medievil Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 only NOKIA 6310i :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Moto T722 i wszystko jasne. http://images.google.pl/images?q=tbn:bW9PcccBgokC:duckydees.50g.com/ROTFL3.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Nokia 6310i Na pewno nie jest dla nastolatkow, bo nie posiada kolorowego wyswietlacza ememesow i polifoni popie....nej ani "cyfraka" wiec nie ma czym sie chwalic i szpanowac. Ale ma za to mnostwo innych przydatnych funkcji, nie trzeszczy i bateria trzyma nawet 14 dni. (Li-Polymer) Looknij zreszta na specyfikacje Specyfikację znam, ale ten telefon w dostępnej dla mnie taryfie kosztuje 400 pln netto !!!!! Za nic tyle nie dam. Jużw takiej sytuacji wolę sagema z pseudocyfrówką za 150 netto.... Aż tak na kasie nie siedzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Kiedyś 6310i byla w najnizszej taryfie po 99zl netto i teraz nawet cholota ma ten telefon :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 a ja bym bral siemensa m55!!!!z aparatem to jest telefon wlasnie bede go mial w poniedzialek :P juz sie doczekac nie moge :) chcialem ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> SE t310 z cyfrakiem ale ma 256kolorowo a siemek 4tys. wiec... :D no i m55 ma wszystko co powinien miec telefon :) a tak propo wie ktos moze jaki ma on kolor podswietlenia klawiatory? Tylko ze nie ma go w ofercie Ery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 eh no tak plus gsm RULLEZ :P hehs ale jest to spasny telefon (m55) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Kiedyś 6310i byla w najnizszej taryfie po 99zl netto i teraz nawet cholota ma ten telefon :( cos sugerujesz mistrzu, ja mam 6310i i zaplacilem w ideii 730 zł i nie pisz takich glupot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Właśnie o to mi chodziło... Są biznesmeni i ludzie którzy potrzebują tego typu telefonu (ze względu na jego możliwości) i są w stanie gotowi zapłacić za niego tyle kasy. Popatrz teraz.... Zabuliłeś za tą słuchawkę 730zł i pewnie masz nie tani abonament, a jakiś smarkacz kupił go w Mojej 25 za 120zl i szpanuje na mieście jaki to on ma telefon.... Gdzie tutaj jest granica pomiędzy słuchawkami low , a high end ? Moim zdaniem Era ( i inni operatorzy ) źle robią obniżając ceny phonów z wysokiej półki do poziomu słabych terminali... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 dokładnie tak jak napisałeś "smarkacz" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Właśnie o to mi chodziło... Są biznesmeni i ludzie którzy potrzebują tego typu telefonu (ze względu na jego możliwości) i są w stanie gotowi zapłacić za niego tyle kasy. Popatrz teraz.... Zabuliłeś za tą słuchawkę 730zł i pewnie masz nie tani abonament, a jakiś smarkacz kupił go w Mojej 25 za 120zl i szpanuje na mieście jaki to on ma telefon.... Gdzie tutaj jest granica pomiędzy słuchawkami low , a high end ? Moim zdaniem Era ( i inni operatorzy ) źle robią obniżając ceny phonów z wysokiej półki do poziomu słabych terminali... no cóż takie jest życie. i taka polityka operatorów. jak ja rok temu dawałem sporo kasy za SE T68i to też nie było miło jak potem był po 49zł. To samo jak w 1999r przywiozłem sobie do Polski 8210i za 1800zł (wtedy była w Polsce za 2600zł). każdy tak się jarał jaki to super telefon. a po 2 latach była w promo za 49. I potem każdy mówił jaki to syf. No cóż płacisz więcej masz prędzej :wink: . Telefony się starzeją, operatorzy czyszcza magazny i tak dalej. Gdyby nie było tych durnych dotacji, telefonów po 1zł itd to większość używała by jeszcze N5110, a nie marzyła o kolorowych wyświetlaczach. Popatrz na Słowację tam nie ma takich dużych dotacji ale za to minuta połączenia w najnizszej taryfie to od 10gr(wewnątrz sieci), 40gr(do stacjonarki) do maxymalnie 1zł(do innego opa GSM) i zaliczanie co 1s bez jakiś oszukanych opłat. A u nas szkoda gadać, telefony po złotówce żeby tatuś kupił ładny telefonik jakiemuś gimnazjaliście, a potem wszyscy abonenci płacą za to wysokimi cenami usług które mają się nijak do kosztów budowy i utrzymania sieci GSM. I druga sprawa noki 6310i i tych stereotypów że to telefon dla biznesmenów i tak dalej. Sorki ale nie wiem czy to jakaś próba dowartościowania się. Wychwalanie go pod niebiosa że niby taki wypas. A co takiego ma czego nie ma w innych telefonach. Telefon jak telefon ma swoje wady i swoje zalety. Równolegle z nim wyszło sporo telefonów o lepszych możliwościach. Nie rozumiem takiego gloryfikania tego telefonu. A to że popularny wśród biznesmenów bo tak się składa że dla firm to wszyscy operatorzy rozdawali je jak papier toaletowy. dlatego w Polsce, przy tak dużym subsydiowaniu telefonów nie ma co mówć o "półkach telefonów". Zresztą te funkcje które np w 1999r były uważane za szczyt to już 2000-2001r były w