Skocz do zawartości
kobus

siemens m55 vs. se t310

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam (miałem) S55 i robił zaje**** fotki, teraz dostałem N7650 i to już nie to samo...Ja bym jednak najbardziej patrzył na pamięć w telefonie bo im więcej tym lepiej :| To tylko moja opinia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SE T310 i sem zadowolony(bardzo) ale mnie sie sofcik nawalil i trza dac do SERVisu...

Wyswietlacz w SE T310 ma 256kolorow wiec fotki na wyswietlaczy nie beda najlepszej jakosci, ale za to aparat robi w 16mln kolorow w rozdzieczosciach od 80x60 do 640x480. Aha, no i w tym aparacie jest cyfrowy zoom (w rozdzielczosci 80x60 jest duza mozliwosc przyblizenia a na 640x480 mala).

Polecam SonyEricssona T310 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt sie wiecej nie wypowie? przecierz tel to fajna sprawa

Zalezy do czego potrzebujesz telefonu, jezeli dla wodotryskow (IMHO do robienia zdjec to zwykly aparat lepiej jest lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, niz taka wbudowana "cyfrowke"), to lepiej wez M55 - ma w koncu 4 migajace diody na bokach obudowy 8) A jak do dzwonienia, to moze jakies inne, "konkretne" modele - np. 6310i czy Me45

Pozdro

M.

P.S. Nie powinienes przypadkiem zmienic tematu na np: siemens m55 vs. se t310 (http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=65059)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt sie wiecej nie wypowie? przecierz tel to fajna sprawa

T310 tez nie ma za duzo pamieci na fotki, ogolem jest tego jakies 300kb w telefonie i ok 400 kb w aparacie. w 640x480 wejdzie w to okolo 15 fotek. transmisja fotek tylko przez irde (vhyba ze chcesz sobie mailem albo mms'em wyslac). wyswietlacz niestety tylko 256 kolorow, ale dobrze podswietlony i kontrastowy. aparat mca25 to praktycznie najlepsza cyfrowka z tych dostepnych w komorkach. nokie sie moga schowac. niestety nie zmienia to faktu ze i tak do normalnego aparatu cyfrowego to jeszcze daleka droga (zdjecia w zbyt duzym i zbyt malym swietle po prostu nie wychodza). mam T310 od dwoch miesiecy i jestem bardzo zadowolony, osobiscie polecam.

drobna rada, w nowszej wersji firmware'u (R3B) jest dopstepny kalendarz, wczesniejsze wersje go nie maja, sprobuj upolowac te nowsza wersje. co prawda na gwarancji zmienia ci soft za darmo, ale po co czekac jeszcze jakies dwa tygodnie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie i biore m55 :-) t310 nie jest zlym telefonem ale odrazaja mnie 256kolorowy wyswietlacz bo poza tym chyba nic mu nie mozna zarzucic. a zdjecia to bede zrzcual za pomoca kabla wiec irda mi naprawde niepotrzebna :) dziekuje wszystkim co sie wypowiadali ;-)

p.s mam tylko jedno pytanko na jaki kolor jest podswietlana klawiatorka w m55?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi