Skocz do zawartości
joshua

Złodzieje z www.allegro.pl ....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś dostałem następującej treści e-mail:

Dołączona grafika

Miałem w trakcie kilka aukcji z wyróżnieniem itp za które zapłacilem ponad 150 PLN prowizji. Wszystko szlag trafił. I kolo wysyła do mnie takie g_ó_w_n_o. Kurcze czy buląc ciężką prowizję nie mam prawa do informacji z jakiego powodu zablokowano mi konto?? Mieliście podobne przypadki (pomijam te , kiedy wisieliście z prowizją)?? Może zebrać się i złapać tych gnojów za genitalia????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moze wystawiales przedmioty niezgodne z regulaminem, np jakies plyty itd. albo czesto licytowales  a potem wycofywales sie.

Bzdura !!! Miałem sam HARDWARE !!! Za ponad 3500PLN. Kilka dnie temu miałem utarczke e-mail-ową z pewnym gościem , który nie mógł przeżyc ,że kupiłem Herca 9700PRO za 1150PLN (nówka) i straszył mnie , że mnie załatwi na allegro. Podejrzewam , że ma jakieś znajomości w tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianym serwisie i podziałał...Nikt nie lubi konkurencji (miałem dość atrakcyjne ceny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie (ciach) kiedys jakis matoł przeniósł ładowarkę do accu w kategorie -uwaga - GRY PRZYGODOWE

oczywiscie potem przepraszał itp ale mam wrazenie ze na allegro pracują ludzie z byłego SB albo jacys byli niewyrzyci windykatorzy-przeginaja czasem pałe na maxa

joshua-ja bym im tych 150zł nie odpuscił-strasz ich sądem , urzedem konsumenta itp a nas tu informuj na biezaco co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie (ciach) kiedys jakis matoł przeniósł ładowarkę do accu w kategorie -uwaga - GRY PRZYGODOWE

oczywiscie potem przepraszał itp ale mam wrazenie ze na allegro pracują ludzie z byłego SB albo jacys byli niewyrzyci windykatorzy-przeginaja czasem pałe na maxa

joshua-ja bym im tych 150zł nie odpuscił-strasz ich sądem , urzedem konsumenta itp a nas tu informuj na biezaco co i jak

Ja już pomijam wszystko , ale wysyłanie z automatu informacji do użutkownika który płaci po 150PLN prowizji co kilka dni to już jest kompletne dziadostwo. Po zalogowaniu mam info , że szczegóły (dlaczego mnie zawiesili) są w e-mail-u do mnie. To , że są to widać na zdjęciu które załączyłem. 150PLN to pryszcz. Kolo mi za kompa 1500PLN dawał a chciałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 1700...co ma teraz znowu aukcje zakładać. moim zdaniem straciłem dużo więcej nize te 150PLN (gdzie mój czas??- samo wystawienie tych aukcji zajęło mi kilka godzin). Bekną kaszaniarze jak nic. Mam dobrego kolege prawnika - niech się chłopak wykaże..he he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tez zawiesili konto, bez podania konkretnej przyczyny. Walneli tak samo jak u Ciebie pare punktow z regulaminu a koles, ktory jak to ujeli "prowadzil moja sprawe" byl tak swietny, ae na kazdego maila odpisywal "swoje stanowisko wyjasnilem w dotychcasowej korespondencji". Skonczylo sie to tym, ze konto z 50-paroma pozytywami poszlo sie walic i musialem zakladac nowe.

PS. Jezeli Twoja sprawe bedzie prowadzil Maciej Pajęcki

, to szczerw wyrazy wspolczucia. jak chcesz to moge podac namiary na "szefa" blokowiczow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawnik ci nie pomoze zgodzoiles sie na regulamin (zakladajac konta) a tam jest napisane ze ci moga zablokowac konto bez zadnej przyczyny (tym bardziej nie musza ci jej podawac) masz pecha po prostu zadzwon do nich to odblokuja ci kontro i dowiesz sie dlaczego bylo zablokowane

sam to tez przerabialem pare razy

co do oplat to wszytskie sa zwracane automatycznie przy usunieciu trwajacych aukcji

a teraz spojrz z perspektywy pracownikow allegro ktorych jest bodajze z 40 musza upilnowac (juz nie pamietam) ale chyba 1.000.000 userow (nie jestem pewien ale jest ich duzo - pewnie z 1000x wiecej niz userow tweak-a) i jesli by mieli teraz sie kazdego pytac i wyjasniac to by musieli na kompach po 24 h siedziec a tak siedza tylko po 14h :)

wiem co pisze moj kumpel tam pracuje

Takie zycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale oliwa - umówmy sie nie trzeba tam pilnowac wiecej niz 1% userów (wystawiajacych niezgodne z reg. aukcje itp)

poza tym-jak wykosili konkurencje i mają setki tysiecy userów (kiedys był artykuł w GW na temat allegro-liczby userów , ich obrotów itp) to mogliby sie bardziej postarac i tychze pracowników miec wiecej

coraz wiecej moich znajomych przenosi sie na np adico-nie ze wzgledu na koszta prowizji ale własnie ze wzgledu na dupiata obsługe , blokowanie konta(b.czesto zupełnie bezpodstawne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale oliwa - umówmy sie nie trzeba tam pilnowac wiecej niz 1% userów (wystawiajacych niezgodne z reg. aukcje itp)

poza tym-jak wykosili konkurencje i mają setki tysiecy userów (kiedys był artykuł w GW na temat allegro-liczby userów , ich obrotów itp) to mogliby sie bardziej postarac i tychze pracowników miec wiecej

coraz wiecej moich znajomych przenosi sie na np adico-nie ze wzgledu na koszta prowizji ale własnie ze wzgledu na <font color="#FF0000">[ciach!]</font> obsługe , blokowanie konta(b.czesto zupełnie bezpodstawne)

a tam adico mi sie nie podoba a sam zobaczysz ze jak sie rozrosnie to bedzie tak jak na allegro a co do pilnowania to moze i racja tyko ze ten 1% nie ma znaczka przy nicku ze wlasnie go trzeba pilnowac :D

co do ilosci osob to wiadomo im wiecej pracownikow tym wieksze koszta a im wieksze koszta tym wieksze prowizje ...

ogolnie jest jak jest nie jest idelanie ale ich tez trzeba zrozumiec a nie odrazu jechac ze sa do [gluteus maximus] i w ogole

a panu joshua radze zadzwonic do allegro i pogadac na pewno jesli konto zostało zablokowane nie slusznie to przeprosiny bede i odblokuja od razu

Co do wystawianych aukcji to jest nic (jak jest nie zgodana z regulaminem to nic nikomu sie nie stanie) chodzi o wiare ktora robi ludzi w chu... tych trzeba pilnowac i nich na 10 blokow walna jednego takiego ktory by oszukal 20 osob na 200 kazdego to powiem wam szczerze ze jakos przezyje jedno dniowa blokade konta i koniecznosc ponownego wystawienia aukcji

Przynjamniej ja tak mysle.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz wiecej moich znajomych przenosi sie na np adico-nie ze wzgledu na koszta prowizji ale własnie ze wzgledu na <font color="#FF0000">[ciach!]</font> obsługe , blokowanie konta(b.czesto zupełnie bezpodstawne)

a tam adico mi sie nie podoba a sam zobaczysz ze jak sie rozrosnie to bedzie tak jak na allegro a co do pilnowania to moze i racja tyko ze ten 1% nie ma znaczka przy nicku ze wlasnie go trzeba pilnowac :D

co do ilosci osob to wiadomo im wiecej pracownikow tym wieksze koszta a im wieksze koszta tym wieksze prowizje ...

ogolnie jest jak jest nie jest idelanie ale ich tez trzeba zrozumiec a nie odrazu jechac ze sa do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i w ogole

a panu joshua radze zadzwonic do allegro i pogadac na pewno jesli konto zostało zablokowane nie slusznie to przeprosiny bede i odblokuja od razu

Co do wystawianych aukcji to jest nic (jak jest nie zgodana z regulaminem to nic nikomu sie nie stanie) chodzi o wiare ktora robi ludzi w chu... tych trzeba pilnowac i nich na 10 blokow walna jednego takiego ktory by oszukal 20 osob na 200 kazdego to powiem wam szczerze ze jakos przezyje jedno dniowa blokade konta i koniecznosc ponownego wystawienia aukcji

Przynjamniej ja tak mysle.

