Skocz do zawartości
Raptor

i875 - ABIT IC7-G czy ASUS P4C800 Deluxe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam dylemat - chciałbym kupić płytę na 875 ale nie wiem którą - ABIT IC7-G czy ASUS P4C800 Deluxe :?: O abicie trochę czytałem (mam IS7) i ma kilka denerwujących rzeczy (ograniczenie FSB do 255 i takie tam) natomiast nie wiem nic o asusie - jeżeli go macie to powiedzcie jakie wady, zalety ogólnie wszystko - i jeszcze jedno płyta ma być do kręcenia więc patrzcie pod tym kątem - ceny mają zbliżone więc to nie jest kryterium wyboru podobnie jak zintegrowane audio - mam Audigy :|.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Raptor - powiem tak: jezeli nie ograniczalaby mnie kasa, jechalbym teraz na Asus'ie P4P800. mialem go i porownywalem z naszym Abit'em IS7. w testach wypadaly podobnie (raz jeden zwycierzal, raz drugi). szczegolnie spodobala mi sie funkcja PAT w tym Asus'ie. zero problemow (nie to co na IS7), a skok wydajnosciowy znaczny.

P.S. dlaczego chcesz zmienic mobo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Raptor - powiem tak: jezeli nie ograniczalaby mnie kasa, jechalbym teraz na Asus'ie P4P800. mialem go i porownywalem z naszym Abit'em IS7. w testach wypadaly podobnie (raz jeden zwycierzal, raz drugi). szczegolnie spodobala mi sie funkcja PAT w tym Asus'ie. zero problemow (nie to co na IS7), a skok wydajnosciowy znaczny.

P.S. dlaczego chcesz zmienic mobo?

problem mam taki ze asus będzie dopiero 05.09 - dowiedziałem sie przed chwilą a kompa będe składał za tydzień więc wezme chyba IC7-G

Zmieniam bo jest okazja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS w kazdym tescie jaki widzialem byl z przodu

abit byl na koncu

spojz na www.tomshardware.com

co tam pokazal abit to zenada byla ... abit obiecal nowego biosa no ale tak dac puupy??

co do oc to juz bardze praktyka nie wiem nie widzialem

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj forest kiła ......

ale pleciesz-jak chcesz dam ci co najmniej 10linków do testów gdzie asus dostaje od abita-tylko czy o to chodzi??? (róznice błędów pomiarowych , czasem nie najnowsze biosy itp )

ale jak widac czasem niektórych przewaga +/- 1% w tą czy w tamtą rajcuje

ps.przynajmniej dla mnie testy na th są tak samo wiarygodne jak mniej wiecej "komputer świat" -podobne opinie i "audytorium"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...