Skocz do zawartości
Darmach

Pompy, pompki,pompeczki, pompidła...

Rekomendowane odpowiedzi

...Wiem , wiem , szukaj...

Szukalem...

Ale nie o to mi chodzi. Napiszcie ktore pompy sa waszym zdaniem najcichsze:

MJ, PH, czy hajlea (czy jakos tak sie pisze). Mój Aqua szut juz mnie :evil: wk... :evil: tym swoim brzeczeniem. Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Wiem , wiem , szukaj...

Szukalem...

Ale nie o to mi chodzi. Napiszcie ktore pompy sa waszym zdaniem najcichsze:

MJ, PH, czy hajlea (czy jakos tak sie pisze). Mój Aqua szut juz mnie  :evil: wk... :evil:  tym swoim brzeczeniem. Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(

A o tym nie bylo ???

X razy nawet.

Powiem tyle, "cichosc" w glownej mierze zalezy od zamocowania pompy, pomijajac firme jaka je produkuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel wczoraj kupil atman 305 (1200l , 140cm , 18W cena 50 pln zatapialna) podnosi wode w wezu 12/16 mniej wiecej na ta wysokosc ..~120cm~130cm ) Pompka zaskoczyla mnie swoja cichoscia byla naprawde cichutka :) moje mj1000 pracujace w umywalce :)) bylo glosniejsze (po odpowiednim zamocowaniu w zbiorniku mj1000 jest nieslyszalne) Wydajnosc atmana calkiem calkiem. Nie wiem jak z trwaloscia .. :) ale to czas zweryfikuje. Na pierwszy rzut oka pompka wydaje sie byc bardzo ok parametry rzeczywiste / cena O jakosci sie nie wypowiem :) Moge jedynie powiedziec cos o mj1000 pompka naprawde bardzo porzadna jak sie postarac rowniez cichutka pracuje u mnie 24/7 od 4 mc :) (Jak bedzie chwilka to przeprowadzimy bezposrednie porownanie mj1000 Vs atman 305 :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: temat byl juz walkowany!!

co do tematu - dla mnie najcichsza jest MJ1000, bo nie mam porownania z innymi pompkami. a poza tym pompka jest naprawde cicha, dla mnie nie slyszalna (wystarczy dobrze ja ustawic). napewno nie bede nosil sie narazie z zamierem jej wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: temat byl juz walkowany!!

co do tematu - dla mnie najcichsza jest MJ1000, bo nie mam porownania z innymi pompkami. a poza tym pompka jest naprawde cicha, dla mnie nie slyszalna (wystarczy dobrze ja ustawic). napewno nie bede nosil sie narazie z zamierem jej wymiany.

Popieram w calej rozciaglosci, zaznaczam przy tym ze nie jestem sponsorowany przez producenta MaxiJet'ow :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda tylko ze w ostatnim miesiacu zlozylem 2 sklepach internetowych zamowienie na MJ1000 i okazuje sie ze nigdzie jej nie maja choc na stronach widnieje jako dostepna, a po 2 tygodniach od zlozenia przychodzi wiadomosc ze niestety dystrybutor nie dostarczyl i bleblebleble

wielki minus dla polskich akwarystycznych sklepow internetowych ! :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(

A może jednak Eheim MINI 1000 compact:

"Pompa z akcesoriami: 1000 l/h, 23W, wysokoć podnoszenia słupa wody 2m. 89.00 PLN"

Nie znam osobiście tej pompki, ale jednak to Eheim :wink:

Link:

http://www.akwasklep.pl/cgi-bin/i-shop/i-s...mpompy&cart_id=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec jaka moc ma Twoj AquaEl?

Nazwa artykułu

PAT-midi PL

Cena

28.50 PLN

230V 50 Hz

Pobór mocy

5,2 W

Wydajność

600 l/h

Max wysokość podnoszenia

85 cm

Max głębokość zanurzenia

80 cm

Inne cechy

- małe wymagania konserwacyjne

- regulacja wydatku

- przewidziany do współpracy z filtrami akwariowymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(

A może jednak Eheim MINI 1000 compact:

"Pompa z akcesoriami: 1000 l/h, 23W, wysokoć podnoszenia słupa wody 2m. 89.00 PLN"

Nie znam osobiście tej pompki, ale jednak to Eheim :wink:

Link:http://www.akwasklep.pl/cgi-bin/i-shop/i-s...mpompy&cart_id=

a ktos to testowal?? cena i osiagi podobne do mj1000, a ta jest sprawdzona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj gadu gadu, a ja powroce do pytania...Moska?:)

Tak zachwalajaco piszecie o MJ1000, a czy nie wiecie, gdzie ja w necie mozna qpic najteniej? www.heh.pl i www.colisa.com.pl sprawdzone. Szukam czegos naprawde tanszego :roll: 

pozdro;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś powysyłałem zamówienia :) Możecie mi powiedzieć gdzie w necie dostać fajne węże do WC? Do CITY mam daleko a u mnie w sklepie posucha. Świat chyba się nie kończy na Eheimach? Podobno GUTASYNy są odpowiednie. Najlepiej by było siloconowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś powysyłałem zamówienia :) Możecie mi powiedzieć gdzie w necie dostać fajne węże do WC? Do CITY mam daleko a u mnie w sklepie posucha. Świat chyba się nie kończy na  Eheimach? Podobno GUTASYNy są odpowiednie. Najlepiej by było siloconowe...

jesli nie przeszkadza Ci zielony kolor eheim'ow, to wez je (cena okolo10zl/m), lub jesli chcesz naprawde swietne weze to zamow z dangerdena weze z tygonu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eheimy mam obczajone. może coś innego. Dzisaj zlatałem wszystkie sklepy. Mogę zapomnieć :(. Został mi internet bo pracuje niestety i niemam czasu na wyjazdy.... Nawet trójnika niedostałem :( (została 1 hurtownia, ale ona była już zamknięta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ino zatapialna, ale po pierwsze nie problem przerobic ja na niezatapialna, po drugie mozna ja wcisnac do malego pojemniczka z plexi i tak samo postawic na dole budy a po trzecie mysle ze jest lepszym wyborem niz MJ. Oczywiscie to tylko moja subiektywna opinia z ktora nikt sie nie musi zgodzic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi