Skocz do zawartości
KRECIO

CZY 1.8V TIO NIE ZA DUZO?

Rekomendowane odpowiedzi

Moj Duron chodzi stabilnie 6X166 na 1.75...jak mu dam 1.8V to pociska 6.5X166, ale nie wiem czy tio troszku nie za duzo :wink: jakie powinny byc temp. takiego Durona by bez obawy o sfajczenie smigac na takich ustawieniach :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz na ile ten twój durak nominalnie chodzi bo nie pamiętam (chyba 1,6 albo 1,65 ale nie dam głowy).Temperaturkę masz jeszcze w normie(jeśli to oczywiście w stresie jest).A co d onapięcia to 1,8 może byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj durus 650 lecial na 2,0V @1170 6,5x180mhz Epox rulzz. I nic mu sie niestalo dopiero pozniej go spalilem przez nieuwage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies tam w necie czytalem, ze durnie maja bariere do 2.1 V, wiec wszytsko ponizej tej wartosci jest spoko, ale pod warunkiem bardzo dobrego chlodzenia :)

pozdroofka

Tylko chyba tylko na peltach by on takie wytrzymał.Już jeden koleś zjarał jak mu zarzucił 1,85 a nie miał dobrego chłodzenia.A poza tym to na takim v to on by chyba góra rok wytrzymał(albo dużo,dużo mniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie leci na 1.85 juz ponad rok (a w zasadzie to na 1.89 - wg. wskazan w Monitor Hardwarze w BIOSie) przy chlodzeniu przez Volcano II. Gdyby nie bariera na plycie glownej (Abit KT7A) to lecialby pewnie na jeszcze wyzszym napieciu. Nom, ale na pewno na wyzszych napieciach trzeba jeszcze lepszego chlodzenia (moze Volcano 7+??). Ale z ta zywotnoscia, hmmm... ja wiecznie nie bede uzywal tego proca (juz wkrotce zamierzam zmienic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...