madakwaka Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Hej, ze względu na obecną sytuacje na rynku PC jakiś czas temu zacząłem składać sobie kompa na raty. Zacząłem od podzespołów, które w mojej ocenie najszybciej drożeją, aby jeszcze bardziej nie przepłacać. Obecnie jestem w posiadaniu: - Dysk LEXAR NM790 2TB SSD - Pamięć Patriot Viper Venom DDR5 32 GB 6000MHz CL30 (PVV532G600C30K) - PowerColor Radeon RX 9070 XT Hellhound 16 GB Komputer z przeznaczeniem do grania w. Obecnie rozglądam się za płytą główną oraz CPU. Nie chce dużej obudowy więc myślę o standardzie płyty jakim jest Micro ATX. Chciałbym uzyskać od Was pomocy w doborze MOBO, CPU, obudowy i ewentualnie PSU. Jeżeli chodzi o bajery to chciałbym WIFI i BT na płycie i żeby ograniczyć ilość ledów, ciemna kolorystyka. Obudowa względnie mała i przewiewna. Nie mam stricte określonego budżetu. Jak warto to wole dołożyć, żeby dłużej mieć spokój. To co na ten moment wpadło mi w oczy to: MOBO: Gigabyte B850M AORUS ELITE WIFI6E Asus TUF GAMING B850M-PLUS WIFI Obudowy: JONSBO D31 MESH Black Lian Li DAN A3 Black CPU, tu się zastanawiam nad: AMD Ryzen 7 7800X3D lub AMD Ryzen 7 9800X3D jeśli warto dopłacać Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...