:)

1)Prawnik pomoże bo jest coś takiego jak równość stron wobec prawa w przypadku podpisywania umów. Umowa nie może być tak skonstruowana aby jedna strona nie miała żadnych praw a druga 100% bo jest to niezgodne z obowiązującymi przepisami (jak mawial Anioł w Alternatywy4).Allegro doskonale nadaje się do Urzedu Antymonopolowego. Nie chodzi o to , że ja ich zamknę - bo cieniutki jestem ale 5-6 kontroli na raz potrafi rozłożyć nawet dużą firmę.

2)Mało mnie interesuje , że tam pracuje mało osób ponieważ ja płacę prowizję i nie neguje ich wysokości. Jeżeli mają 90% rynku tzn. ,że zatrudniają za mało osób- a to już ich sprawa.

3)Puszczane są beznadziejne aukcje mające na celu podbicie punktów , ludzie kupują sami od siebie , kasuja aukcje i wszystko jest OK. Ja nagle ni stąd ni zowąd dostaje bana. Założe się , że średnia wieku pracowników w Allegro to 20 lat z czego 80% to studenci. Kolo zadzwonił do kola ty puknij mu konto bo mni koleś wpienia , a tamten wał to zrobił

4)Koleś który mi groził wysłał mi dziś e-mail-a z pięknym uśmiechem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już jest przesada!!! Trzeba by coś z tym zrobić bo puścić im 150zł prowizji za nic?? Nie!!!

Tylko pytanie co tu poradzic?? Odwołać sie spróbuj! A jak nie poskutkuje to uderz wyrzej jakis Urząd czy coś takiego!!!

CHAMSTWO!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj nikt sie nie raczy odezwać mimo , że wyslałem kilka e-mail-i personalnie. Ktoś z forumowiczów napisał , że prowizja w wypadku zawiesznia konta jest zwracana. OK , ale :

1)jest zwracana gdzie? Na rachunek allegro...zakładając , że rezygnuje z ich usług mogę się wysmyczkować (obracają moją kasą za darmo)

2)zwrócili mi 51,43PLN a zapłaciłem około 150PLN. jak wiesz nie oddają kasy za zdjęcia , podkreślenia itp.

ZŁODZIEJSTWO I G.Ó.W.N.I.A.R.Z.E.R.I.A !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest jeden wielki cyrk. po zmianie wlasciciela (po podwyzce prowizji) zrobil sie jeden wieli burdel w tym serwisie. Podam przyklad:

Licytowalem siecioke Xircoma do notebooka, nowka-blaszka z gwarancja, pare minut do konca a tu email "twoja oferta zostala odwolana przez sprzedajacego", rzut oka do aukcji a tam wszystkie oferty odwolane i powod "plyta ze sterownikiem zaginela i pudelko zostalo pogniecone", a cena byla 10zl. wkurzylem sie i napisalem do allegro, a oni na to, ze to decyzja srzedajacego i nic nie moga zrobic. Koles mial dwa czy trzy sloneczka, a jak cos takiego ja z e swoja prawie niebieska gwiazdka bym zrobil to by mi konto zablokowali. Jest to towarzystwo wzajemnej adoracji. I tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdel to tam jest nieziemski. Dostałem w czerwcu maila za maj, że mam zadłużenie -10,08zł, a niedawno wchodzę na konto - zablokowana możliwość sprzedaży za długi. Wchodze do rachunków a tam -31 za czerwiec i - 37 za maj...

I co ja im teraz mogę udowodnić?? :evil:

Jeszcze mi wysłali wezwanie do zapłaty w ciągu 10 dni, bo przejmie to firma windykacyjna......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdel to tam jest nieziemski. Dostałem w czerwcu maila za maj, że mam zadłużenie -10,08zł, a niedawno wchodzę na konto - zablokowana możliwość sprzedaży za długi. Wchodze do rachunków a tam -31 za czerwiec i - 37 za maj...

Jeszcze mi wysłali wezwanie do zapłaty w ciągu 10 dni, bo przejmie to firma windykacyjna......

trzeba bylo wczesniej placic lub weszly Tobie oplaty za jakies inne aukcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOżesz próbować oprócz zwrotu całej prowizji (oczywiście wraz z ustawowymi odsetkami) domagać się zadośćuczynienia za niemożność uzyskania dochodów, czyli zwrotów kosztów utraconych możliwości.

Wówczas możesz chcieć np. 500 pln gdyż decyzja pracownika allegro w żaden sposób nei uzasadniona spowodowała niemożność sprzedaży sprzętu. POnadto możesz powołać się na bardzo szybką utratę wartości sprzętu komputerowego skutkiem czego odszkodowanie powinno być wyższe...

