Skocz do zawartości
Araghorn

PC do około 8,5 k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój obecny pc poniżej 

Spoiler

Mobo : Gigabyte GA-Z170-D3H

CPU : Intel Core I5 6600k oc 4,4GHz

GPU : Msi GTX 1070 gaming x 8GB

CPU Cooler : Thermalright Macho Direct

RAM : Kingston Predator, DDR4, 8 GB, 2666MHz, CL13 (HX426C13PB3/8) x2

PSU : SilentiumPC Vero L3 700W

Case : Zalman Z3 Plus

M2: ssd nvme  kingston a2000 512GB  

SSD : ADATA SU800 128 GB

HDD 1 : WDC WD10EZEX-00BN4A0 1TB

HDD 2 : Samsung HD753LJ 750 GB

PCIE x 16 1: tp-link tl-wn551g 

Monitor  1 : LG UltraGear 27GL63T-B

Monitor 2 : BenQ GW2270

myślę nad tylko skrzynką do około 8,5 k i myśle w zasadzie nad właśnie zestawem z tąd https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1565330?utm_source=purepc.pl&utm_medium=referral&?utm_campaign=zestawy_wrzesien_2026 a także tą obudowę https://www.morele.net/obudowa-genesis-diaxid-605f-czarna-npc-2046-13191909/ nie zależy mi zbytnio nad wyglądem obudowy więc jest mi to w więszkości obojętne. dlatego się was pytam czy taki zestaw ma sens czy raczej wypadało by lepszą obudowę, a no i w raczej zamierzam wziąc ze sobą wszystkie dyski do nowego pc, tak myślę że to nie będzie jakiś większy problem, a na koniec dodam ze mam  UPS APC BACK-UPS 1400 (BX1400U-FR) i ostanio wymieniałem baterie czy będzie on odpowiedni na ten zestaw czy raczej będzie potrzebny mocniejszy ups ?

Jestem świadom, że wraz z nowym pc nie będę mógł bez problemów kożystać z starego monitora, i że ten zestaw jest raczej pod 1440p, ale w przyszłości mam zamiar kupić nowy monitor jeszcze myślę jaki czy oled czy może coś inneg

Edytowane przez Araghorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi