Skocz do zawartości
dlugi_a

problem z klawiaturą i biosem grrr...

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem nowa klawiature - zwykly samsung z wyjsciem DIN i za kazdym razem jak wylacze komputer (zasilka AT) resetuje mi sie bios, to znaczy jak wlaczam ponownie to musze go na nowo ustawiac, na poprzedniej (jakis noname panaview) wszystko dziala poprawnie

jedyne co mi przychodzi na mysl to slaba bateria na plycie - sprawdzalem miernikiem ma 3,21V, moze wiecie ile powinna miec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

postanowilem pojechac do elektronicznego i zonk, jest pare roznych rodzajow baterii do plyt i nie wiem jaka wybrac, a na mojej nie ma zadnych szczegolnych oznaczen, ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na chybil trafil?

btw. czy to moze byc cos z ta nowa klawiatura, bo przypadek ten jest co najmniej dziwny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomóżcie :?

sprawdzilem raz jeszcze, ta nowa klawiatura resetuje mi ustawienia biosu w momencie wlaczania kompa

z ciekawosci posprawdzalem tez rezystancje pomiedzy bolcami we wtyczkach od tych klawiatur i sie roznia miadzy soba o rzad wielkosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu, aż taka różnica? Jak dotąd nie słyszałem o problemach tego typu z klawiaturami Samsung, ale wszystko jest możliwe. Chociaż moim zdaniem to raczej wina płyty, PCChips znany jest z dziwacznych uszkodzeń. Może spróbuj z inną (też nową) klawiaturą? Jeśli będzie działała poprawnie, to będzie jakiś argument przy reklamacji Samsunga ;)

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...