jajcek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Witam, posiadam sprzet taki jak w podpisie. Temperatura durona wynosi 48'C a po wysilku okolo 51'C. mam porzadne chlodzenie ktore swobonie pracuje do athlon2400+, pasta termoprzewodzaca titan. itd... no wiec pewnego pieknego dnia wkladam do siebie athlona 1ghz i chlodzenie ktore mial kolega i widze ze temperatura procka taka sama jak przy moim duronie nawet na innym chlodzeniu od 48 do 51'C. co ciekawe przy uzyciu programu coolerxp(od msi) temperatura na duronie potrafi spasc nawet do 37'C. Tego samego athlona 1ghz wraz z jego chlodzeniem zamontowalem do MSI K7N2 delta i temperatura procesora wynosi od 28 do 32'C. W czym problem, dlaczego moje MSI 6380 ma tak duza temperature? czy to wina plyty czy chodzi o co innego prosze o porady. czy moze wentylator na nbridge i sbridge cos pomoze? btw temp. chipsetu u mnie 35'C nie zaleznie od procka. Pozdrawiam i czekam na pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 co masz na mysli mowiac "porzadne chlodzenie"??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 1) 48-51*C to nie jest znowu taka wysoka temp. 2) Wydaje mi się, że MSI podają dobre temperatury procesora. Niektóre płyty główne je zaniżają. Np ostatnio widziałem ECS'a, który pokazywał temp. procka 38*C. Sam radiator miał tyle, a przecież rdzeń ma dyżo wyższą temp. 3) coolerxp to cooler programowy. Nic dziwnego, że temp. spada ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...