szybka, cicha, tania i niezawodna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 toshiba dobra jest, pioneer tesh :wink: , ale ja bym stawial na sony'ego jeszcze nigdy sie na nim nie zawiodlem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 wszystkim którzy polecają Asusa :wink: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3064 tutaj kilka miłych słów o Teacku http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5241 i nie tyczy się to tylko Asusa ale i innych markowych, polecanych Teacków, Pionieerów itd. teraz producenci już trzepią taką chałę że szkoda gadać jadą tylko na swojej marce, i niestety co czy bedziemy happy ze swojego zakupu zalezy wyłącznie od szczęścia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 A ja troszke inaczej Ci odpowiem: zastanow sie, czy naprawde potrzebny jest Ci naped DVD :!: Dwa napedy optyczne to wygoda, ale IMHO lepiej oszczedzic jest tych pare zlotych i kupic CD, albo wydac cala sume na jakiegos wypasionego CD-ka (asusa czy cus takiego) zamiast ladowac kase w DVD. Ja zainwestowalem w polecana tu toshibe (dodatkowo plyte z dzwiekiem przestrzennym, 5.1 glosniki, 19" calowy monitor - co by pelnie DVD odkryc) i jak na razie ze 3 filmy obejrzalem z DVD (zazwyczaj te dolaczane do jakis gazet). I prawde mowiac jakiejs olbrzymiej roznicy w porownaniu do Divx-ow nie ma, przynajmniej jezeli odtwarzasz filmy na kompie :) Naturalnie moglbym chodzic do wypozyczalni i brac jakies tytuly, ale po co przeplacac skoro dosia jest tansza i ....dostepna w necie/ od znajomych. Ergo: DVD sluzy u mnie wylacznie jako drugi naped w clonie. Konkluzja - przemysl dobrze do czego Ty bedziesz uzywal tego napedu.... Pozdro M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ja nie polecalbym asusa, wydaje mi sie ze cos z nimi jest slabiej, bo na slabym kompie rwal film, a po zmianie napedu na MSI problem zniknal.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ja nie polecalbym asusa, wydaje mi sie ze cos z nimi jest slabiej, bo na slabym kompie rwal film, a po zmianie napedu na MSI problem zniknal....ja nie polecalbym asusa, wydaje mi sie ze cos z nimi jest slabiej, bo na slabym kompie rwal film, a po zmianie napedu na MSI problem zniknal.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...