Skocz do zawartości
Carlosss

do posiadaczy radeona 9500 @9700

Rekomendowane odpowiedzi

mam ta karte od paru godzin i wszystko wydaje sie ok, tylko po zainstalowaniu sterownikow z komputronika (od nich kupilem karte) system nadal wykrywa mi ja jako r9500, czy tak to ma wygladac, czy moze to przez brak agp x8 na plycie bo chwilowo mam a7v333, dodam ze winda xp jest swieza, a na sterownikach omegi jest to samo, jesli ktos cos wie o tym prosze o pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje to karta ci sie dobrze instaluje jako 9500 ale zobacz jaki jest twoj procesor graficzny jak instalujesz Omegi powinno tam chyba pisac 9800 badz 9700. Tak sie instaluje mojemu kumplowi ale na karcie w ktorej mozna wlaczyc tylko te dodatkowe 4 potki bo ma karte na plytce 128 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm, no potokow jest 8 a szyna 256bit tak pokazuje aida, tyle ze nadal we wlasciwosciach ekranu jest r9500 ale to chyba nie ma znaczenia...

dzieki za odpowiedzi

ps 4300pkt w 3d marku 2003 (athlon 1600xp) to chyba nie jest zle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytat z komputronika

"Karta jest wykrywana przez system jako Radeon 9700 i nie jest potrzebna żadna dodatkowa wiedza przy instalacji. Uwaga !! Karta działa poprawnie tylko pod Windows XP (Home i Professional) i Windows 2000. W Windows 9x karta będzie pracować jako zwykły Radeon 9500"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tyle ze komputronik mnie zaskoczyl nie mile, juz nie czepiema sie tego ze wykrywana jest jako 9500 ale zachowali sie jak podrzedny sklep z Pultuska (nie obrazajac nikogo z Pultuska), wsadzili karte w jakies wyswiechane pudelko rozwalajac je przy okazji, no a szlag mnie trafil jak zobaczylem tego zalmana, porysowany i pogiety jak by nim ktos zucal... czekalem tylko na jakies zwiechy i artefakty bo bym i ta karte wbil w te glupie [gluteus maximus], ale performance mnie zadowolil to sie uspokoilem:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to rzeczywiscie nieladnie sie zachowali :( powodzenia przy zabawie karta

marasek - chyba sam dobrze sprawdziles, ze wobec powyzszego panowie z komputronika przykpili, bo przeciez nie podmieniaja BIOSa, tylko (ktos ostatnio postowal) daja NORMALNA karte tylko stery Omegi, a to nieladnie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA !!!!

SUPER WAŻNA INFORMACJA DLA LUDZI SZUKAJĄCYCH MODOWALNEGO RADZIA 9500 !!!

Otóż dzisiaj z magazynu Komputronika w Poznaniu ( Reglowa 9 ) kupiłem Radeona 9500 256 bit 128MB Saphire na kosciach Infineon 3,0 i po 5 minutach w domu i modzie softowym mialem juz radzia 9700. Poniewaz w powazne testy bede bawil sie w weekend powiem wam tylko ze przy zupelnie nie podkreconym kompie i bez zadnego krecenia grafy mialem juz w 3d2001 prawie 15 tys punktow.

Riva tuner wykrywa prawidlowo 256 bity, 8 potokow i jako radzia 9700 !!

W 3dsmarku nie ma zadnych "szachownic" - ani grama jakiegokolwiek błędu !!!

Karta daje sie podkrecac , bez oporu przyjmuje wyższe taktowania rdzenia i pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...