BeRNaL Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 witam :( nie wiem czy mam takiego pecha czy sie nie znam na tym wiec chce zapytac Was o podpowiedz. Powiedzcie mi moi drodzy jak to jest? Czy nie robiac nic z L1 na procu, (czyli procek "dziewiczy" w pewnym sensie) mozna podkrecic go poprzez samo fsb? jak mu zwiekszac napiecie wraz ze zwiekszaniem fsb? AHA procek jest z serii AGOIA , a EPOX ver. 1.1. help-nijcie mi. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 a moze zajrzec do biosa.... jak najbardziej mozna podkrecic sama fsb, a napiecie trzeba zmienic oddzielnie tzn. inna opcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tak, mozna podkrecac procka bez malowania mostkow przez FSB, a napiecie powinno byc w innym dziale w biosie a moze i w tym samym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 ok wiec daje np fsb 140 vcore 1.85 i nic czarny ekran :( to ze jest oddzielnie to wiem az taka lama nie jestem :P w zwiazku z tym mam prosbe do tych ludzioof ktortzy maja tego EPOX-a aby podali mi jakie opcje i do jakich czestotliwosci nalezy zmienic aby cos podciagnac tego sprzeta. dzieki serdeczne za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Niemozliwe zeby ten procek nie szedl na FSB140 nawet bez zmiany mnoznika !!! Zobacz jaka masz temp. I powiedz jakie masz pamieci bo to napewno nie te z Twojego konfigu w podpisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 pamiec 128 ddr z jakiejs firmy TNTc czy TMTc az mi sie niechce zagladac nawet z nerwow w kazdym razie pc333. a temperatura wysoka 57 stopni jak pisze teraz posta :( :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 pamiec 128 ddr z jakiejs firmy TNTc czy TMTc az mi sie niechce zagladac nawet z nerwow w kazdym razie pc333. a temperatura wysoka 57 stopni jak pisze teraz posta :( :cry: :cry:Bardzo mozliwe ze to ta temperatura uniemozliwia podkrecanie bo AGOIA jest b. dobrym egzemplarzem do podkrecania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Stary czym ty chlodzisz ten procek? Golden Orbem? 57 stopni na standardowym napieciu i taktowaniu to ogromna wartosc. Zmien cooler i sprobuj ponownie (najlepiej Volcano nowe) ;), posmaruj Arctic Silverem. Mam ten sam procek co ty tyle ze na 8KHA+ i pamieci PC266. Mam stable 10,5x153@1,85 i pracuje to przy temp ok 40-45 stopni. A maxymalnie to poszlo na 10,5x162 i bylo w miare stable ale woda byla chlodzona bryla lodu. Post nawet przy 10,5x166. PS nie ustawiaj pamieci na turbo tylko probuj przy normal, a dopiero pozniej polepszaj timingi. Mozesz sprobowac CAS 2,5. Jezeli wtedy sie nie da to juz raczej nic nie pomoze oprocz obnizenia temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 zrobilem upgrade biosu na ten 2916 i sie dzieja cuda :) :( wystartowal mi jako 2100 na fsb 166 ale czasem wykrywa pamiec jako pc2100 a jest pc2700 noi przy default-owych ustawieniach czasami nie startuje. byc moze to faktycznie wina temperatury ale przed upgradem normalnie startowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ja nie znam biosow do tej plyty. Wiem tylko ze ja na swoim standardowym biosie (ok wrzesien) mialem stable tylko do FSB 146. A jak wgralem jakas bede chyba ze stycznia to juz do 153. Teraz mam official z 12 czerwca i jest wszystko dobrze - tak jak mowilem mam post do nawet na 166 - dlatego warto troche sie pobawic z biosami - moze znajdzie sie jakis co pozwoli na porzadne podkrecenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 bylem u znajomych w sklepie i probowalismy tego ttc d5tb i