Skocz do zawartości
Sh4d0W

KT800?

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat z TwojePC.pl:

"Według serwisu OCWorkbench, VIA planuje powstrzymać triumfalny marsz nVidii na rynku chipsetów dla platformy Socket A. Producenci płyt twierdzą, że wkrótce ma się pojawić nowy chipset tej firmy (KT800?), który będzie posiadał dwukanałowy kontroler pamięci. W połączeniu z mostkiem VT8237 będzie mógł konkurować z nForce2, rozszerzonym o układ MCP-S z obsługą Serial ATA. Na razie nie wiadomo, kiedy plany VIA staną się rzeczywistością"

Ehhhh jak VIA to VIA, no comments :-). A co wy o tym sądzicie ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie .To juz bedzie 3 czy 4 czipset który ma wlcztc z nForce 2 .Najpierw kt400(A) poźniej kt600 i zaś sie nie udało ,bedzie chyba A poźniej kt800 i może wkońcu im sie uda tylko ze nForce2 bedzie duzo starszy od kt800 a bedzie (jak sie uda via kt800) troche lepszy .Juz mi sie chce śmiać z Via :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ciekawe kiedy bo ja zawsze trafie jutro mam odbiór nf7s rev.2 a tu jusz cos nowego pewnie fajniejszego choc jak bym tak zwlekła to nigdy bym nic nie kupił bo to normalne ze co pare misięcy jest coś nowego pozostaje tylko życzyć via udanego produktu w rozsądnej cenie i liczyc na to ze nvidia nie siedzi z załozonymiu rękoma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K8T800 to ma byc pod Hammera

a KT800 ma istniec  8O  

linia socketA sie konczy i nikt tu nie ma zamiaru konkurowac

komus sie cos przysnilo i odrazu pisze artykuly

Nie K8T800 ale KT800. Wiem że się kończy, ja tylko podałem cytat. A ten cytat pochodził z OCWorkbench, więc chyba bardzije wiarygdone źródło, aniżeli The Inquaier (czy jak to sie tam pisze), co nie znaczy iż mogą to być tylko plotki ;-). Widać koniecznie VIA chce zakończyć linię SocketA z najwydajniejszym chipsetem na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bardziej obstawiał, że jeżeli wyjdzie to pod nazwą KT600A i będzie to raczej poprawiony KT600 niż coś nowego. Nazwa KT800 jest zbyt podobna do K8T800 i myliłaby się klientom.

Akurat firmy nie dbają już dzisjaj zbytnio o to czy się coś kilentom myli czy nie. Przykład, m.in. ATi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat firmy nie dbają już dzisjaj zbytnio o to czy się coś kilentom myli czy nie. Przykład, m.in. ATi.

Prawda, ATI kompletnie odbiło z tymi nazwami. Ale VIA raczej tak nie robi, zresztą zrobili wersje "A" do wszystkich KT poza 333, więc prawdopodobne, że do KT600 też zrobią. Zresztą nieważne jak to się będzie nazywało, zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

athlony xp niedługo się skończą, 64 bitowe procki AMD jużpowoli wchodzą na rynek więc nie sądzę, żeby ludzie z VIA byli tacy durni, żeby robić kolejny chipset (za kolejne miliony dolarów) pod kończącą się generację procków.

IMO następny chipset będzie pod 64 bitowe prcki, KT600 liderem nie jest ale nie pozostaje w tyle aż tak bardzo, żeby warto było robić nowy chipset. powinni olać już socket A i myśleć nad nowym chipsetem, bo jak dadzą ciałą z 64 bitowymi amd to już zdechną jak 3DFX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, spoko, ale tak szybko socket A sie nie skonczy, troche potrwa zanim A64 przejmie rynek, rok? moze dluzej, 

amd reaktywowalo durona wiec socket a jeszcze pozyje

Na to licze ;) bo nie mam 2k na nowego procka (wiadomo - student=biedny czlowiek ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...