Skocz do zawartości
medievil

soltek frn75 czy abit nf7 szybka ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

ABIT - dla nie wtajemniczonych po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? :D

albo zle Ci sie napisalo,albo nie wiesz o czym mowisz :?

widziales ta plyte w akcji?? widziales bios?? jak nie to zastanow sie co mowisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABIT - dla nie wtajemniczonych po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? :D

albo zle Ci sie napisalo,albo nie wiesz o czym mowisz :?

widziales ta plyte w akcji?? widziales bios?? jak nie to zastanow sie co mowisz

nie rozsmieszaj mnie :lol:

napisales : po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu??

Vmod sluzy do zwiekszania napiecia na procesorze,natomiast jesli chodzio napiecie na chipsecie to jest to VDD ,a Soltek reguluje to napiecie do 1.8V z poziomu Biosu

poprostu Vmod i napiecie chipsetu to dwie rozne sprawy i wlasnie tego sie przyczepilem

p.s - mialem 8RDA+,NF7-S w lapkach i conieco wiem o tych plytach nie wspominajac juz o FRN2-L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soltek dał wyższe napięcie NB i dlatego tak dobrze się podkręca. ale to jak sprzedawanie podkręconych procków. wiem, że dają na to gwarancję itp ale wszyscy trzymają się specyfikacji nVidii i dlatego ich płyty gorzej się podkręcają.

najbardziej jednak dziwi mnie to, że inni producenci nie zaoferowali takiej opcji, szczególnie abit. do ekstremalnego podkręcania najlepszy jest soltek - to przyznaję ale ktoś na abicie osiąga FSB 220 więc po podniesieniu napięcia NB mógłby przegonić soltka. może w następnej wesji abit się poprawi ....

acha, ja bym brałjednak abita, zaufanie dfo firmu robi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...