Skocz do zawartości
KubaKuba

Chłodzenie procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy dobrze postąpiłem czyszcząc mojego Asusa vivobook 15 z roku 2023-2024? Bo nie mam pojęcia czy rozkręcanie go i wycieranie starej suchej pasty termoprzewodzącej to dobry pomysł a potem nakładanie naklejki honeywell PTM7950 13x7x0.25mm z docinaniem do I5-1235U nie traci gwarancji poprzez zerwanie plomb z chłodzenia procesora. Stopnie jakie wytwarza na tym chłodzeniu to ok. 50-60 stopni.

Jak ktoś się na tym zna to niech oceni i wyjaśni moje postępy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancję straciłeś, ale jak wcześniej procesor się mocno grzał, to opcja, która wybrałeś jest logiczna. Ile zostało gwarancji na tego vivoboka ?

Czy temperatury przed wymianą suchej pasty na PTM-a były sporo wyższe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.09.2026 o 17:54, leven napisał(a):

Gwarancję straciłeś, ale jak wcześniej procesor się mocno grzał, to opcja, która wybrałeś jest logiczna. Ile zostało gwarancji na tego vivoboka ?

Czy temperatury przed wymianą suchej pasty na PTM-a były sporo wyższe ?

No sięgały po 80 a moze i wiecej stopni, gwarancja skonczyla by sie raczej w tym roku gdzies w grudniu najprawdopodobniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tego wątku ni w cholerę, przyszedłeś tutaj utworzyć nowego posta jako nowy użytkownik i pytasz czy dobrze zrobiłeś podając że temperatury teraz niby Ci spadły. Może ty tutaj to pochwalić się przyszedłeś że pastę żeś se wymienił w laptopie i kurz przedmuchał, jeśli tak to brawo, brawo jesteśmy dumni z Ciebie !!!!

Może moderator zajrzy tutaj i na listę Cię zasłużonych wpisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi