Skocz do zawartości
Rycho1971

Było sobie ECS K7S5A teraz est SOLTEK-75KAV-potrzebna opini

Co Bys wybral  

1. 1. Co Bys wybral

• a) AMD
      12
    • B) INTEL
      1
    • c) a moze rower gorski
      5

Rekomendowane odpowiedzi

:D :D :lol: Od wczoraj jestem posiadaczem tego Solteka .

juz po dziesięciu minutach widac rużnice.

Mój Duronek 600 nagle rozbiegał sie na 800Mhz.

Niechcący zostawiłem szyne na 133Mhz ale chodzi i nie narzeka.

Ja również nie narzekam.

Czy powinienem zastosować jakieś specjalne chłodzenie czy westarczy zwykły Coolerek który trzyma to wszystko na temp. 35 stopni.

Jak długo ten Duronek to zniesie.

Z wielką powagą Rycho :D :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy powinienem zastosować jakieś specjalne chłodzenie czy westarczy zwykły Coolerek który trzyma to wszystko na  temp. 35 stopni.

pytanie zasadnicze - tyle *C masz, czy tyle chcesz miec ?

- bo jezeli masz obecnie - to nie ma po co zmieniac coolerka

- jezeli tyle chcesz miec to kup np Titana TTC-D5TB powiniem byc dobry do tego Durona

BTW widze ze jestes z Wa-wy wiec najlepiej kup w firmie MINT - tam kosztuje cale 26,84 zl (brutto) cennik

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D  :D  :lol: Od wczoraj jestem posiadaczem tego Solteka .

juz po dziesięciu minutach widac rużnice.

Mój Duronek 600 nagle rozbiegał sie na 800Mhz.

Niechcący zostawiłem szyne na 133Mhz  ale chodzi i nie narzeka.

Ja również nie narzekam.

Czy powinienem zastosować jakieś specjalne chłodzenie czy westarczy zwykły Coolerek który trzyma to wszystko na  temp. 35 stopni.

Jak długo ten Duronek to zniesie.

Z wielką powagą Rycho :D  :D  :lol:

Jeszcze do niedawna używałem tą płytę. Byłem bardzo zadowolony. W prasie także miała niezłe noty: w tescie Chipa była w pierwszej pietnastce na coś około 50 sztuk były także inne pochlebne opinie w sieci. Jeżeli chodzi o stabilność to bez zarzutu zarówno pod 98 jak XP. jedyne co mnie zdziwiło to zawieszający się bios (jednak bardzo rzadko)-przy wejściu do biosu zwis i niebieski pasek u dołu, ale w sklepie wyjaśniono mi że to normalne więc odpuściłem nie do końca przekonany...Masz podobne objawy ?

Co do Durona to rzeczywiście sprecyzuj czy masz taką temperaturę czy chciałbyś mieć, czy to po rozgrzaniu...Ja mam zwykły cooler za 50 zł i jest ok. do 50°C przy zamkniętej obudowie i podkręceniu z 1000 na 1200 (133FSB) jeżeli chodzi o FSB to nie jest to jakaś niezwykła sprawa...moim zdaniem - chodzi to dobrze odciązasz użadzenia AGP i PCI i pamięć, które moga zawieść przy nie standarowych ustawieniach magistrali.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałem AMD bo rower górski kupiłem 2 lata temu :D :D :D

Te 35 st. to masz na full load czy idle ?

Procek kręci ci się znakomicie , spróbuj wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Solteka 75KAV od ponad roku. Pracował najpierw na D750/1000 w temperaturze ok. 56C.

Teraz mam nowy BIOS (9.1) XP 1600+ ( bez podkręcania ) i GF3. Miałem problem z kartą która źle rozpoznawała podłączone monitory (GF2gts Det23.11 i GF3 Det23.11) , ale po zmianie na Det28.32 pracuje b.stabilnie i szybko.

PS. Kręcę narazie tylko GF3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...