Darmach Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ...Wiem , wiem , szukaj... Szukalem... Ale nie o to mi chodzi. Napiszcie ktore pompy sa waszym zdaniem najcichsze: MJ, PH, czy hajlea (czy jakos tak sie pisze). Mój Aqua szut juz mnie :evil: wk... :evil: tym swoim brzeczeniem. Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ...Wiem , wiem , szukaj... Szukalem... Ale nie o to mi chodzi. Napiszcie ktore pompy sa waszym zdaniem najcichsze: MJ, PH, czy hajlea (czy jakos tak sie pisze). Mój Aqua szut juz mnie :evil: wk... :evil: tym swoim brzeczeniem. Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :( A o tym nie bylo ??? X razy nawet. Powiem tyle, "cichosc" w glownej mierze zalezy od zamocowania pompy, pomijajac firme jaka je produkuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Po jakims tygodniu policze ile propozycji bylo na jakich producentów - i wyjdzie mi która pompa jest (zdaniem "ogólu")najcichsza .He, he.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 CircuatingPumps - bezgłośna (no przy 3500l/h zbliska słychać bardzo cichy szum wody - ale nie pompę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Kumpel wczoraj kupil atman 305 (1200l , 140cm , 18W cena 50 pln zatapialna) podnosi wode w wezu 12/16 mniej wiecej na ta wysokosc ..~120cm~130cm ) Pompka zaskoczyla mnie swoja cichoscia byla naprawde cichutka :) moje mj1000 pracujace w umywalce :)) bylo glosniejsze (po odpowiednim zamocowaniu w zbiorniku mj1000 jest nieslyszalne) Wydajnosc atmana calkiem calkiem. Nie wiem jak z trwaloscia .. :) ale to czas zweryfikuje. Na pierwszy rzut oka pompka wydaje sie byc bardzo ok parametry rzeczywiste / cena O jakosci sie nie wypowiem :) Moge jedynie powiedziec cos o mj1000 pompka naprawde bardzo porzadna jak sie postarac rowniez cichutka pracuje u mnie 24/7 od 4 mc :) (Jak bedzie chwilka to przeprowadzimy bezposrednie porownanie mj1000 Vs atman 305 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 :arrow: temat byl juz walkowany!! co do tematu - dla mnie najcichsza jest MJ1000, bo nie mam porownania z innymi pompkami. a poza tym pompka jest naprawde cicha, dla mnie nie slyszalna (wystarczy dobrze ja ustawic). napewno nie bede nosil sie narazie z zamierem jej wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 :arrow: temat byl juz walkowany!! co do tematu - dla mnie najcichsza jest MJ1000, bo nie mam porownania z innymi pompkami. a poza tym pompka jest naprawde cicha, dla mnie nie slyszalna (wystarczy dobrze ja ustawic). napewno nie bede nosil sie narazie z zamierem jej wymiany. Popieram w calej rozciaglosci, zaznaczam przy tym ze nie jestem sponsorowany przez producenta MaxiJet'ow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(ok to nie napisze, ze jest zaj**** cicha :) w sumie MJ1000 nie mialem w lapkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosiek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Tak zachwalajaco piszecie o MJ1000, a czy nie wiecie, gdzie ja w necie mozna qpic najteniej? www.heh.pl i www.colisa.com.pl sprawdzone. Szukam czegos naprawde tanszego :roll: pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronet Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 szkoda tylko ze w ostatnim miesiacu zlozylem 2 sklepach internetowych zamowienie na MJ1000 i okazuje sie ze nigdzie jej nie maja choc na stronach widnieje jako dostepna, a po 2 tygodniach od zlozenia przychodzi wiadomosc ze niestety dystrybutor nie dostarczyl i bleblebleble wielki minus dla polskich akwarystycznych sklepow internetowych ! :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Czy ktoś się orientuje kto jest dystrybutorem AquaSystems w Polsce? Może bezpośrednio dałoby sie coś załatwić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(A może jednak Eheim MINI 1000 compact: "Pompa z akcesoriami: 1000 l/h, 23W, wysokoć podnoszenia słupa wody 2m. 89.00 PLN" Nie znam osobiście tej pompki, ale jednak to Eheim :wink: Link: http://www.akwasklep.pl/cgi-bin/i-shop/i-s...mpompy&cart_id= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ja mam aqua el'a i zawiszony jest na przewodzie zasilajacym i na wezy i jest nieslyszalny :) Hans powiedz gdzie Twoj kumpel kupil ta pompke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Niemiec jaka moc ma Twoj AquaEl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Niemiec jaka moc ma Twoj AquaEl?Nazwa artykułu PAT-midi PL Cena 28.50 PLN 230V 50 Hz Pobór mocy 5,2 W Wydajność 600 l/h Max wysokość podnoszenia 85 cm Max głębokość zanurzenia 80 cm Inne cechy - małe wymagania konserwacyjne - regulacja wydatku - przewidziany do współpracy z filtrami akwariowymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 :) bo ja mam 400/h (blok tylko na CPU) i wydaje mi sie ze jest deczko slaba... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 :) bo ja mam 400/h (blok tylko na CPU) i wydaje mi sie ze jest deczko slaba... :(mam dwa bloki i nagrzewnice i "troche" weza i pompuje bardzo fajnie. za te pieniadze nei ma konkurencji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 to sknerstwo sie nie oplacilo i musze teraz kupic chyba jeszcze jedna pompke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie piszcie mi o eheim'ach - i tak mnie na to nie stac... :(A może jednak Eheim MINI 1000 compact: "Pompa z akcesoriami: 1000 l/h, 23W, wysokoć podnoszenia słupa wody 2m. 89.00 PLN" Nie znam osobiście tej pompki, ale jednak to Eheim :wink: Link:http://www.akwasklep.pl/cgi-bin/i-shop/i-s...mpompy&cart_id= a ktos to testowal?? cena i osiagi podobne do mj1000, a ta jest sprawdzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laco Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Tutaj gadu gadu, a ja powroce do pytania...Moska?:) Tak zachwalajaco piszecie o MJ1000, a czy nie wiecie, gdzie ja w necie mozna qpic najteniej? www.heh.pl i www.colisa.com.pl sprawdzone. Szukam czegos naprawde tanszego :roll: pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A ja juz zbieram kase na MJ1000 ;) Jeszcze tylko Nukleon i jakas nagrzewnica.....plus Chieftec i WC gotowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ja dziś powysyłałem zamówienia :) Możecie mi powiedzieć gdzie w necie dostać fajne węże do WC? Do CITY mam daleko a u mnie w sklepie posucha. Świat chyba się nie kończy na Eheimach? Podobno GUTASYNy są odpowiednie. Najlepiej by było siloconowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ja dziś powysyłałem zamówienia :) Możecie mi powiedzieć gdzie w necie dostać fajne węże do WC? Do CITY mam daleko a u mnie w sklepie posucha. Świat chyba się nie kończy na Eheimach? Podobno GUTASYNy są odpowiednie. Najlepiej by było siloconowe...jesli nie przeszkadza Ci zielony kolor eheim'ow, to wez je (cena okolo10zl/m), lub jesli chcesz naprawde swietne weze to zamow z dangerdena weze z tygonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Eheimy mam obczajone. może coś innego. Dzisaj zlatałem wszystkie sklepy. Mogę zapomnieć :(. Został mi internet bo pracuje niestety i niemam czasu na wyjazdy.... Nawet trójnika niedostałem :( (została 1 hurtownia, ale ona była już zamknięta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Polecam jak kazdy to co sam mam :) Mnianowicie Hagen PH802. Pompka jest nieslyszalna z odleglosci 20cm i sam nieraz musze dotknac zbiorniczka zeby sie upewnic czy chodzi :) Pozatym bardzo latwo ja przerobic na niezatapialna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 U mnie było kilka 802 i faktycznie wszystkie były ciche, fajnie mieszały wodą w umywalce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A jak jest z glosnoscia MJ1000 ? Bo cena jest bardzo zachecajaca a wydajnosc 1000l wystarczy na 2-3 bloki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A cena PH802 nie jest zachecajaca? Za okolo 120zl masz pompke 1600l/h a to juz cos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ale ja chce taka sucha ;) coby sobie na dole budy stala, a z tego co wyczytalem PH802 jest ino zatapialna... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Jest ino zatapialna, ale po pierwsze nie problem przerobic ja na niezatapialna, po drugie mozna ja wcisnac do malego pojemniczka z plexi i tak samo postawic na dole budy a po trzecie mysle ze jest lepszym wyborem niz MJ. Oczywiscie to tylko moja subiektywna opinia z ktora nikt sie nie musi zgodzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...