mam ta sama temperature co na swoim. teraz mam chlodniej w pokoju ale jest 51 stopni. jak zbic te 10 stopni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 mi chodzi na 2100+ (10,5x165) przy Vcore 1,8V a na 2000+(10,5x160) idzie bez podnoszenia napiecia wyzej nie probowalem. A uruchamia sie nawet na 2200+ (1800mhz) ale widocznie brakuje mu Vcore i lepszego chlodzenia chlodze tylko titanem ttc d5tb :( niedlugo zaloze Wc jak skitram blok. aha tez mam AGOIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Najprościej zdjąć obudowę, a jak nie chcesz t otak: Jak masz zasilacz ustawiony pionowo w obudowie to wywalasz go poza nią. MOntujesz 2 wiatraki dodatkowo w obudowie.Jeden na dole a przodu - wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący, a z tyłu (tam gdzie był zasilacz)wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący. A najlepiej to zrobić WC i będziesz miał duużo chłodniej i cieszej zarazem... Oczywiście dajesz na procka tą pastę co ją do titana dają we właściwej ilości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Po co takie kombinacje ??? Wystarczy dobrze założony Titan D5TB !!! Sam mam takiego i AXP1600@1900 ma maxymalnie 48* a teraz mam 42* 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 juz skubanca wyczailem troche, fsb 166x10.5 spoko stabilny tylko te stopnie cholerne !!! mam ciulowa obudowe bebechy byly w niej juz zmienione 3 razy oprocz floopa :wink: . zasilacz jest pionowo i mam wlot z przodu ale jak zakladalem dodatkowy wentyl do dawalo 2 stopnie roznicy. a jak przystawilem zasilacz z tylu tak zeby cos wywiewal jednak to spadla temperatura o caly jeden stopien. jak tu sie nie wkurzyc??? pomyslalem sobie o peltierze, powiedzcie co wy na ten temat sadzicie? co zrobic z tymi gromadzacymi sie kroplami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Po co takie kombinacje ??? Wystarczy dobrze założony Titan D5TB !!! Sam mam takiego i AXP1600@1900 ma maxymalnie 48* a teraz mam 42* 8) Wofek to ty mocny jestes :) Ja naormalnie na moim athlonie mam 47FullLoad :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Ta temperatura to nic dziwnego. U mnie było max 58C a mam dwa wentyle w obudowie. Coppershim trochę poprawił spadło do max 55C. Mimo tak wysokiej temperatury nawet na FSB150 było stabilnie i to bez podnoszenia napięć. Dzisiaj założyłem WC i jest coool :D Max to 37,5. Na chipsecie 33-37C a raz 42C. Ale i tak najgorętszy jest GPU. Nie wiem jaka temp. ale w palce parzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 juz skubanca wyczailem troche, fsb 166x10.5 spoko stabilny tylko te stopnie cholerne !!! mam ciulowa obudowe bebechy byly w niej juz zmienione 3 razy oprocz floopa :wink: . zasilacz jest pionowo i mam wlot z przodu ale jak zakladalem dodatkowy wentyl do dawalo 2 stopnie roznicy. a jak przystawilem zasilacz z tylu tak zeby cos wywiewal jednak to spadla temperatura o caly jeden stopien. jak tu sie nie wkurzyc??? pomyslalem sobie o peltierze, powiedzcie co wy na ten temat sadzicie? co zrobic z tymi gromadzacymi sie kroplami?a jakie Vcore??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 juz skubanca wyczailem troche, fsb 166x10.5 spoko stabilny tylko te stopnie cholerne !!! mam ciulowa obudowe bebechy byly w niej juz zmienione 3 razy oprocz floopa :wink: . zasilacz jest pionowo i mam wlot z przodu ale jak zakladalem dodatkowy wentyl do dawalo 2 stopnie roznicy. a jak przystawilem zasilacz z tylu tak zeby cos wywiewal jednak to spadla temperatura o caly jeden stopien. jak tu sie nie wkurzyc??? pomyslalem sobie o peltierze, powiedzcie co wy na ten temat sadzicie? co zrobic z tymi gromadzacymi sie kroplami?a jakie Vcore???O tristan widze, że już nie masz najlepiej podkrecalnego na forum Athlona :). Ja tez sie za oc swojego wziolem i bez zmiany napiecia leci na 1573 :) Full stabilnie :). Ah bede musial mnoznik odblokowac i sie bawic :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 juz skubanca wyczailem troche, fsb 166x10.5 spoko stabilny tylko te stopnie cholerne !!! mam ciulowa obudowe bebechy byly w niej juz zmienione 3 razy oprocz floopa :wink: . zasilacz jest pionowo i mam wlot z przodu ale jak zakladalem dodatkowy wentyl do dawalo 2 stopnie roznicy. a jak przystawilem zasilacz z tylu tak zeby cos wywiewal jednak to spadla temperatura o caly jeden stopien. jak tu sie nie wkurzyc??? pomyslalem sobie o peltierze, powiedzcie co wy na ten temat sadzicie? co zrobic z tymi gromadzacymi sie kroplami?a jakie Vcore??? bez podnoszenia czyli 1.75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 10,5x166@1,75 stable??? Najpierw pisales ze jak podniesz do 140 to ciemnosc widzisz, a teraz masz najlepiej podkrecony procesor na forum i to na standardowym napieciu i takiej temp??? Do Tristana: Jak uzyskales wartosc fsb 165 tak zeby dysk i w ogole to wytrzymaly przeciez to daje PCI 41,25MHz??? Chyba ze masz fuxa i trafiles na spox czesci :D. Mi chyba te pamieci nie wyrabiaja bo nie ma roznicy 165 czy 166 - a ponoc na 166 mnoznik zmienia sie z 1/4 na 1/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 juz skubanca wyczailem troche, fsb 166x10.5 spoko stabilny tylko te stopnie cholerne !!! mam ciulowa obudowe bebechy byly w niej juz zmienione 3 razy oprocz floopa :wink: . zasilacz jest pionowo i mam wlot z przodu ale jak zakladalem dodatkowy wentyl do dawalo 2 stopnie roznicy. a jak przystawilem zasilacz z tylu tak zeby cos wywiewal jednak to spadla temperatura o caly jeden stopien. jak tu sie nie wkurzyc??? pomyslalem sobie o peltierze, powiedzcie co wy na ten temat sadzicie? co zrobic z tymi gromadzacymi sie kroplami?a jakie Vcore???O tristan widze, że już nie masz najlepiej podkrecalnego na forum Athlona :). Ja tez sie za oc swojego wziolem i bez zmiany napiecia leci na 1573 :) Full stabilnie :). Ah bede musial mnoznik odblokowac i sie bawic :).Tristan sie wkurzyl i sobie Vmoda szczelil! taki sobie zrobilem z przelaczniczkiem ze jak kce Vmoda to wlaczam a jak nie to nie!. No i sobie pojechalem @1761! (10,5x167) Vcore 1,90V wiecej to juz chlodzenia brak jak daje Vcore 2,05V to na 168mhz nie idzie :( a chlodzenie to Titan TTC D5TB skitram WB to bedzie jeszcze wiecej. Zasilacz ma straszne zbicia napiecia np. na pamiecicach jak dam 2,8V to jest 2,7V. Jakbym mial WC+peltrzaki i dobre pamieci do tego dobry zasilacz to bym mial jeszcze wiecej ponizej screen z wcpuid. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 10,5x166@1,75 stable??? Najpierw pisales ze jak podniesz do 140 to ciemnosc widzisz, a teraz masz najlepiej podkrecony procesor na forum i to na standardowym napieciu i takiej temp??? Do Tristana: Jak uzyskales wartosc fsb 165 tak zeby dysk i w ogole to wytrzymaly przeciez to daje PCI 41,25MHz??? Chyba ze masz fuxa i trafiles na spox czesci :D. Mi chyba te pamieci nie wyrabiaja bo nie ma roznicy 165 czy 166 - a ponoc na 166 mnoznik zmienia sie z 1/4 na 1/5 1/5 sie wlacza chyba po przekroczeniu 160mhz. ale idzie na 167mhz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 10,5x166@1,75 stable??? Najpierw pisales ze jak podniesz do 140 to ciemnosc widzisz, a teraz masz najlepiej podkrecony procesor na forum i to na standardowym napieciu i takiej temp??? Do Tristana: Jak uzyskales wartosc fsb 165 tak zeby dysk i w ogole to wytrzymaly przeciez to daje PCI 41,25MHz??? Chyba ze masz fuxa i trafiles na spox czesci :D. Mi chyba te pamieci nie wyrabiaja bo nie ma roznicy 165 czy 166 - a ponoc na 166 mnoznik zmienia sie z 1/4 na 1/5 1/5 sie wlacza chyba po przekroczeniu 160mhz. ale idzie na 167mhz :PNo ja ma w tej chwili 1600MHz 8) bez podnoszenia jakichkolwiek napiec 8) . Ale to ciągle rośnie :twisted: . Jak by ten mnoznik odblokowac to... :twisted: I jest zajebiscie bo mi plomby na mostki nie zakleil :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 powiem wam ze na 166 chodzi spoko, i np na 136 tez ale 137 juz cos nie przepuszcza. musze wyprobowac z nowym biosem tylko tam cholera pamiec zle wykrywa ale w testach nie ma roznicy, byc moze to blad w wykryciu czy wyswietleniu raczej tej pamieci.zreszta niewazne poprobuje pokolei jeszcze jakie fsb bedzie chodzilo pomiedzy 137 a 166. mam teraz wieksza tragedie w domu bo zolwik mi zdechl :evil: zastanowie sie teraz nad wc bo mi zostalo akwarium 165 L :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 powiem wam ze na 166 chodzi spoko, i np na 136 tez ale 137 juz cos nie przepuszcza. musze wyprobowac z nowym biosem tylko tam cholera pamiec zle wykrywa ale w testach nie ma roznicy, byc moze to blad w wykryciu czy wyswietleniu raczej tej pamieci.zreszta niewazne poprobuje pokolei jeszcze jakie fsb bedzie chodzilo pomiedzy 137 a 166. mam teraz wieksza tragedie w domu bo zolwik mi zdechl :evil: zastanowie sie teraz nad wc bo mi zostalo akwarium 165 L :DNiech mu ziemia lekka bedzie ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan daj mi link do jakiegos guide'a jak zrobic Vocre moda na 8KHA+ to sobie tez trzasne i bedziemy sie wycinac - ja z chlodzniem raczej nie mam problemow ;) Tylko te pamieci :( Kiedys gdzies to widzialem ale nie wiem gdzie - teraz wakacje - jest czas - mozna sie bawic :D Bernal - ale to jest 166x10,5 czyli procek chodzi na 1743MHz??? Czy tylko pamieci daja na tyle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan daj mi link do jakiegos guide'a jak zrobic Vocre moda na 8KHA+ to sobie tez trzasne i bedziemy sie wycinac - ja z chlodzniem raczej nie mam problemow ;) Tylko te pamieci :( Kiedys gdzies to widzialem ale nie wiem gdzie - teraz wakacje - jest czas - mozna sie bawic :D Bernal - ale to jest 166x10,5 czyli procek chodzi na 1743MHz??? Czy tylko pamieci daja na tyle? Ja mam Vcore moda z przelacznikiem czyli: Jak chcce miec Vcore moda to sobie przesuwam taki specjalny ( czerwony :P ) przycisk do gory a jak nie chce to na dol. Takie dwa tryby :P Extreme i Normal. Bardzo fajnie tez jest opisan tu : http://www.tweak.pl/artykul/plyty_glowne najedz na Epox 8kha+ i tam doczytaj do Vmodda tam jest elegancko opisane przez evil_one. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan daj mi link do jakiegos guide'a jak zrobic Vocre moda na 8KHA+ to sobie tez trzasne i bedziemy sie wycinac - ja z chlodzniem raczej nie mam problemow ;) Tylko te pamieci :( Kiedys gdzies to widzialem ale nie wiem gdzie - teraz wakacje - jest czas - mozna sie bawic :D Bernal - ale to jest 166x10,5 czyli procek chodzi na 1743MHz??? Czy tylko pamieci daja na tyle? narazie dawalem tylko fsb 166 i wszystko wystartowalo na 1743. moze sie pobawie tym WCPUID to wrzuce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...