KubaKuba Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Witam, czy dobrze postąpiłem czyszcząc mojego Asusa vivobook 15 z roku 2023-2024? Bo nie mam pojęcia czy rozkręcanie go i wycieranie starej suchej pasty termoprzewodzącej to dobry pomysł a potem nakładanie naklejki honeywell PTM7950 13x7x0.25mm z docinaniem do I5-1235U nie traci gwarancji poprzez zerwanie plomb z chłodzenia procesora. Stopnie jakie wytwarza na tym chłodzeniu to ok. 50-60 stopni. Jak ktoś się na tym zna to niech oceni i wyjaśni moje postępy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 19 Września Zgłoś Opublikowano 19 Września Gwarancję straciłeś, ale jak wcześniej procesor się mocno grzał, to opcja, która wybrałeś jest logiczna. Ile zostało gwarancji na tego vivoboka ? Czy temperatury przed wymianą suchej pasty na PTM-a były sporo wyższe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaKuba Opublikowano 23 Września Zgłoś Opublikowano 23 Września W dniu 19.09.2026 o 17:54, leven napisał(a): Gwarancję straciłeś, ale jak wcześniej procesor się mocno grzał, to opcja, która wybrałeś jest logiczna. Ile zostało gwarancji na tego vivoboka ? Czy temperatury przed wymianą suchej pasty na PTM-a były sporo wyższe ? No sięgały po 80 a moze i wiecej stopni, gwarancja skonczyla by sie raczej w tym roku gdzies w grudniu najprawdopodobniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 24 Września Zgłoś Opublikowano 24 Września Nie rozumiem tego wątku ni w cholerę, przyszedłeś tutaj utworzyć nowego posta jako nowy użytkownik i pytasz czy dobrze zrobiłeś podając że temperatury teraz niby Ci spadły. Może ty tutaj to pochwalić się przyszedłeś że pastę żeś se wymienił w laptopie i kurz przedmuchał, jeśli tak to brawo, brawo jesteśmy dumni z Ciebie !!!! Może moderator zajrzy tutaj i na listę Cię zasłużonych wpisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...