medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 witam ponownie, klamka zapadła, jednak abit nf7 bedzie bo juz koles wczoraj zamowil i na jutro ma byc. Pisaliscie zeby nie brac tego codegena 300W i polazilem troche po sklepach, co sie okazalo, jest FEEL za 80zł 350W :D , dobry to bedzie zakup bo jakis tani jak na dobry zasilacz (tzn. dobry pod tym wzgledem ze lepszy od codegena) pozdr. ale mam dylematy hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 taka plytka i takie zasilki ... bedzie lepszy..hmm troche ;-) maly OT taka anegdota ... : moj ziomek sklada kompa ma wptak kasy na niego przychodzi wiec do mniepokazuje liste czesci jakie chce wlozyc, poza p4 3,2 r9800pro i abitem ic7 i tu -> 3Xlole 1 lol -> (delikatny) pamieci cytuje pc400 (jakie? "nie wiem") 2 lol -> (lepszy) obudowa to bedzie kodeszit z okienkiem i swiatelkiem :lol: nie dalo mu sie tego wyperswadowac ze to shit shit shit 3 lol -> zasilka UWAGAAaaaaa -> codegen 400W do tego walniety wielkimi boldami jak by jeszze to chcial wyeksponowac ;-) , brawo! :-) wybrechatalem go i zalozy cos pozadnego do kompa za ~10000 zasilke za 100 hehe ;-) no wlasnie .... ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 to brać tego FEEL-a ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Kur...... ja chyba śnie... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=509549#509549 Przecież to jest temat z przed trzech dni. Wam słońce i tanie wino mózgi wyżarło??? A podobnych tematów to nie wiem ile było wcześniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Cytat taka plytka i takie zasilki ... bedzie lepszy..hmm troche ;-) maly OT taka anegdota ... : moj ziomek sklada kompa ma wptak kasy na niego przychodzi wiec do mniepokazuje liste czesci jakie chce wlozyc, poza p4 3,2 r9800pro i abitem ic7 i tu -> 3Xlole 1 lol -> (delikatny) pamieci cytuje pc400 (jakie? "nie wiem") 2 lol -> (lepszy) obudowa to bedzie kodeszit z okienkiem i swiatelkiem :lol: nie dalo mu sie tego wyperswadowac ze to shit shit shit 3 lol -> zasilka UWAGAAaaaaa -> codegen 400W do tego walniety wielkimi boldami jak by jeszze to chcial wyeksponowac ;-) , brawo! :-) wybrechatalem go i zalozy cos pozadnego do kompa za ~10000 zasilke za 100 hehe ;-) no wlasnie .... ;-) Coz - niektorzy ciagle mysla ze buda i zasilacz wystarczy byle jaki. Sam zreszta do niedawna tak myslalem dopoki nie zmienilem grafiki z MX-a na nowa i stary codegen 300W (hehe ;) prawie z dymem nie poszedl - po drodze pewnie palac reszte czesci. Moze z czasem mentalnosc ludzi sie zmieni i budowe kompa zaczna wlasnei od obudowy - przeciez duza obudowa z porzadnym zasilaczem to nie tylko kwestia wygody a zakup na dluzszy czas. Niektorym sie jednak wydaje ze jak ktos wydaje 500 zl na bude to nie ma co robic z kasa albo chce zaszpanowac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Cytat Kur...... ja chyba śnie... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=509549#509549 Przecież to jest temat z przed trzech dni. Wam słońce i tanie wino mózgi wyżarło??? A podobnych tematów to nie wiem ile było wcześniej... nie wyżarło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Cytat Cytat taka plytka i takie zasilki ... bedzie lepszy..hmm troche ;-) maly OT taka anegdota ... : moj ziomek sklada kompa ma wptak kasy na niego przychodzi wiec do mniepokazuje liste czesci jakie chce wlozyc, poza p4 3,2 r9800pro i abitem ic7 i tu -> 3Xlole 1 lol -> (delikatny) pamieci cytuje pc400 (jakie? "nie wiem") 2 lol -> (lepszy) obudowa to