przeciwnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam . Mam duży kłopot z komputerem i nie tylko :) :( Sprzet mam taki jak w podpisie. Chodzi o to, że czasami mam straszne szarpania w grach i obojętnie jakich nawet tych najmniej wymagajaćych sprzętowo. Przykładowo ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m komputer - uruchamiam Wolfensteina - gierka szarpie jak cholera i to cały czas. Więc ponownie uruchamiam kompa ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m grę i chodzi już płynnie. Potem ponownie uruchamiam komputer i gra albo chodzi płynnie albo szarpie! PANOWIE CO JEST>? Nie ma reguły na te szarpania, moge uruchomić komputer po kilku godzinach nieuzywania i bedzie też szarpać w grach lub nie! Sposobem na te szarpania jest resetowanie kompa, czasem nawet kilkanaście razy. Zona ma mnie dość bo spędzam więcej przy komputerze w poszukiwaniu przyczyny niż z nią. Sprzęt nie ma żadnych konfliktow , Przerwania są porozdzielane ok. Procesor pracuje jako 2400 xp 12x166 przy v core 1.5 v Karta grafiki jest nie kręcona Pamięć ustawiona jest synchronicznie s prockiem Timingi 6- 3 -3-2,5 cl Temperatury też są ok. 42 stopnie CPU i System Temperature 32 . chociaż chipset wydaje się być gorący. Windows Xp Profesional + Sp1 Sterowniki do płyty instalowałem od najstarszych po najnowsze tak samo jest z grafiką. Wszystko zawsze testowałem na czystym świezo zainstalowanym systemie systemie w kolejności: Sp1 Stery dp płyty np. 2,45 nforce Dx 9b Stery do karty 43.45 Od momentu jak wymienilem mojego Solteka kt400 na FIC AU 13 minęło 2 miesiące przez ten okres System instalowałem z 50 razy. Cały czas próbując usunąc przyczynę szarpań. Wcześniej na Solteku szarpań nie było. System testowałem Prime95 torture test całą dobe chodzi bez błędu . Nie spoczne póki nie znajde przyczyny nawet gdybym miał wymieniać wszystko po kolei! Panowie pomóżcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam. Masz może kartę dżwiękową, np. Creative? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 IMHO sprobuj do plyty zapodac stery 2.03 nVidii.... bez IDE oczywiscie..u mnie tez szarpalo przy 2.45 tak tylko sobie mysle przy kawce... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam. Masz może kartę dżwiękową, np. Creative? nie nie mam tej kart dżwiękowej . Kożystam ze zintergrowanej w płyte. Zaraz wypróje stery 2.03 i dam znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Od momentu jak wymienilem mojego Solteka kt400 na FIC AU 13 minęło 2 miesiące przez ten okres System instalowałem z 50 razy. Cały czas próbując usunąc przyczynę szarpań. Wcześniej na Solteku szarpań nie było.To chyba wiadomo gzdzie trzeba szukać przyczyny. Posprawdzaj inne stery do mobo, jak radzi gREG PG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Moze ja wtrace swoje pare groszy i poweim ze mi tak gry skakaly na wszystkich plytach z zinterowanymi kartami dziekowymi na plycie , kupilem SB 5.1 i wszystko plynnie chodzi , mozna sterowniki wgrac , jak nadal to nie pomoze to zrob test maly i w biosie wylacz karte dziwkowa iwtedy sprawdz co i jak .... MIALEM TAK SAMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 moze byc wlasnei konflikt z dzwiekowka mialem podobna scene ale wymienilem plyte glowna a dzwiekowke sprzedalem i poki co dziala ok ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Dzięki wam chłopaki za szczerą pomoc. Zainstalowałem stery do mobo z orginalnej płyty dostarczonej razem z płytą i musze przyznać że narazie szarpań nie mam. zobaczymy jak bedzie dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 a ja mam rade dla kolegi.....zeby se slownik sprawil i czesto sie z nim konsultowal, w sprawie tak razacych bykow....wstyd, nic nie usprawiedliwia 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 a ja mam rade dla kolegi.....zeby se slownik sprawil i czesto sie z nim konsultowal, w sprawie tak razacych bykow....wstyd, nic nie usprawiedliwia 8O Chłopie nie pisze się cytuję '' żeby se'' ale żeby sobie! może lepiej poszukaj Forum polonistyczne? W jednym zdaniu popełniłeś strasznego byka.... i kto nie umie pisać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 a ja mam rade dla kolegi.....zeby se slownik sprawil i czesto sie z nim konsultowal, w sprawie tak razacych bykow....wstyd, nic nie usprawiedliwia 8O Chłopie nie pisze się cytuję '' żeby se'' ale żeby sobie! może lepiej poszukaj Forum polonistyczne? W jednym zdaniu popełniłeś strasznego byka.... i kto nie umie pisać? No i do tego "konsultować się ze słownikiem" - dobre :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Sprawdzałem błędy w Wordzie i oprócz braków przecinków i Zamiast ę to e lub ą a jest ok. Może z tobą kolego coś nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Sprawdzałem błędy w Wordzie i oprócz braków przecinków i Zamiast ę to e lub ą a jest ok. Może z tobą kolego coś nie tak?Chodziło mu zapewne o "włanczam" - pisze się włączam (word tego nie wyłapuje) - ale tak jak napisałeś to nie forum polonistyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Skończmy ten głupi temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 a ja mam rade dla kolegi.....zeby se slownik sprawil i czesto sie z nim konsultowal, w sprawie tak razacych bykow....wstyd, nic nie usprawiedliwia 8O ROTFL :lol: Zapraszam na forum polonistyczne, jak to napisł "przeciwnik" 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Chodzilo mu takze o slowa "orginalnej" i o "kożystam" :-) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Jednak szarpania powróciły :evil: a na dodatek komp zaczął się sam rasetować. Panowie co to może być . Sterowniki napewno odpadają. napięcia i temperatury są ok. pamięc zaraz przetestuje memetestem . Myśle z płytą główną coś nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keruj Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 A jelsi ustawisz wszystko na default ... to tez szarpie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 w biosie, cpu thermal throtling daj na disabled, i zainstaluj stery 2.03 a nie z cedeka dołączonego do płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 włąśnie je instalował - było kilka postów wyżej. ale były tez rady odnośnie dźwiękówki - wyłaczyć, stery wywalić i testować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 przeciwnik ja Ci moge poradzić cobyś wział i pozyczyłmobo od kogos i potestował na czyimś mobo...o ile ktoś na to poojdzie! POGADAJ ZE ZNAJOMYMI!!!!!!! a te szarpania mogą np.byc też wynikiem Ramu...spróbuj potestować inne kosci zdaje sobie sprawe ze trudno pozyczyc takie komponenty ale postaraj sie... Dal mnei to albo mobo albo ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 testowałem już wszystko i nic nie pomaga:( Przedchwilą zamowiłem Abita NF (7) s. jak będą jakieś szarpania na nowym mobo to się powiesze :) ale na 100 % to płytagłówna bo na moim solteku nie było czegoś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Ja miałem coś podobnego gdy za mocno kręciłem proca. Gdy zjechałem o kilka Mhz to wszystko chodziło normalnie. Spróbuj może w tym tkwi problem że proc ma za wysokie taktowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Pierwsze co to odkręciłem proca. i nic niepomogło. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A wyłączałeś dźwiękówkę w biosie i sprawdzałeś tak jak ktoś napisał? Bo przeważnie to jest główną przyczyną takich akcji! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A wyłączałeś dźwiękówkę w biosie i sprawdzałeś tak jak ktoś napisał? Bo przeważnie to jest główną przyczyną takich akcji!Tak wyłączyłem i dalej to samo :( gdyby było ok po wyłączeniu dzwięku to i tak bym płyte wymienił , bo przy kupnie szukałem mobo z dobrym dzwiękiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 to moze ci zasilka nie wyrabia? albo sie przegrzewa NB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Wreszcie uporałem się z komputerem. wczoraj dostałem Abita NF (7) s . zamontowałem go przeinstalowałem system. i wszystko śmiga niesamowicie. żadnych szarpań w grach itd. rewelacyjny dzwięk ( lepszy od fica au13) a do tego płyta kręci się naprawde super. już chyba nigdy nie kupie nic od FICA. jak to starzy komputerowcy by powiedzieli'' ABIT to ABIT'' :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 zmien podpis w takim razie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mag_ Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jezu jezu ale gościo miał lipe o ja jebie dobrze że jusz po kłopocie tylko ja bym tą płytę zareklamował . Tak sobie myśle jak ja bym sie wqwił z takim shaisem bosze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...