Skocz do zawartości
Slayer

Radeon 9600 TX nie działa!!!!!! Kompletny trup z Allegro....

Rekomendowane odpowiedzi

No i wtopa. Radeon nie odpalił :evil: :cry: Odłączyłem wszystkie karty PCI, napędy i wała- czarny ekran i komp najwyraźniej się restaruje- monitor ciągle w stanie uśpienia, nie ma "piknięcia" przy starcie.....komp normalnie martwy. Zasilacz czy może płyta główna jest winna? A moze po prostu kupiłem BUBEL?!!! :evil: O 23 idę do znajomego zobaczyć, czy u niego będzie tak samo... Oj....ale mam zj.......nastruj :( :x

PS- karta robi sie ciepła na rdzeniu- więc pobiera prąd. Nie mam pojęcia, oby to był tylko zasilacz...bo jak nie....to to ......to k.....będę na 1MB karcie znowu :evil: :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuje :(

Jeżeli próbowałeś z (i bez) podłączonym dodatkowym zasilaniem, to raczej bym stawiał na skopaną karte - nie zazdroszcze.

Acha sprawdź, czy napewno masz dobrze dociśniętą kartę, wiem, że to banalne, ale tonący brzytwy się chwyta :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wżucam tutaj emaila od gościa z wczoraj- godzina 22:22. NIe mam pojęcia, czy ta karta działała wogóle, ale ja jej nie zepsułem. Nie będę na razie pisał, kto to, znam za to gościa, co miał kupić od niego identyczną kartę- ciekawe, jak to będzie u niego- bo sprzedawca ma kartę wręczyć mu osobiście i przetestować w domu.

"No nie żartuj u mie jest wszystko ok Pamiętaj o zasilaniu grafiki ten model ma to do siebie ze trzeba wpiąc zasilanie na grafice ( takie samo jak do flopa) acha a co do pieniędzy to nadal nic też z tego powodu nie jestem zadowolony powinny juz być z tego co mówiłeś!!!!!!!!!!"

Co ciekawe- od zeszłej środy pieniądze nie wpłyneły do niego na konto, które wpłaciłem.

PS- teraz żałuję, ze nie poszedłem normalnie do sklepu i nie kupiłem R9600 z fakturą:( Było by taniej, z DVI ( stary chce kupić LCD jutro), trochę mniej wydajniej, ale za to PEWNIEJ i bez żadnych problemów z ew. wymianą .Radzę wam uważać z tym kupowaniem przez internet- to już 3 karta grafiki kupiona w internecie co nie chce poprawnie działać: Kyro 2 miało przy wyższych niż 1024/768 bardzo zły obraz, Radeon 8500 zmusił mnie do wymiany płyty gł. i procesora, a teraz R 9600 TX okazał się totalnym trupem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felson --> Raczej nie jest to wina zasilacza. Sam mam Feela 300W i wszystko dzala spox. Zerknij na konfig kompa w stopce.

Felson --> Raczej nie jest to wina zasilacza. Sam mam Feela 300W i wszystko dzala spox. Zerknij na konfig kompa w stopce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomy.....to i tak bez różnicy, bo karta to trup. Na serio z nią się męczyłem i nie dało się jej nigdzie uruchomić w żaden sposób. Szkoda gadać.....ten temat moze być zamkniety- karta pojedzie tam, zkąd do mnie przyszła i mogę tylko czekać, co dalej będzie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomy.....to i tak bez różnicy, bo karta to trup. Na serio z nią się męczyłem i nie dało się jej nigdzie uruchomić w żaden sposób. Szkoda gadać.....ten temat moze być zamkniety- karta pojedzie tam, zkąd do mnie przyszła i mogę tylko czekać, co dalej będzie :(

Może zdążysz, jak pieniądze jeszcze nie doszły a płaciłeś przelewem, to gnaj do banku i odwołaj go, jak za pobraniem to po frytkach.

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...