kikus Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Witajcie. Na początek chciałem Was pozdrowić znad pochmurnego morza polskiego.... :? A mój problem dotyczy tym razem rzeczy która mnie denerwuje od czasu kiedy kupiłem sobie kompa.... A więc: Moja konfiguracja to Athlon 2000 , ASUS (ten z nForcem) 8) , Dysk 40GB , wentylatorek TyTan do 2000max , zasilacz 350V! A problemem jest to ze sprzęt ten pracuje straaaasznie głośno !! :evil: :evil: Jest taki głośny ze sie nieda gadać :( Czy mozecie mi poradzic cos? Np. co mam zmienić , co dokupić a co np. wywalić?? Jak mam cos zmienic to podajcie na co i firme zebym wiedzial co kupić! Bardzo dziekuje za pomoc !! P.S. Temp procka : 55 stopni Temp main : 53 stopnie :?: :?: :idea: :idea: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 moze wcisneli ci jakiegos felernego wentyla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 zajzyj w glab kompa i wsluchaj sie co swiruje najlepiej zatrzymuj na chwilke wiatraki znajdziesz najglosniejszy i stwierdzisz ktory lub ktore sa na tyle glosne ze przeszkadzaja, lepiej nie wkladaj paluchow do zasilacza ;-) op prostu przystaw ucho a ja obstawiam titana kazdy ktorego mialem okazje poznac mial wiatrak do pupy ;-) temp main cos wysoka wiec w budzie jest mimo wszystko goraco... byc moze cos jest zle poukladane i dodatkowo przekazuje wybracje na bude Pozdro z piknego aczkolewiek pochmurnego miesta lublin ;-) powodzenia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Tez obstawiam tego titana ... wymien go na SPire Falcon Rock II i bedzie cisza ... chociaz to moze byc jeszcze zasilka ... 350W to pewnie modecom ... jak sie wentyl w zasilkce nie wlacza na maksa to jest loozz ale jak sie rozkreci to juz go porzadnie slychac ... poczytaj w FAQ'u jest temat "jak podlaczac wentyle" czy jakos tak ... Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Napisz jaki masz zasilacz. Te tańsze często mają wiatraki do d***. Największym podejrzanym jest cooler na procesorze. Napisz jaki to jest i sprawdź w biosie ile ma obrotów (RPM). Różne "brzęki" mogą też wydawać wentylatorki na płycie głównej i na karcie graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Jezeli dzwiek jest metaliczny to prawdopodobneie dysk, tak jak to jest z moim. Jezeli to dysk to trzeba sie udac do serwisu. Pozdrawiam Egeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...