dysan Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 mam pytanie czy kabel s-video moze miec rozna dlugosc?? czy to ma jakis wplyw na tv-out chodzi mi oto czy bedzie dzialal poprawnie jak kabel bedzie mial 15 metrow?? telewizor mam w drugim pokoju asus a7v8x-x antek1800+ (12x166) 256 kingston266 sapphire radeon9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 BYlo szukaj a tak na szybko ma ale to zalezy od sily sygnalu i jakosci kabla.. ja mam 10m i jest ok obraz jest ok ... poprostu zmontuj kabel i sprawdz mamy te same karty wiec nie bedzie nie powino :) byc problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 BYlo szukaj a tak na szybko ma ale to zalezy od sily sygnalu i jakosci kabla.. ja mam 10m i jest ok obraz jest ok ... poprostu zmontuj kabel i sprawdz mamy te same karty wiec nie bedzie nie powino :) byc problemuBYlo szukaj a tak na szybko ma ale to zalezy od sily sygnalu i jakosci kabla.. ja mam 10m i jest ok obraz jest ok ... poprostu zmontuj kabel i sprawdz mamy te same karty wiec nie bedzie nie powino :) byc problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ko ale mi trzeba tak z 15 metrow :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 jejku ale pisze ci ze bedzie wsio ok ..no jak nie sprubojesz to sie nie przekonasz ja pewien nie jestem czy mam 10 czy 12 tez mam komp w innym pokoju niz ty ..bedzie ok ..ale strata zawsze bedzie ale mala ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Powyżej 10m mogą się zaczynać schody, najlepiej zlutuj i sprawdź, jeśli jakość obrazu będzie kiepska, to wiadomo, że kabel za długi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 mam pytanie czy kabel s-video moze miec rozna dlugosc?? czy to ma jakis wplyw na tv-out chodzi mi oto czy bedzie dzialal poprawnie jak kabel bedzie mial 15 metrow?? telewizor mam w drugim pokoju asus a7v8x-x antek1800+ (12x166) 256 kingston266 sapphire radeon9100 Ja mam tą samą karte i mam 17 metrów :!: :!: kabla i to cinch i chodzi rewelacja. Kabel zwykły jakiś taki koncentryk (jak w słuchawkach). NIe powinieneś mieć problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Przy takich dużych długościach do przesyłania sygnału video używajcie koncentryka 75ohm, takiego samego jak do podłączania anteny w TV. Przy małych długościach przewodu dopasowanie impedancji (którego nie spełniają cienkie kableki używane zwykle do audio) nie jest tak istotne, ale przy kilkunastu metrach przewód należy traktować już jako linię długą i przy złym przewodzie mogą występować odbicia sygnału objawiające się zakłóceniami na ekranie TV. Audio może być podłączone zwykłym cienkim dwużyłowym kabelkiem ekranowanym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Mam Radeonka i 15m kabelek do TV-out'a , zero zaklucen, obraz miodzio. Chcialem zaznaczyc tez ze roznie to wyglada z roznymi TV, na 3 TV jakie posiadam na kazdym wyglada to inaczej (filips sux :? ) Kabelek jednak musi byc porzadny, ja kupilem na Allegro, i sobie go chwale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam Mam takie pytanie bo jakis miesiac temu kupilem Radeona 8500LE i jeszcze nigdy nie testowalem wyjscia TV w komplecie z karta dostalem przejsciowke SVHS>Composite odrazu mowie ze neiznam sie na tym ma ona dlugosc okolo 10-15cm raczej do telewizora mi ona niestarczy :) i teraz niewiem jaki kabel kupic azeby podlaczyc go do TV i mam jeszcze jedno pytanie mi sie wydaje ze to tylko przekazy sygnal video do telewizora a co z audio ?? moje glosniki z komputera beda grac czy glosniki z telewizora ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam Mam takie pytanie bo jakis miesiac temu kupilem Radeona 8500LE i jeszcze nigdy nie testowalem wyjscia TV w komplecie z karta dostalem przejsciowke SVHS>Composite odrazu mowie ze neiznam sie na tym ma ona dlugosc okolo 10-15cm raczej do telewizora mi ona niestarczy :) i teraz niewiem jaki kabel kupic azeby podlaczyc go do TV i mam jeszcze jedno pytanie mi sie wydaje ze to tylko przekazy sygnal video do telewizora a co z audio ?? moje glosniki z komputera beda grac czy glosniki z telewizora ?? Mozesz przedluzyc sobie ta przejsciowke, ale osobiscie radzilbym ci w elektronicznym lub na Allegro kupic sobie kabelek SVHS i dzwiekowy. Poprzez composite (chinch) to syf jest na TV. Za kilka dych kupisz na