Skocz do zawartości
Uneek Eth

DVD ale jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały)ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slot In jest ładniejszy, ale i droższy

Czy różnica polega tylko na wyglądzie zewnętrznym :?: Czy może slot-in jest wygodniejszy :?: A jak wygląda sprawa awaryjności :?:

Mam DVD Pioneera 106S <slot in> i 116 dokładnie samo tylko z tacką. Slot In jest o wiele wygodniejszy ale biada temu który kupi ten napęd do obudowy bez drzwiczek hałas jest niesamowity najgłośniejszy napęd jaki miałem okazję słyszeć a awaryjność ta sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus ,Pioneer , Toshiba wszystko to bdb firmy ja mam Asusa i ma bardzo ładną jakość obrazu,jest cichy i ogulnie napewno na poziomie Pioneera czy Toshiby bo miedzy tymi trzema firmami sa rożnice w wydajnosci jakies 1-3% na zmiane zalerzy od testow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały)

Tak jak bartezjusz

Toshiba SD-M1712 :D

Potwierdzam wszystko to co powiedział

i dodam jeszcze od siebie że jest cichsza od Asusa E616

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja stawiam na toshibe 1712- czyta wszystkie cdr,cdrw ,dvd-r,dvd+r , itd -cicha ,bezawaryjna -extra zrzuca kazdy soft do wypalenia na cdrw(odczytuje subkanały)

Tak jak bartezjusz

Toshiba SD-M1712 :D

Potwierdzam wszystko to co powiedział

i dodam jeszcze od siebie że jest cichsza od Asusa E616

No niewiem czy Toshiba tak wszystko czyta. Płyt 90 min i wiekszych czytać nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slot In jest ładniejszy, ale i droższy

Czy różnica polega tylko na wyglądzie zewnętrznym :?: Czy może slot-in jest wygodniejszy :?: A jak wygląda sprawa awaryjności :?:

Slot-in jest super ale nie odczyta 8cm płytki niestety :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Asusa E616 radzę trzymać się z daleka, gdy był fabrycznie nowy działał wyśmienicie, ale po kilku miesiącach użytkowania zaczął mieć problemy z odczytem płyt i często nawet nie rozpoznawał włożonej płytki. Mam już drugi egzemplarz tego czytnika (wymienili mi na gwarancji) i ten też już zaczyna działać nienajlepiej.

Polecam Toshibę SD-M1712 - szybka, cicha, tania i niezawodna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkim którzy polecają Asusa :wink:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3064

tutaj kilka miłych słów o Teacku

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5241

i nie tyczy się to tylko Asusa ale i innych markowych, polecanych Teacków, Pionieerów itd. teraz producenci już trzepią taką chałę że szkoda gadać jadą tylko na swojej marce, i niestety co czy bedziemy happy ze swojego zakupu zalezy wyłącznie od szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja troszke inaczej Ci odpowiem:

zastanow sie, czy naprawde potrzebny jest Ci naped DVD :!: Dwa napedy optyczne to wygoda, ale IMHO lepiej oszczedzic jest tych pare zlotych i kupic CD, albo wydac cala sume na jakiegos wypasionego CD-ka (asusa czy cus takiego) zamiast ladowac kase w DVD. Ja zainwestowalem w polecana tu toshibe (dodatkowo plyte z dzwiekiem przestrzennym, 5.1 glosniki, 19" calowy monitor - co by pelnie DVD odkryc) i jak na razie ze 3 filmy obejrzalem z DVD (zazwyczaj te dolaczane do jakis gazet). I prawde mowiac jakiejs olbrzymiej roznicy w porownaniu do Divx-ow nie ma, przynajmniej jezeli odtwarzasz filmy na kompie :) Naturalnie moglbym chodzic do wypozyczalni i brac jakies tytuly, ale po co przeplacac skoro dosia jest tansza i ....dostepna w necie/ od znajomych. Ergo: DVD sluzy u mnie wylacznie jako drugi naped w clonie.

Konkluzja - przemysl dobrze do czego Ty bedziesz uzywal tego napedu....

Pozdro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie polecalbym asusa, wydaje mi sie ze cos z nimi jest slabiej, bo na slabym kompie rwal film, a po zmianie napedu na MSI problem zniknal....ja nie polecalbym asusa, wydaje mi sie ze cos z nimi jest slabiej, bo na slabym kompie rwal film, a po zmianie napedu na MSI problem zniknal....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...