Sojer Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 ABIT - dla nie wtajemniczonych po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? :D albo zle Ci sie napisalo,albo nie wiesz o czym mowisz :? widziales ta plyte w akcji?? widziales bios?? jak nie to zastanow sie co mowisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 ABIT - dla nie wtajemniczonych po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? :D albo zle Ci sie napisalo,albo nie wiesz o czym mowisz :? widziales ta plyte w akcji?? widziales bios?? jak nie to zastanow sie co mowisz nie rozsmieszaj mnie :lol: napisales : po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? Vmod sluzy do zwiekszania napiecia na procesorze,natomiast jesli chodzio napiecie na chipsecie to jest to VDD ,a Soltek reguluje to napiecie do 1.8V z poziomu Biosu poprostu Vmod i napiecie chipsetu to dwie rozne sprawy i wlasnie tego sie przyczepilem p.s - mialem 8RDA+,NF7-S w lapkach i conieco wiem o tych plytach nie wspominajac juz o FRN2-L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Abit NF7-S Rev 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 soltek dał wyższe napięcie NB i dlatego tak dobrze się podkręca. ale to jak sprzedawanie podkręconych procków. wiem, że dają na to gwarancję itp ale wszyscy trzymają się specyfikacji nVidii i dlatego ich płyty gorzej się podkręcają. najbardziej jednak dziwi mnie to, że inni producenci nie zaoferowali takiej opcji, szczególnie abit. do ekstremalnego podkręcania najlepszy jest soltek - to przyznaję ale ktoś na abicie osiąga FSB 220 więc po podniesieniu napięcia NB mógłby przegonić soltka. może w następnej wesji abit się poprawi .... acha, ja bym brałjednak abita, zaufanie dfo firmu robi swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Dwa razy mialem Abita i spuchly mi kondensatory wokol procka. Mam soltka, trzeciego albo czwartego i jak narazie spokoj. SOLTEK!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...