bedzie kodeszit z okienkiem i swiatelkiem :lol: nie dalo mu sie tego wyperswadowac ze to shit shit shit 3 lol -> zasilka UWAGAAaaaaa -> codegen 400W do tego walniety wielkimi boldami jak by jeszze to chcial wyeksponowac ;-) , brawo! :-) wybrechatalem go i zalozy cos pozadnego do kompa za ~10000 zasilke za 100 hehe ;-) no wlasnie .... ;-) Coz - niektorzy ciagle mysla ze buda i zasilacz wystarczy byle jaki. Sam zreszta do niedawna tak myslalem dopoki nie zmienilem grafiki z MX-a na nowa i stary codegen 300W (hehe ;) prawie z dymem nie poszedl - po drodze pewnie palac reszte czesci. Moze z czasem mentalnosc ludzi sie zmieni i budowe kompa zaczna wlasnei od obudowy - przeciez duza obudowa z porzadnym zasilaczem to nie tylko kwestia wygody a zakup na dluzszy czas. Niektorym sie jednak wydaje ze jak ktos wydaje 500 zl na bude to nie ma co robic z kasa albo chce zaszpanowac :twisted: kazdy kombinuje jak moze bo nie kazdego stac na takie drogie czesci(pisze w tej chwili o sobie) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgadza sie - ale czasem warto zrezygnowac z czegos mniej istotnego (glosniczki , karta muz czy tam dvd) na rzecz wlasnie zasilacza. Takie moje zdanie - nie bede nikogo na sile przekonywal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Cytat Zgadza sie - ale czasem warto zrezygnowac z czegos mniej istotnego (glosniczki , karta muz czy tam dvd) na rzecz wlasnie zasilacza. Takie moje zdanie - nie bede nikogo na sile przekonywal. w pełni cie popieram ale narazie do mojego konfigu to chyba ten feel wytarcza(jutro tylko plyte zmieniam na abita nf7 non ss), i musze jeszcze nagryware przykupic bo stara juz padła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Mysle ze starczy spokojnie. Kumpel ma cos takiego i mu dziala bez problemow. U mnie poprzednik po prostu wymagal zmiany - po pograniu ok 15 minut w jakakolwiek gierke 3D z zasilacza dochodzil taki swad ze szkoda gadac. Do tego strasznie sie nagrzewal. Sprawdzilem pirometrem i radiator (a raczej taka smieszna blaszka) w srodku mial prawie 86 st. :) To tyle ku przestrodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Pitt, jak się sprawuje ten radiator na twojej grafice? zamierzam zakupić ten radiator na mojego Gainwarda PP! Ultra/650 64 MB (GF4 ti 4200), bo obecne chłodzenie jest za głośne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No jak dla mnie rewelka. Osobiscie nie podkrecam zbytnio karty - oczywiscie testowalem ja na poczatku i przeszlo testy. Fakt - chlodzenie Gainwarda daje niezle po uszach. Zalmanik jest spox a jego mozntaz prawie tak fajny jak Lego Technics :lol: Temp radiatorka w ostatnie upaly to ok 60 st max przy pracy prawie non stop (mierzone pirometrem). Mam 3 wiatraczki na 5V (przod-wciaga, bok wciaga - dmucha na Zalmana i tyl (nad Zalmanem) - wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e). Wiatraczki to jakies zwykle evrcoole za 9 zl :) , tylko z boku oryginalny chiefteca. Calosc generalnie praktycznie nieslyszalna ale wydajnoscia niestety nie grzeszy (wiadomo 5V). Generalnie - moge smialo polecic tego Zalmana - nawet przy braku jakichkolwiek wiatraczkow bedzie dzialalo jak nalezy (ja dalem te moje tak dla swietego spokoju i dla chlodzenia dyskow oraz z racji ze wiatrak na procku zredukowalem do 1900 rpm a jest to zwykly Titan 5TBC no i Palomino :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Jeszcze jeden talo topic i jak nic :evil: Ilez mozna !? :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...