ToMo Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Jak jush kupie wszystko co mi potrzebne to napisze jak to sie sprawuje tylko narazie nie wiem kiedy to będzie bo nie mam za bardzo czasu bo jest narazie robota...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Ok, Zalmanki juz zamowilem (za kilka dni powinny byc). Teraz musze obmyslic projekt tego ramienia na wentyl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A moze wyciac poprostu dziure w boku budy i tam zamontowac wentyl ? Byloby chlodniej w calej obudowie... (mam juz Sunona 92x92 na "dachu" i dodatkowy wiatrak w zasilaczu (od spodu, nad prockiem)). A Zalmany beda sroda-czwartek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Nawet wyspac sie dobrze nie pozwola...Zalmanki przyszly dzisiaj ok. 11 ;) Zaczynam sie bawic... Ciekawe jak mi wyjdziemocowanie tego na Radku... Z NB raczej problemu nie bedzie... Relacje zdam jak wsio bedzie na miejscu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 jak macie jakis aparacik to walnijcie zdjecia bo jakas ciezko mi to sobie wyobrazic (chodzi o wygiecie tego sledzia ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 No to teraz pora na relacje... ;) Po wybebeszeniu calej budy i odkreceniu mobo pszyszedl czas na zdjecie firmowego coolera. Niby proste, ale... Nie moglem wyciagnac mocowania coolera, tak fachowo go zalozyli (winne byly zatrzaski znajdujace sie po "dolnej" stronie mobo - "zaloz i zapomnij" 8) ). W koncu przy pomocy noza udalo mi sie wsio usunac. Sama instalacja Zalmana przebiegla szybko i bez najmniejszego problemu. Zamiast dolaczonej pasty silikonowej dalem Titana na bazie srebra (akurat lepszej pod reka nie mialem). Co do Radeona 9100 (bo w koncu o niego glownie mi chodzilo :wink: ) to narazie wstrzymalem sie ze zrywaniem oryginalnego coolera. Powod jest prosty - Zalman NB32J ma wymiary 32x32 ale wymiary stopki ktora styka sie z GPU/NB jest wezsza :?. Narazie odkrecilem oryginalny wiatrak "Powered by ATI" :lol: i zastapilem go 80x80 puszczonym na 7V. Cicho i bezpiecznie bo dmucha na radiator i pamiatki na stronie GPU. Wentym zamocowalem wlasnie na radiatorach pamieci przyklejonych super mocna tasma dwutronna. Spasc nie powinien 8). Przez pare dni potestuje obecne rozwiazania i przekonam sie czy nie zamienic radiatora na GPU na Zalmana. Howgh ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...