hotkey Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Witam. W najbliższym czasie mam zamiar przemalować obudowę. Mam kilka pytanek: 1) Czym malować(sprayem?? jakiej firmy??)?? 2) Jak malować(1, 2, 3 warstwy??) 3) Ile puszek mniej więcej zużyje na zewnętrzną część obudowy?? 4) Jaki może być koszt malowanka?? Zastanawiam się także nad kolorem. Srebrny z czarnym wykończeniem, czy czarny z zielonym tudzież niebieskim wykończniem(jak w konsolach - Xbox i PS2). Za wszystkie odpowiedzi(jeśli takowe się pojawią) dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ja właśnie jestem w trakcie malowania. Maluje dekolakiem (wiem nędza) :). Moim zdaniem ( ktoś pewnie sie ze mną nie zgodzi) ilość warstw sie tak nie liczy jak przeszlifowanie każdej przed pomalowaniem następnej, albo co najmniej przedostatniej papierem wodnym. Znikają wtedy wszystkie cienie i nierówności. Ja na sam plastic wypryskałem jeden spray. 1 spray = 8 - 20zetów. Jak koleś wpadnie do mnie z cyfrakiem koło 12ego to gdzieś tak 15ego powinna się wreszcie pojawić moja galeria na modding zone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ja właśnie jestem w trakcie malowania. Maluje dekolakiem (wiem nędza) :). Moim zdaniem ( ktoś pewnie sie ze mną nie zgodzi) ilość warstw sie tak nie liczy jak przeszlifowanie każdej przed pomalowaniem następnej, albo co najmniej przedostatniej papierem wodnym. Znikają wtedy wszystkie cienie i nierówności. Ja na sam plastic wypryskałem jeden spray. 1 spray = 8 - 20zetów. Jak koleś wpadnie do mnie z cyfrakiem koło 12ego to gdzieś tak 15ego powinna się wreszcie pojawić moja galeria na modding zone. Mnie na moja bude poszly 4 duze Decolacki... Zreszta sam wiesz. hehe. Acha bylem w sklepie na alejach. Sa LCDki za 72 zl, wtyczki, kable i inne potrzebne rzeczy wszystkie 6 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 mi poszlo na obudowe duzo farby pierwsze malowalem niklowa farba nawet fajnie wygladala tylko trzeba jeszcze posciagnac lakierem bezbarwnym w spreju bo szybko sie rysuje , dobrze wyglada czerwony kolor z gainwardem w srodku , pomaluj od srodka tez obudowe albo wyszlifuj papierem a pozniej pasta polerska , kupuj farby dobrej firmy zeby sie nie wazyly ,papier 400 wodny pozniej 800 wodny i malowanie 2 warstwy wystarcz jak jest ciemny kolor jak zrobie foty to wrzuce na forum swojej blachy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ludzie, gdzie w Krakowie jest dobry sklep z farbami :?: Najlepiej w okolicach Azorów, Widoku. Z góry Dzięks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ludzie, gdzie w Krakowie jest dobry sklep z farbami :?: Najlepiej w okolicach Azorów, Widoku. Z góry DzięksW okolicahc Azorow masz na ul.Opolskiej - Te sklepy po lewej stronie jadac w kierunku od IKEI... Tam znajdziesz farby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 SpiderMAN THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 SpiderMAN THX.Nie za ma co :) Podeslij zdjecia jak skonczysz modyfikowac do nas na strone. OKI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Wpożo SpiderMAN, ale nie będzie to prędko. Sam wiesz, że to trwa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Wpożo SpiderMAN, ale nie będzie to prędko. Sam wiesz, że to trwa..Oki zaczekam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Wpożo SpiderMAN, ale nie będzie to prędko. Sam wiesz, że to trwa.. (odpowiadaliście kiedyś na swój post :?: :lol: :D ) A teraz namówili mnie na szybę i będzie jeszcze dłużej :cry: bo trza takową zamówić i poczekać na wykonanie. Bez szyby ani rusz, bo nie da się ciąć(nie wiem jaka wielkość), ani malować(po co malować coś, co będzie wycięte). A cio najgorsze, to żeby zrobić szybę z dziórami, musze mieć wentyle, żeby dobrze wymierzyć....... i tak dalej :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...