wanyllia Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Witam wszystkich! chcę przesiąść się z poprzedniego komputera o już starszym wieku który albo sobie miernie radzi, albo w ogóle nie może odpalić tytułów jak np battlefield 6, hell let loose, bodycam czy nadchodzący wardogs. zacząłem konwersować z chatbotem gemini który mi ukleił taki zestaw: procesor AMD Ryzen 5 7500F TRAY chłodzenie Endorfy Fera 5 gpu ASRock Radeon RX 9070 Challenger 16GB płyta głowna ASRock B650M HDV/M.2 ram Patriot 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Viper Venom dysk ssd Lexar NM790 1 TB M.2 NVMe Chieftec VITA 850W 80 Plus Bronze obudowa Silver Monkey X Capsule bardziej zalezy mi na tym, aby komputer starczył na jak najdłużej, żeby grało się wygodnie bez stutteringu oraz bez niskich fps niż na grafice samej w sobie proszę o ocenę zestawu. dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomikitwo Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Nie gadaj z ai o kompach, bo nakierują Cię dokładnie na to co im wskażesz. One piszą motywująco, ale nie doradzają obiektywnie. Po pierwsze to ile masz pieniędzy i czy akceptujesz jedynie części nowe oraz czy sam składasz czy chcesz kupić gotowy komp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanyllia Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu własnie podejrzewam że ai mi słodzi, dlatego też skierowałem sie tutaj ze składaniem to wyglada tak że mam wypatrzone wszystkie części w jednym sklepie w którym chce wykupić usługe montażu ale kartę graficzną wole kupic zpoza reszty gdzieś indziej taniej i wpiąć ją samemu - tylko ten jeden element budżet to okolice 5-7 tyś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomikitwo Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Z tym jednym sklepem + usługa montażu to jest problem, bo nigdzie nie ma najlepszych cen na wszystko. Nie podpowiem Ci, który sklep złoży Ci kompa najtaniej, ale nie szukaj po xkomach morelach itd. bo to zdziercy, bardziej patrz na mniejszych: krsystem foxkomputer itp. Jakbym sam składał dla siebie to w budżecie 7000 zł bym zmieścił 7800X3D lub 9800X3D + 32 GB RAM + 9070 XT, ale to wymaga odrobiny czasu na szukanie i samodzielnego składania komputera z części z różnych źródeł. Składanie kompa to tez jest gra, żeby zrobić w danym budżecie maksymalną wydajność jednostki 😉 Edytowane 7 godzin temu przez tomikitwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanyllia Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu poszukam w najbliższych sklepach najtaniej, dziekuje za propozycję, może nawet teraz ale komponenty raczej dobre, płynnie działające i starczą mi na dłuższy okres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomikitwo Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Wiesz, na dłuższy okres na pewno starczy rtx 5090, ale nie mieści się w Twoim budżecie 😉 Nikt nawet z branży nie wie co przyniosą kolejne generacje, bo to tajemnica producentów. Składając obecnie 9800x3d +32 +9070 XT masz kompa z górnej półki amd, chcąc odpowiednika kartę od nv to jest +2000 zł czyli ok 9000 za jednostkę kupując części w dobrych cenach. Ceny nv odleciały w kosmos i będą rosły Edytowane 6 godzin temu przez tomikitwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...