Skocz do zawartości
piniusz

Modem Aethra ISDN i nowa plyta glowna Asus P4C800 Deluxe...

Rekomendowane odpowiedzi

Plyta na chipsecie Canterwood 475. Problem w tym, ze nie moge uzyskac polaczenia z internetem. Laczy mnie zupelnie przypadkowo. Jednym razem za dwudziesta, innym za trzydziesta próbą...Często zawiesza polaczenie. Nie mialem tego do tej pory na starej plytce do PIV 1.3GHz. Czy mozecie mi podpowiedziec co moze byc tego przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt...Modem faktycznie jest konfliktowy, Po instalacji na nowej plycie w WinXP SP1 nie moge w dalszym ciagu polaczyc sie z netem. Po kilkunastu lub dziesieciu razach w koncu laczy...Nie mam pojecia dlaczego i w jaki sposob, i co mu nagle zaczyna pasowac. Tak sie wkurzylem, ze po 2 latach uzytkowania zmienilem umowe na zwykla koncowke NT. I dobrze zrobilem. Koledzy juz wczesniej mi mowili, ze u nich na zwyklym modemie ISDN chodzi 16kb na sec, a nie jak u mnie 7kb, w porywach jak dobrze wskoczyl na linie to 11kbs. Tak wiec moze w niedlugim czasie stane sie szczesliwym posiadaczem N-ki i po pieprzonym klopocie. Kupilem dzisiaj ISDN Microcom Internal, napewno bedzie chodzil jka nalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz 7 kilko bo sa dwa kanaly po 64 kbit... jezeli masz wlaczony jeden masz polowe predkosci... drugi kanal ograniczony jest portem RS232 do 115,2 kilo... wiec transfer jest okolo 11 kilobajtow na dwoch kanalach... mozna to obejsc instalujac program Hiserial... jezeli masz odpowiednie chipy na mobo... i bedziesz mial transfer max 16 kilobajtow

a co do nieudanych prob laczenia sie... nieraz wystepuja takie chocki jak cos robia w dialogu... jakies koserwacje albo podobne rzeczy.

nmozesz tez zmienic usluge CDI na CDI+ bedziesz placil do rachunku wiecej o 2 zlote i bedziesz mial zakonmczenie NT na USB i bez zadnych problemow bedziesz mial 128kbit czyli okolo 16kilobajtow na sekunde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...