Skocz do zawartości
..::SNAP::..

Jak krecic durona 1Ghz??

Rekomendowane odpowiedzi

mam ecs k7s5a i nie wiem jak mozna zrobic moda.wiem ze mozna zamalowac na procku mostek L7 i zwiekszyc napiecie ale ja chcem zrobic moda na plycie.

Nie wiem czy na twojej plycie jest to mozliwe ale sprobuj po prostu zmienic FSB ze 100MHz na 133MHz przy tym samym mnozniku. Jezeli pójdzie to mozesz darowac sobie malowanie mostkow - rzadko kto osiaga wyzszy wynik na tym procku - patrz mój konfig :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja raczej bede musial malowac...na tym chlodzeniu ktore posiadam moj duronik 850 chyba nie pociagnie 8.5x133.Ktos malowal olowkiem...? :) (streSS 42C)

kolega athlona malowal i tak pomalowal ze go zjaral ! nie ma to jak czytanie magazynu chip ! potem wyrastaja tacy lamerzy ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja raczej bede musial malowac...na tym chlodzeniu ktore posiadam moj duronik 850 chyba nie pociagnie 8.5x133.Ktos malowal olowkiem...? :) (streSS 42C)

ja malowalem olowkiem typu hb, polaczylem mostki l1, reszta dipswichami na plycie (w twoim przypadku w biosie) - wyniki: http://www.kielkac.prv.pl

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego tak puszczam (8,5x133) i mam max 50C :) Poszedl tez wiecej na wc, ale co bede sie chwalil ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamalowalem L7 i tak wychodzily napiecia 1.65, 1.8 lub 1.85 poniewz na Duronach 850 mozna zamalowac tylko 2 mostki bo reszta jest seryjnie polaczona :lol: :lol:

A co do ciebie ..::SNAP::.. tio krec az sie zjara tio kupisz sobie juz 3-go procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamalowalem L7 i tak wychodzily napiecia 1.65, 1.8 lub 1.85 poniewz na Duronach 850 mozna zamalowac tylko 2 mostki bo reszta jest seryjnie polaczona :lol: :lol:

A co do ciebie ..::SNAP::.. tio krec az sie zjara tio kupisz sobie juz 3-go procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega athlona malowal i tak pomalowal ze go zjaral ! nie ma to jak czytanie magazynu chip ! potem wyrastaja tacy lamerzy ! :)

ja dzieki ołowkowi uratowalem celerona 733 i jeszcze sie podkrecił do 1050 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ecs k7s5a i nie wiem jak mozna zrobic moda.wiem ze mozna zamalowac na procku mostek L7 i zwiekszyc napiecie ale ja chcem zrobic moda na plycie.

Nie wiem czy na twojej plycie jest to mozliwe ale sprobuj po prostu zmienic FSB ze 100MHz na 133MHz przy tym samym mnozniku. Jezeli pójdzie to mozesz darowac sobie malowanie mostkow - rzadko kto osiaga wyzszy wynik na tym procku - patrz mój konfig :lol:

hehe

wiesz jaki jest rekord w kreceniu Durona 1Ghz? goscie kreca go na ponad 2Ghz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...