Skocz do zawartości
qwerk

zabezpieczanie danych i emulatory dyskow

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki polecicie program pod XP, ktory pozwoli mi na zabezpieczenie najlepiej calych katalogow zeby w ogole niebyly dostepne na innym koncie (najlepiej polska wersje:). Gdzie mozna wiecej sie dowiedziec o tworzeniu i zarzadzaniu kontami uzytkownikow?

Druga sprawa dotyczy robienia obrazow CDromu i potem emulacji w wirtualnym napedzie- jaki soft polecicie. (how to do this?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. system mam na NTFS, ale reszte partycji mam na FAT32 i chcialbym soft ktory ukryje katalog glownie po to zeby mi go nikt nie usunol.

Chyba ze mozna tak skonfigurowac konto aby zwykly user niemogl nic wykasowac, ani zainstalowac. Tylko niewiem jak.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zwykły user nie ma uprawnien do instalacji programów.

2. Na FAT bedzie mógł sobie robić co chce.

3. Uzywając TWEAK UI możesz schowac dyski przed jakims userem. Dysk taki bedzie nie widoczny w Mój Komputer i dla Exploratora. Minusem jest ze inne menedzery plików będą go widzieć i mozna tez wejsc poleceniem np. c: zakładając ze schowany jest dysk C.

4. Jeżeli nie korzystasz z win 9x zamien partycje na NTFS

5. Mozesz uzyc jakikegos programu do szyfrowania folderów na FAT ale i tak bedzie mozna je skasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mozesz mi to troszke bardziej opisac? gdzie mam wpisac to polecenie jak dziala itd.czy mozesz mi to troszke bardziej opisac? gdzie mam wpisac to polecenie jak dziala itd.czy mozesz mi to troszke bardziej opisac? gdzie mam wpisac to polecenie jak dziala itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi