Skocz do zawartości
ENIGMA

ta sama karta 2 ceny?

Rekomendowane odpowiedzi

ale bania czy to jest pomyłka czy taka różnica

sirius:

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5851&sid=1

komputronik:

http://sklep.benchmark.pl/pelny_6900.html

500 zeta różnicy? słuchy mnie obiły że sirius taki drogi ale taka bania?

no i zastadnicze pytanie bo konkretów mimo usilnego szukania nie dorwałem opłaca się tą karte za 1500 zeta czy lepiej radka 9700 od herkulesa za 1400?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze na siriusie maja jeszcze z starej dostawy ... bo nie chce mi sie wiezyc ze 500zl marzy wzieli :)

Poszukaj na testach jak obie karty wychodza to bedziesz wiedzial co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież się różnią, ta droższ ma Video In.

Pozdr.

Gdzie to pisze ?? Jaki widze aby tv out ... w obu kartach ...

Sirius

Procesor: NVIDIA GeForceFX 5800

Pamięć: 128MB DDR II / 2.0ns / 128 bit

Taktowanie: 400 MHz / 800 MHz

Wyjścia: VGA, TV-out, DVI

Gwarancja: 36 miesięcy !!!

Komputronik:

rodzaj wyjść/wejść

wyjście video [tv-out]

wyjście DVI

wyjście D-Sub

??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytlumaczenie: rozne sklepy, rozne ceny.

Nie lepiej poczekac miesiac jak spadnie cena o ok. 400 zl, tak zawsze jest z nowym sprzetem i wtedy kupic.

nie daje wiary że za miecha 400 zeta a następnie może poczekam 2 miechy i będzie 410 zł mniej a może 3 miechy i będzie 420 zł mniej - tak mozna w nieskończoność. zresztą fx5800 nie jest taki nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na benchmarku w atrybutach jest zaznaczonw wyprzedaz i to dlatego jest tak tanio :)

będę musiał jutro pogadać z komputronikiem a i nie omieszkam poszukać tej karty lokalnie w rzeszowie bo na WGK widziałem po 1400 zyla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na benchmarku w atrybutach jest zaznaczonw wyprzedaz i to dlatego jest tak tanio :)

będę musiał jutro pogadać z komputronikiem a i nie omieszkam poszukać tej karty lokalnie w rzeszowie bo na WGK widziałem po 1400 zyla

kurcze jak by tak karta była u mnie lokalnie gdzies w trójmiescie za ta cene co na benchmarku to chyba bym ja sobie kupił bo własnie mam zamiar cos lepszego kupic tylko czekam na jakas obnizke.

W zasadzie to chciałem kupic raczej READONA 9800 pro lub non pro ewentualnie 9700 pro w trójmiescie nic nie ma a to co jest to drogie R 9800 pro 2000 z groszem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie 400 ale napewno spadnie wiem bo tak zawsze jest ... za nowosc trzeba placic, najbardziej to widac na przykladzie procesorow, minie troche czau, a cena spada gwaltownie.

tak to napisz mi moze dlaczego RADEON 9700 pro (o ile go wogóle jeszcze gdzies dostaniesz ) cały czas kosztuje prawie 2000 zł??? zarówno w sklepie benchmarku ( tam i nawet ponad 2000 ) jak i lokalnie u mnie ( około 1700 zł chociaz to juz stara karta i o ile wogole jeszcze gdzies jest do kupienia w trojmiescie w sklepie ). Karata juz mozna powiedziec stara a cena niewiele nizsza niz na poczatku premiery >>>> ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zresztą fx5800 nie jest taki nowy

Nowy, nie nowy, zapewne seria 5800 to niewypał. Przyznała się do tego nawet sama NVIDIA. Karty z tym układem graficznym są drogie, bardzo głośne, a i tak wolniejsze od najszybszych RADEONów. Dlatego FX 5800 znika z rynku... Ale przecież NVIDIA w błyskawicznym tempie wprowadziła jego następcę: układ GeForce FX 5900... Może pomyśleć o jego zakupie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zresztą fx5800 nie jest taki nowy

Nowy, nie nowy, zapewne seria 5800 to niewypał. Przyznała się do tego nawet sama NVIDIA. Karty z tym układem graficznym są drogie, bardzo głośne, a i tak wolniejsze od najszybszych RADEONów. Dlatego FX 5800 znika z rynku... Ale przecież NVIDIA w błyskawicznym tempie wprowadziła jego następcę: układ GeForce FX 5900... Może pomyśleć o jego zakupie...

wolniejsze od radków :!: poczytaj sobie na nvidia.pl testy zresztą napisz w googlach 5800 vs 9700 na jakims niemieckim serwie widziałem test 9500-9800 vs 5200-5800 to zobaczysz dokładnie gdzie co jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde mam już mętlik w głowie a może 9700 od super grace albo hisa - sam już nie wiem to 9700 na 9700pro wstanie a zawsze to 300 zeta w kieszeni - za dużo racek jak na 1 dzień :? - u mnie lokalnie dorwie jeszcze 9700 za 12k ale czy to się opłaca - kurde już sam nie wiem co mam wybrać :cry: ti2 mi się już znudził :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward GF4 NV18 MX440 64MB DDR PP Pro/600-8X TV/DVI 387 zł zamów

Gainward GF4 NV18 MX440 64MB DDR PP Pro/600-8X XP GS TV I/O DVI 483 zl

Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650-8x XP TV I/O DVI 770 zł zamów

Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650-8x XP TV/DVI 688 zł

I/O oznacza u siriusa In/Out czyli wejscie/wyjscie

Stawiam ze to na 95% wersja VIVO, blad jest chyba po stronie siriusa, tzn nie doinformowali iz jest to wersja VIVO, zdjecia pochodza ze zwyklej a ich zwyczajem oznaczaja I/O zamiast VIVO siejac dodatkowy zamet, w danych natomiast jest opis tylko wejsc a nie ma wyjsc i to jest dodatkowo zmylajace - ich sprawa bo w ten sposob nikt nie kupi u nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward GF4 NV18 MX440 64MB DDR PP Pro/600-8X TV/DVI  387 zł  zamów

- badziew

Gainward GF4 NV18 MX440 64MB DDR PP Pro/600-8X XP GS TV I/O DVI  483 zl

- badziew

Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650-8x XP TV I/O DVI  770 zł  zamów

- staroć

Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650-8x XP TV/DVI  688 zł 

- staroć

jak już coś kupić to z głową - na takim MX to sobie można na ti4200 już więcej ale to juz "dziadek jest" mimo że trochę pary jeszcze ma. bajer TV mi ni potrzebny bo mam karte TV - więc 2x mi nie trzeba - wyjście to co innego.

I tak stanie pewnie na 9700 a za reszte będzie dodatkowe 256 ramola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...