Zachowaj koniecznie korespondencję z owym człowiekiem straszącym cię z powodu konieczności sprzedaży tego radeona, ten dowód może się okazać bardzo ważny w Twojej sprawie.

Wg mnie szanse na wygraną są ogromne! Warto by było jednak poszukać innych użytkowników pokrzywdzonych przez allegro wówczas ciężej im będzie odeprzeć zarzuty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ciekawe, że za maj mi przysłali -10,08zł, a w rachunkach mam niby napisane -37 za ten miesiąc.... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ciekawe, że za maj mi przysłali -10,08zł, a w rachunkach mam niby napisane -37 za ten miesiąc.... :evil:

jak masz tego maila to nei powinno byc problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty.. chcesz sie poddac??

Jak bym zadzwonil do kogos wyzej postawionego, nie mrowki ktore tam robia. Prawdopodobnie bylo tak jak napisales, tamten dal cynk komus kogo zna i zablokowali.

Wiec zadzwon do kogos wazniejszego, przedstaw sprawe, ew. przeslij dowody, jesli ten koles co Ci grozil nie ma az tak wysoko postawionych znajomych w allegro, to prawdopodobnie wszystko sie wyjasni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest taki ze w allegro telefon odbiera tylko jakias paniusia, ewentualnie z działu długow moza kogos poprosic.. sekretarki... do czlowieka ktory prowadzi sprawe zawieszenia twojego konta kiedys jeszcze jakos mozna bylo teraz to graniczy z cudem... Nikt wazniejszy do telefonu tam nie podejdzie, bo allegro wyznaje zasade mamy wszystkich w [gluteus maximus], bo nie mamy silnej konkurencji. Swego czasu byly miesiace gdzie sprzetu typu karty graficzne sprzedawalem za ponad 15k... placilem prowizje tym ciach!om i co bylem z tego powodu jakos szybciej opbslugiwany czy cos? Nie. Czesto robilem nadplaty po pare set złoty wiedzac ze i tak zaraz bede mial na zero konto. Tak płaciłem płaciłem aż w koncu ktoregos razu za pare zł nie zaplaconej prowizji, co przeoczylem na skutek rownoczesnego zakonczenia wiekszej ilosci aukcji, zawieszono mi konto. Akurat podczas tranzakcji dosc duzych dlatego w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem sie niezmiernie. Tranzakcje doprowadzilem sam do konca poza allegro a ci s<span style="color:red;">[ciach!]</span>iele przyslali mi wezwanie do zaplacenia za te aukcje prowizi za kwoty ktore tam byly wylicytowane - chociaz aukcje nie zostaly skonczone. (przez niejaka firme intrum justitia ) chodzilo o jakies grosze... mniej niz 50 zł Teraz po prostu jak mam wieksza partie towaru sprzedaje wszystko naraz i sie wycofuje sie nic mi po tym ze sprzedaz potrwa 2 tyg dluzej zanim ludzie nabiora zaufania do nowego uzytkownika... Nie dam wiecej palantom zarobic ani grosza. Namecze sie z zakladaniem nowych kont i za kazdym razem od poczatku bede startowal, ale dla nich ani centa.

Szkoda tylko ze Adico nie jest troche mocniej rozwiniete.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrozumiałem to mozna kupić konto za długi...Gdzie to można zrobić??

Nawet nie żartuj....

Idź do znajomego prawnika o poproś o pomoc przy napisaniu pisma. Koniecznie uwzględnij w nim:

- brak złamania zasad regulaminu

- ewidentne "straszenie" przez tego drugiego użytkownika, co sądząc po jego mailu odniosło skutek

- powołaj się na niemożnośc prowadzenia transakcji i szybką utratę wartości sprzętu

- napisz iż jeśli w przeciągu określonego czasu np. tygodnia pieniądze z tytułu prowizji nie wrócąna Twojego konto oraz nie zostanie konto na allegro odblokowane będziesz dochodził swych praw na drodze sądowej żądając nie tylko zwrotu prowizji wraz z ustawowymi odsetkami, ale również odszkodowania i publicznych przeprosin np. w internecie ze strony władz allegro za niegodne traktowanie użytkowników ich serwisu

Jak nie odblokują to moim zdaniem ich szanse na wygranie tej sprawy są żadne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi