Skocz do zawartości
birdman

mrugajacy monitor

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa wyglada tak:

p4 1.8 (temp po włączeniu 42 stopnie)

gigabyte ga 8sr533p

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc..._GA-8SR533P.htm

256mgb ddr - no name

lg 1510s

http://www.lge.pl/products.asp?groupid=9&c...15&productid=24

gf4mx440 64 mgb - no name

problem polega na mruganiu monitora: monitor poprostu na jakomś sekunde przełącza sie na czarny ekran, po czym wraca do normalnego obrazu; zjawisko nasila sie przy włączonym IE; zainstalowałem juz najnowsze sterowniki do płyty i do karty graficznej; czestotliwość odswiezania nie ma na to wplywu; przy starych sterwnikach występowało to samo zjawisko; komputer nie jest w zaden sposób podkręcony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest mój komp; jest tam tylko windows xp wiec nie wiem jak z innymi osami; komp ma plomby wiec nie moge go rozkrecic i sprwdzic czy grafika sie nie przegrzewa, ale nie wydaje mi sie poniewaz to mruganie pojawia sie zaraz po wlaczeniu kompa i nie ma zadych krzaków na ekranie;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obstawiał soft - system, drivery, dx.

Kiedyś miałem taki głupi przypadkek (bardzo podobne objawy), że soft do grafiki miał pod dosyć popularną w polsce kombinacją klawiszy domyślnie przełączanie trybów grafiki. Dzieje się tak bez dotykania klawiszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obstawiał soft - system, drivery, dx.

Kiedyś miałem taki głupi przypadkek (bardzo podobne objawy), że soft do grafiki miał pod dosyć popularną w polsce kombinacją klawiszy domyślnie przełączanie trybów grafiki. Dzieje się tak bez dotykania klawiszy?

niestety tak; a drivery ( z wyjatkiem dx ) były juz zmieniane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mailem wlasnie podobny problem (athlon xp1700+,gf4mx440SE i jakis ecs na sisie, win2000) i okazalo sie ze biosie bylo cos zle poustawiane z pnp i zarzadzaniem energii ale po wczytaniu deflautowych ustawien biosa problem zniknal

dzieki; pomogło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...