Jump to content
bbbase

Zestaw do pracy biurowej | Budżet 7000–8000 zł | koszyk ze złożeniem

Recommended Posts

Przyszedł czas na ostateczną emeryturę mojego weterana komputer ma już pewnie ponad 10 lat i wciąż dzielnie działa w nim kultowy i5-2500K. Niestety, wiek robi swoje: system uruchamia się coraz wolniej, a procesor dobija do 100% użycia nawet przy standardowej pracy (kilka kart w przeglądarce, muzyka w tle i programy biurowe).

Ze starego zestawu planuję przełożyć jedynie kartę graficzną – wysłużonego GeForce GTX 960. Około 95% czasu przed ekranem to u mnie praca biurowa i starsze gry, więc nie potrzebuję nowego GPU, a cały budżet chcę przeznaczyć wyłącznie na bezkompromisową bazę.

Szukam nowego komputera – najlepiej podzespołów z wybranego sklepu z opcją montażu.

Najważniejsze założenia:

Budżet: 7000–8000 zł (na sam komputer / bazę bez dedykowanej karty graficznej)

Karta graficzna: brak w koszyku – przekładam posiadanego GeForce GTX 960)

Główne zastosowanie: praca biurowa, intensywny multitasking, multimedia

Gry: sporadycznie, wyłącznie starsze i mało wymagające tytuły

Priorytety:

Niezawodność i stabilność na lata (solidna płyta główna, pewny zasilacz z zapasem)

Wysoka kultura pracy (ciche chłodzenie i dobrze wyciszona/przewiewna obudowa, zero rgb)

Forma zakupu: koszyk z usługą montażu (np. x-kom, Morele, Proline)

Będę bardzo wdzięczny za konkretne propozycje i sugestie, na jakiej platformie najlepiej dzisiaj złożyć taki zestaw pod same komponenty bazowe.

Dzięki za pomoc!

Bardzo fajny zestaw, czyli lepszego nie znajde w tej cenie tak? i mam pytanie pierwszy raz bede robil tam zakupy, czy istnieje jakikolwiek kod rabatowy/pierwsze zakupy?

20 godzin temu, Dikson napisał(a):

Wstępnie na 270K Plus z 32GB RAM i 2TB SSD https://www.krsystem.pl/kp-9qFzTeemb

Cichy cooler CPU, wyciszona obudowa, zasilacz z dużym zapasem mocy gdybyś chciał kiedyś dorzucić kartę I z  trybem półpasywnym więc nie załączy nawet wentylatora.

2 minuty temu, Dikson napisał(a):

kupilem ten zestaw https://www.krsystem.pl/kp-9qFzTeemb, nie ma zasilacza juz bo pewnie byl ostatni, dzieki wielkie za odpowiedzi wszystkie