Skocz do zawartości
kikus

Problem... PLZ pomóżcie !

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Na początek chciałem Was pozdrowić znad pochmurnego morza polskiego.... :?

A mój problem dotyczy tym razem rzeczy która mnie denerwuje od czasu kiedy kupiłem sobie kompa....

A więc:

Moja konfiguracja to Athlon 2000 , ASUS (ten z nForcem) 8) , Dysk 40GB , wentylatorek TyTan do 2000max , zasilacz 350V!

A problemem jest to ze sprzęt ten pracuje straaaasznie głośno !! :evil: :evil:

Jest taki głośny ze sie nieda gadać :(

Czy mozecie mi poradzic cos? Np. co mam zmienić , co dokupić a co np. wywalić?? Jak mam cos zmienic to podajcie na co i firme zebym wiedzial co kupić!

Bardzo dziekuje za pomoc !!

P.S.

Temp procka : 55 stopni

Temp main : 53 stopnie

:?: :?: :idea: :idea: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajzyj w glab kompa i wsluchaj sie co swiruje najlepiej zatrzymuj na chwilke wiatraki znajdziesz najglosniejszy i stwierdzisz ktory lub ktore sa na tyle glosne ze przeszkadzaja, lepiej nie wkladaj paluchow do zasilacza ;-) op prostu przystaw ucho

a ja obstawiam titana kazdy ktorego mialem okazje poznac mial wiatrak do pupy ;-) temp main cos wysoka wiec w budzie jest mimo wszystko goraco...

byc moze cos jest zle poukladane i dodatkowo przekazuje wybracje na bude

Pozdro z piknego aczkolewiek pochmurnego miesta lublin ;-) powodzenia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez obstawiam tego titana ... wymien go na SPire Falcon Rock II i bedzie cisza ... chociaz to moze byc jeszcze zasilka ... 350W to pewnie modecom ... jak sie wentyl w zasilkce nie wlacza na maksa to jest loozz ale jak sie rozkreci to juz go porzadnie slychac ... poczytaj w FAQ'u jest temat "jak podlaczac wentyle" czy jakos tak ...

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jaki masz zasilacz. Te tańsze często mają wiatraki do d***.

Największym podejrzanym jest cooler na procesorze. Napisz jaki to jest i sprawdź w biosie ile ma obrotów (RPM).

Różne "brzęki" mogą też wydawać wentylatorki na płycie głównej i na karcie graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...