Allegro kabelek SVHS z osobnym dzwiekiem i masz miodzio. jezeli nie pociagniesz kabelka z karty dzwiekowej do TV to TV nie bedzie gral :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam Mam takie pytanie bo jakis miesiac temu kupilem Radeona 8500LE i jeszcze nigdy nie testowalem wyjscia TV w komplecie z karta dostalem przejsciowke SVHS>Composite odrazu mowie ze neiznam sie na tym ma ona dlugosc okolo 10-15cm raczej do telewizora mi ona niestarczy :) i teraz niewiem jaki kabel kupic azeby podlaczyc go do TV i mam jeszcze jedno pytanie mi sie wydaje ze to tylko przekazy sygnal video do telewizora a co z audio ?? moje glosniki z komputera beda grac czy glosniki z telewizora ?? Mozesz przedluzyc sobie ta przejsciowke, ale osobiscie radzilbym ci w elektronicznym lub na Allegro kupic sobie kabelek SVHS i dzwiekowy. Poprzez composite (chinch) to syf jest na TV. Za kilka dych kupisz na Allegro kabelek SVHS z osobnym dzwiekiem i masz miodzio. jezeli nie pociagniesz kabelka z karty dzwiekowej do TV to TV nie bedzie gral :) NIE DRAMATYZÓJ, przez chinch idzie może tylko troche słabszy sygnał, a na allegro lepiej nie kupuj jak się nie znasz , lepiej kup na miejscu u siebie i zastrzeż możliwość wymiany. Qmpel był taki cwany, kupił na allegro kabel SVideo>>euro i przyleciał z płaczem (żeby przelutować) bo ma czarnobiały obraz, ewent. najpierw się dowiedz konkretnie czy twój TV obsługuje sygnał SVideo czy kompozyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam Mam takie pytanie bo jakis miesiac temu kupilem Radeona 8500LE i jeszcze nigdy nie testowalem wyjscia TV w komplecie z karta dostalem przejsciowke SVHS>Composite odrazu mowie ze neiznam sie na tym ma ona dlugosc okolo 10-15cm raczej do telewizora mi ona niestarczy :) i teraz niewiem jaki kabel kupic azeby podlaczyc go do TV i mam jeszcze jedno pytanie mi sie wydaje ze to tylko przekazy sygnal video do telewizora a co z audio ?? moje glosniki z komputera beda grac czy glosniki z telewizora ?? Mozesz przedluzyc sobie ta przejsciowke, ale osobiscie radzilbym ci w elektronicznym lub na Allegro kupic sobie kabelek SVHS i dzwiekowy. Poprzez composite (chinch) to syf jest na TV. Za kilka dych kupisz na Allegro kabelek SVHS z osobnym dzwiekiem i masz miodzio. jezeli nie pociagniesz kabelka z karty dzwiekowej do TV to TV nie bedzie gral :) NIE DRAMATYZÓJ, przez chinch idzie może tylko troche słabszy sygnał, a na allegro lepiej nie kupuj jak się nie znasz , lepiej kup na miejscu u siebie i zastrzeż możliwość wymiany. Qmpel był taki cwany, kupił na allegro kabel SVideo>>euro i przyleciał z płaczem (żeby przelutować) bo ma czarnobiały obraz, ewent. najpierw się dowiedz konkretnie czy twój TV obsługuje sygnał SVideo czy kompozyt. CHetnie bym to sprawdzil ale niewiem jak :) jedyne co wiem to moj TV ma tylko 2 wejscia Chinch i zwykly kabel taki jak od kablowki :) sorry ze gadam jak amator ale ja sie na tych rzeczach zabardzo nieznam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 czyli jak ma tylko wejście chinch to bardzo proste, albo kupujesz odpowiedniej długości kabelek SVideo>>SVideo a potem przy samym tv wkładasz przejściówkę albo kupujesz odpowiedniej długości kabel chinch>>chinch i wkładasz w kompa przejściówkę a w przejściówkę kabel, ja proponuje to pierwsze rozwiązanie, odrobinę droższe ale przyszłościowe, jak byś zmienił TV i svideo będzie moze trochę mniej zakłuceń zbierał. A do fonii kupujesz kabelek minijack>>2Xchinch, jack wtykasz w kartę dzwiękową (JAK NIE MASZ WOLNEGO GNIAZDA TO KUPUJESZ JESZCZE ROZGAŁĘZIACZ i podłączasz razem z głośnikami) a chinch wykasz do wieży lub TV, jak piszesz twój TV ma tylko dwa wejścia chinch czyli wnoszę że jedno vizja drugie fonia czyly :wink: jest mono czyly wtykasz tylko jedną z tych dwóch wtyczek.I po włączeniu TV w tryb AV powinno działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Des666 Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Ja wlasnie mam tak podlaczone jak w tym drugim przypadku - z komp wychodzi przejsciowka SVHS-chinch i ten chinch leci do TV... No i jest problem bo obraz jest czarnobialy. JAk temu zaradzic? Bo tez chce kupic kabel na allegro lub gdziekolwiek indziej ale co jak sie okaze ze obraz nadal jest B/W? Mam Radeona 9500 Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...