telefonach z niższej półki. Poprostu postęp. Osobiście wolałbym aby nie było dotowania telefonów ale za to żeby były jakieś rozsądne ceny usług. Wtedy byśmy mieli podział na "półki telefonow" kogoś by było stać na tel za 1tys złoty to by kupił Jakąs NOKIĘ z dolnej półki 3510 czy coś a jak kogoś było by stać na tel za 2400 to by kupił T68i. I wtedy miał byś podział na połki telefonów. Ale niestety jest jak jest i mamy ceny usług z kosmosu bo kowalski musi mieć telefon z bajerami za 1zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 sony erikson t68 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 orientuje sie ktos jak jest z wymiana tel w plusie? bo stary umowe zgubil :/ i nie wiem co to bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Do Marasek: widze ze jestes czlowiekim ktory woli kupic tel za 1 pln bez vat z najtanszym abonamentem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Do Marasek: widze ze jestes czlowiekim ktory woli kupic tel za 1 pln bez vat z najtanszym abonamentem :D bardzo bardzo zastanawiam się jak do tego doszedłeś :lol: , chyba jednak nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego co napisałem. Widzę że w Polsce czytanie ze zrozumieniem staje się powoli sztuką dla niektórych nieosiągalną :wink: A co do mojego profilu dzwonienia to właśnie dzisiaj przyszła do mnie fakturka z IDEI za 19.07-18.08.2003 : 315,5 minut i 47 smsów. tyle że mi telefon służy do zarabiania pieniędzy a nie do chwalenia się nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zważywszy na fakt iż dyskusja zmierza w nieco Mój wybór przy którym szczególnie kładłem innym kierunku niż było przeze mnie założone, chciałbym wszystkim podziękować za pomoc (szczególnie Maraskowi). Ze względu na cenę wybieram Sagema my x-6 (zaoferowali mi telefon za 120 brutto i do tego przez rok połowę abonamentu). Może gdyby nokia 6310 kosztowała w granicach 100 pln brałbym ją pod uwagę. Jednak wyposażenie i korzystna cena sprawiła iż na 90 % wybór mój padnie na wspomnianego sagema. Więc jeśli ktoś nie będzie miał czegoś wartościowego do powiedzenia to proszę już nie pisać w tym wątku. Jeszcze raz dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 kobus: bawilem sie pare dni m55 i zacny telefon. Podwietlenia zaleza od wybranego tematu. Jest kilka wariantow. Cos jak style w xp:) Osobiscie bardzo lubie swojego panasonica gd93 - tryb glosnomowiacy, dyktafon, podzial na grupy, mocna wibracja - tyle oczekuje od telefonu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 wlasnie wrocilem z plusa i wszystkie formalnosci mam zalatwione a jutro maja dostac siemki m55 z aparatami wiec jutro sie do nich udam :) juz sie nie moge doczekac a przemol czyli wiele kolorow podswietlenia jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 wlasnie wrocilem z plusa i wszystkie formalnosci mam zalatwione a jutro maja dostac siemki m55 z aparatami wiec jutro sie do nich udam :) juz sie nie moge doczekac a przemol czyli wiele kolorow podswietlenia jest? jeden test Siemensa M55 =5372]http://telefonia.wp.pl/articles/index.html...IN[art_id]=5372 drugi test http://www.gsmonline.pl/tests/?link=show_d...ails.php?id=127 i jeszcze kilka linków o M55 http://mobil.idnes.cz/mobilni_komunikace/m...erie030625.html http://mobil.idnes.cz/mobilni_komunikace/m...ojmy030625.html http://mobil.idnes.cz/mobilni_komunikace/m...view030310.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 [/quote.... A co do mojego profilu dzwonienia to właśnie dzisiaj przyszła do mnie fakturka z IDEI za 19.07-18.08.2003 : 315,5 minut i 47 smsów. tyle że mi telefon służy do zarabiania pieniędzy a nie do chwalenia się nim. No spoko, tez tak uwazam ale sa ludzie ktorzy kupuja tel za 1 pln i najtansza taryfe i praktycznie z niego nie dzwonia "ale komora w kieszeni jest jak by nie patrzec". No gratuluje faktury :D End this subject. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Moto T722 i wszystko jasne. rzeczywiscie jasne, bo telefon swieci jak latarka :) A tak serio to powiedz czy udalo sie Tobie skopiowiac fotki zrobione tym aparacikiem na kompa za pomoca kabla, bo ja za Ciny Ludowe nie moge tego zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 hmmm troche odejde od tematu: znacie jakies stronki aby sobie np tapetke skopiowac bez tych napiskow np DEMO albo jakies kolka? bo tak mysle ze za pomoca kabla mozna wgrac sobie ale jak to bedzie wygladac z jakims napisem demo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 hmmm troche odejde od tematu: znacie jakies stronki aby sobie np tapetke skopiowac bez tych napiskow np DEMO albo jakies kolka? bo tak mysle ze za pomoca kabla mozna wgrac sobie ale jak to bedzie wygladac z jakims napisem demo :/ zajrzyj tutaj http://www.fkn.pl/forum/list.html?f=18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...