Kalwas Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 A konkretnie z zasilaczem. Najpierw dokładny konfig. płyta gł. jakaś no name na ZX proc Celeron 400 (nie kręcony) 32MB +64MB ram Obudowa z zasilaczem Codegen KArta tel Pixel View Karta sieciowa Mint Karta graficzna Vanta Karta muzyczna Genius Sound Maker Live CD Hdd 850MB Caviar i problem jest nastepuący między gdzejnikiem a kompem mam 30V różnicy. Mam drugiego kompa tak jak w opisie i nie ma różnicy napięć. Spaliły mi sie już 2 zasilacze ale dalej nie wiem dlaczego zostawiłem podłączony tylko kabel zasilający do kompa i uruchamiam na mierniku napięcie rośnie od 0 do około 30V. Po pewnym czasie około 1 tydzień komp sie nie odpala tzn. wiatraczki sie włączają dyski pracują ale jakby napięcia do płyty nie docierały, czasem załapuje i działa normalnie. Po pewnym czasie już nie zaskakuje i pustka na ekranie ( to nie wina monitora). Zasilacze sprawdzałem na swoim kompie i chodzą OK (oczywiście przed włożeniem do rugiego kompa). Później nie działają już w żadnym kompie (tzn. działają ale nie do końca). Więc w czym problem? Uziemiłem kompa w ten sposób że połączyłem kompa z grzejnikiem. CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ. STARSZA MNIE MĘCZY ŻE SIE JEJ KOMP. PIERNICZY A JA ZA CHOLERE NIE MOGE DOCIEC DLACZEGO. Może płyt ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Hehe... wezmie Twojego! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...