Skocz do zawartości
boro

Powrót Duronów

Rekomendowane odpowiedzi

!!!!

Ja ma mam na sieci film  jak krecili live durona na 4 ghz na uwaga 3.2v  i go spalili sukisyny 

!!!

MAM też filmik jak sciągali coler z p4 i się spalił a jak jeszcze gwigli zabezpieczenie to procek poleciał w powietrze czyli tamten filmik z tomshardware kłamie

To fajnie, tylko jak to się ma do tematu :roll: ?

PS. Jak piszesz o tym filmiku o którym myślę (P4 wybucha/wylatuje w powietrze) to chyba nie bierzesz tego na serio - kolesie sobie jaja robią - to jest fake, ten z Tomshardware zresztą też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie za mala cene bede mial dosc wydajnego procka na kompa mojej siostry (tz. przyszlego kompa), fajnie by bylo zeby byly robione w 0.13 mikrona to wykrecic moze by sie dalo tez ladnie. 

Pozdro 

(Z ta technologia wykonania moglem gafe walnac, bo z tego co przeczytalem na poczatku nie bede robione w tej technologi, moge sie mylic, jezeli tak to prosze o zwrocenie uwagi. )

hmm

myślę, że muszą być w 0,13 bo na 0,18 nie wycisną 1,8GHz za holere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy ma wyjsc ten duron i athlon 64??

Duron z tego co pisze juz jest na rynku tylko nie w Polsce :wink: wiec poczekajmy kika tygodni :lol: a A64 ma oficjalna premierę światową 23 września więc poczekajmy kilka miesięcy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz ludzie bedom 1700+ zamieniac na Durnie    :lol:  :lol:

Popraw mnie jesli sie myle, ale czy 1700 nie kreci sie podobnie, a do tego jest troche wydajniejszy?

No nie wiem 1700+ mial 1460 mhz a ten 1600 ma 1600 troche roznicy to jest. Pozatym juz nie jest ograniczony szyna 100mhz. Oby mial odblokowany mnoznik. Zreszta poczekamy zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytat z benchmark.pl

Chłopaki z serwisu OverClockers.ru mieli okazję przetestować nową wersję procesora Duron z zegarem 1.60 GHz. Oczywiście przetestowano go pod kątem overclockingu, a wyniki porównano z procesorem AMD Athlon 1900+. Co ciekawe, nie wszystkie modele Durona tak ładnie się podkręcają, ale właśnie te "wybrane" są oferowane w cenie o $50 niższej od pozostałych procesorów z tej serii. Duron z odblokowanym mnożnikiem wykonany jest w technologii 0.13 mikrona i wygląda na bardzo dobry "materiał" dla overclockerów. Dla przypomnienia, nowe Durony posiadają 128 KB pamięci cache pierwszego poziomu (L1) oraz 64 KB pamięci cache drugiego poziomu (L2). Testy były przeprowadzone na płycie ABIT NF7 (rev. 2.0), 512 MB pamięci PC3500, karcie grafiki ATI Radeon 9700 Pro oraz z wykorzystaniem coolera Thermaltake Volcano 7. Oto kilka przykładowych benchmarków:

Futuremark 3DMark03, 1024x768

AMD Duron 1.60GHz (266MHz FSB) : 4700

AMD Duron 2.30GHz (400MHz FSB) : 5000

AMD Athlon XP 1.60GHz : 4760

Futuremark 3DMark 2001SE, 1024x768

AMD Duron 1.60GHz (266MHz FSB) : 12.200

AMD Duron 2.30GHz (400MHz FSB) : 15.700

AMD Athlon XP 1.60GHz : 12.900

Quake III Arena, demo-four, 1024x768

AMD Duron 1.60GHz (266MHz FSB) : 231

AMD Duron 2.30GHz (400MHz FSB) : 324

AMD Athlon XP 1.60GHz : 247