benek Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 temat troche podchwytliwy :wink: looknijcie TU tylko ta cena 206 zl (brutto) TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Ja zamierzam cos takiego zrobić ze zwykłej przejściówki PPGA, wystarczy zamalować 3 piny i połączyć zależnie od napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 temat troche podchwytliwy :wink: looknijcie TU tylko ta cena 206 zl (brutto) TU Bardzo dziwna cena. Ale bylo wiadomo, ze wczesniej czy pozniej bedzie cos takiego w ofercie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Calkiem niezle ale cena hoho jak za takie cos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Sam miałem tą przejściówkę jeszcze na moim SOYO 6VBA-133, no i procek za bardzo się nie krecił. Jak kupiłem Celka 1.0 A T, nie mogłem wyciągnąć więcej niż 1.2 GHz. Co prawda teraz wszystkie Celki chodzą na pięciu 1,5 V, mój zresztą też. A ta przejściówka daje napięcie niezależne od płyty, ma zresztą do tego osobny kabel. Z tego wniosek, że na mój Celek był zasilany niższym napięciem niż powinien być. A regulacja na płycie była tylko symboliczna. Mimo, że na rysunkach firmowych są zworki do regulacji Vcore, to w praktyce modele dostepne w naszym kraju nie mają ich. Oczywiście jeśli ktoś chce, może sobie dolutować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 a pójdzie na niej procek pod ppga?, bo narazie chciałbym go jeszcze zostawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Czy MSI tez oferuje takie przejściówki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 a pójdzie na niej procek pod ppga?, bo narazie chciałbym go jeszcze zostawić. pewnie pojdzie - ale nie widze sensu, masz plyte z podstawka PPGA/FCPGA i procka na ta podstawke i chcesz kupowac przejsciowke - po co :?: BTW widziales cene tej przejsciowki i jeszcze chcesz ja kupic 8O nie lepiej od razu kupic dobra plyte np Abit ST6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Mam procka Celeronka 533 PPGA(ten ostatni z w obudowie ppga) Chcę mieć przejściówkę na FCPGA bo walne tam coś mocniejszego, ale na procka musze jeszcze dozbierac kase a na przejściówkę już jest. A nowej płyty nie kupuje jeszcze bo mam zamiar na Abitka lub Solteka jakiegoś pod procka AMDka,ale to tak za jakieś 4-5 miesiecy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 a pójdzie na niej procek pod ppga?, bo narazie chciałbym go jeszcze zostawić. No przeciez jak kupisz przejsciowke to poprostu narazie jej nie zakladaj az do wymiany procka i raczej nie licz ze PPGA pujdzie na przejsciowce do T... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Chcę mieć przejściówkę na FCPGA bo walne tam coś mocniejszego, ... ale po co, twoja plytka obsluguje Copperminy - zobacz TU czy to nie przypadkiem twoja plytka :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Niby tak, ale podstawka jest PGA 370, a na niej cooperminy wpadają w ciągły reset bo układ nóżek jest inny. Gdybym drugi raz mógł wybrać pł. główną to już nie brałbym żadnego g**** Procompa :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Niby tak, ale podstawka jest PGA 370, a na niej cooperminy wpadają w ciągły reset bo układ nóżek jest inny... ale co sprawdzales czy tylko czytales (wszystkie plyty intela do starych prockow maja podstawke PGA 370/Socket 370 - FCPGA to tez PGA370) powinienes miec na plycie jakas zworke do przelaczania PPGA/FCPGA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Jest zworka ma dwie opcje: 1-2 INTEL 2-3 Auto (czy tam reserved;nie pamiętam dokładnie:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 ponawiam pytanie czy juz probowales odpalic jakiegos Coppermina :?: a co do zworki - poszukaj w manualu, bo moze Twoja plyta automatycznie rozpoznaje typ procka, ewentualnie wrzuc jakis "swiezy" BIOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Jest zworka ma dwie opcje: 1-2 INTEL 2-3 Auto (czy tam reserved;nie pamiętam dokładnie:)) A jak wyglada sprawa z FSB i mnoznikiem na twojej plycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 troche lepiej. Na zworkach 66,100,133 A w biosie kilka pośrednich. Niestety nie wiem czy gdy wrzuce procka pracujacego na FSB 100, częstotliwośc PCI i AGP sie ustawi automatycznie bo w Biosie nie ma mozliwosci zmiany mnoznika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 troche lepiej. Na zworkach 66,100,133 A w biosie kilka pośrednich. Niestety nie wiem czy gdy wrzuce procka pracujacego na FSB 100, częstotliwośc PCI i AGP sie ustawi automatycznie bo w Biosie nie ma mozliwosci zmiany mnoznika. Prawdopodobnie i raczej napewno jak dasz Celka 100MHz to bedzie wszystko cool tzn. magistrala PCI i AGP gdyz poprostu bios (powinien chodsz nie wiem...) rozpoznac to jak normalen P3 i nic nie robic z AGP i PCI no chyba ze zaczniesz podkrecac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...