tomcyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 hej co wy na to??? zrobić 1 gb na samego SWAPA/?????? nie bedzie zamulać podczas kopiowania i czytania miedzy patrycjami? prosze o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=40432 aptek 5 stron wczesniej bylo mniej wiecej o tym ;) 1Gb to za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 linux [censored ! :evil: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 w linuxie tez jest swap przeciez :) no a ze musi być poza part. systemowa to juz co innego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 na na jakim systemie plików? fat32? czy fat16? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 fat16 szybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No... I pamieta krola Ćwieczka jeszcze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 fat16 szybszy a pod winde nie jest najszybszy NTFS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 fat16 szybszy a pod winde nie jest najszybszy NTFS? nie jest na swapa najlepszy będzie FAT (16 lub 32 - do wyboru) z w miarę największym rozmiarem klastra (np 64 KB a jak się da to 128) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Majac tylko 512 RAMu wylaczylem calkiem SWAPa i jakos dziala, w dodatku bez jakichs sensacji 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Majac tylko 512 RAMu wylaczylem calkiem SWAPa i jakos dziala, w dodatku bez jakichs sensacji 8) na xp starczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Majac tylko 512 RAMu wylaczylem calkiem SWAPa i jakos dziala, w dodatku bez jakichs sensacji 8) na xp starczy ?? Nie wiem, jade na 2000pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Mnie starcza, ale to zależy od tego ile dziadostwa na raz odpalisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 małe odświeżenie temata:) mam partycje 1gb na początku dysku...na facie 32 teraz moje dwa zapytania: 1. czy mam przydzielić 100% partycji na swapa???jak tak zrobi to mi wyskakuje komunikat , ze mam mało miejsca (strasznie wqrwia) a jak nei to ile proponujecie? 2.może mi sie zdaje ale czy nie trace na transferze z jednej partycji danych na partycje windy??? Pytam bo cos mnie sie wydaje ze tak jakby z wydajnościa sa problemy:)Ale nie wiem czy to wina swapa... Bede wdzieczny za porade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 małe odświeżenie temata:) 1. czy mam przydzielić 100% partycji na swapa???jak tak zrobi to mi wyskakuje komunikat , ze mam mało miejsca (strasznie wqrwia) a jak nei to ile proponujecie? Komukikaty o braku miejsca na HDD mozna wyłaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Najlepiej zrobić partycje Swap na początku dysku czyli przed systemową np 1Gb potem systemówka.Polecam fat 16 potem można zmienić litery dysku ale fizycznie swap żeby był na 1 miejscu na dysku bo odczyt z początkowych sektorów z dysku jest dużo szybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Majac tylko 512 RAMu wylaczylem calkiem SWAPa i jakos dziala, w dodatku bez jakichs sensacji 8) na win2000 mam swapa 768MB i program monitorujacy pokazuje przy wlaczonych paru <span style="color:red;">[ciach!]</span>lach i np. mozilli z kilkoma sajtami 4% zuzycia swapa... i kilka razy zdazylo mi sie, ze windows podal komunikat, ze powieksza swapa bo juz brakuje miejsca (mialem odpalone wtedy sporo okienek z www) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 ja mam w xp pagefile na 1 gb na pierwszej partycji co ma 1,3 gb a xp na drugiej i wszystko hula jak trza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 ja mam swpa na drugiej partycji 1,8 giga :D zostala mi po win98, ale sie przydala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...