Raptor Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Witajcie mam dylemat - chciałbym kupić płytę na 875 ale nie wiem którą - ABIT IC7-G czy ASUS P4C800 Deluxe :?: O abicie trochę czytałem (mam IS7) i ma kilka denerwujących rzeczy (ograniczenie FSB do 255 i takie tam) natomiast nie wiem nic o asusie - jeżeli go macie to powiedzcie jakie wady, zalety ogólnie wszystko - i jeszcze jedno płyta ma być do kręcenia więc patrzcie pod tym kątem - ceny mają zbliżone więc to nie jest kryterium wyboru podobnie jak zintegrowane audio - mam Audigy :|. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 gdzies czytałem ze to na Asusie pobito rekord w podkrecaniu procka Pentiuma 4 z 3.0@4500mhz(czy wiecej) oczywiscie ciekły azot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 :arrow: Raptor - powiem tak: jezeli nie ograniczalaby mnie kasa, jechalbym teraz na Asus'ie P4P800. mialem go i porownywalem z naszym Abit'em IS7. w testach wypadaly podobnie (raz jeden zwycierzal, raz drugi). szczegolnie spodobala mi sie funkcja PAT w tym Asus'ie. zero problemow (nie to co na IS7), a skok wydajnosciowy znaczny. P.S. dlaczego chcesz zmienic mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 :arrow: Raptor - powiem tak: jezeli nie ograniczalaby mnie kasa, jechalbym teraz na Asus'ie P4P800. mialem go i porownywalem z naszym Abit'em IS7. w testach wypadaly podobnie (raz jeden zwycierzal, raz drugi). szczegolnie spodobala mi sie funkcja PAT w tym Asus'ie. zero problemow (nie to co na IS7), a skok wydajnosciowy znaczny. P.S. dlaczego chcesz zmienic mobo? problem mam taki ze asus będzie dopiero 05.09 - dowiedziałem sie przed chwilą a kompa będe składał za tydzień więc wezme chyba IC7-G Zmieniam bo jest okazja ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 właśnie wyczytałem - koniec z problemem FSB - wychodzi nowy bios do IC7 :D :arrow: http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t...?threadid=20432 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Ja za bardzo na Intelu sie nie znam, ale wybralbym chyba Abita :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 JA mam abita, padło mi w nim zasilanie ale już jest po naprawie serwisowej. Płytka lata na najnowszym biosie v 16. Polecam płytę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 ASUS w kazdym tescie jaki widzialem byl z przodu abit byl na koncu spojz na www.tomshardware.com co tam pokazal abit to zenada byla ... abit obiecal nowego biosa no ale tak dac puupy?? co do oc to juz bardze praktyka nie wiem nie widzialem Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 oj forest kiła ...... ale pleciesz-jak chcesz dam ci co najmniej 10linków do testów gdzie asus dostaje od abita-tylko czy o to chodzi??? (róznice błędów pomiarowych , czasem nie najnowsze biosy itp ) ale jak widac czasem niektórych przewaga +/- 1% w tą czy w tamtą rajcuje ps.przynajmniej dla mnie testy na th są tak samo wiarygodne jak mniej wiecej "komputer świat" -podobne opinie i "audytorium" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 jutro odbiera IC7-G - rozważałem przez chwile IC7-Max3 - ale cena okazała sie lekko zaniżona :( wiec jutro odbieraz IC7-G bo nie będe czekał do 10.IX na Asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...