Skocz do zawartości
dvd

KARTA GRAFICZNA DO HL 2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekaj aż wyjdzie HL2.

Wtedy ceny kart też spadną w dół.

I będzie wiadomo jaka kart to obsłuży bez problemów.

Dokładnie to samo dotyczy Doom'a III.

Zanim ta gierka zostanie wydana to będzie już następna generacja

kart graficznych(albo 2)

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawracanie gitary z tymi wymaganiami, gf3/r9100 musi wzupełności wystarczyć inaczej nie było by sensu wydawać grę (nie każdego stać na r9800pro/fx5900, i nie każdy ma ochotę kupawać taką kartę). Myślę, że nawet na gf4mx (ba może i na gf2mx :P ) będze można jako tako grać (oczywiście low, low, low :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawracanie gitary z tymi wymaganiami, gf3/r9100 musi wzupełności wystarczyć inaczej nie było by sensu wydawać grę (nie każdego stać na r9800pro/fx5900, i nie każdy ma ochotę kupawać taką kartę). Myślę, że nawet na gf4mx (ba może i na gf2mx :P ) będze można jako tako grać (oczywiście low, low, low :wink: ).

No pewnie ze zawracanie glowy - tyle tylko ze wlasnie przez gierki ludzie zmieniaja karty graficzne. Chyba mi ktos nie wmowi ze zmienia bo mu kolory w Windzie sie nie podobaja , albo AutoCAD mu zwalnia :). No niestety - teraz gierki robi sie na szybko - kto pierwszy ten lepszy i nie zwraca uwagi na optymalizacje kodu (No bo w sumie po co - tak przynajmniej napedzaja rynek i wszyscy sie ciesza - poza oczywiscie graczem, ktory chcac byc na czasie musialby srednio zmieniac grafe co powiedzmy pol roku a moze nawet czesciej).

Granie na Low - coz - niby sie da, ale co to za przyjemnosc. Przykladowo tez Colin 3 - dziala np na MX-ach i temu podobnych ale nie ma efektu brudzenia samochodu , bo karta nie obsluguje mapowania srodowiskowego. Pewnie czesc ludzi tym kierowana zmieni wlasnie karty na nowe. Podobnie Doom 3 i HL-2 - watpie czy takie hebelki jak wlasnie

MX-y to pociagna. A w taka gre to pewnie kazdy by chcial zagrac. Osobiscie uwazam ze jest to paranoja z tymi kartami , ale co mozna na to poradzic ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie w gre będzie można już pograc sensownie na Athlonie 1600+ i karcie typu GeForce 3 i 256MB RAM, to jest sensowna konfiguracja, i gdyby gra miala chodzic tylko na P4 3.0Ghz i FX5900 Ultra to producentowi takiej gry nie opłacało by sie wypyszczac na rynek takiej gierki bo jak wiadomo niewiele osób ma takie konfigi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie PRO...

Radeon 9500@9700, software mod by RivaTuner, podkręcenie i masz wydajność dużo ponad niepodkręcone 9700PRO oraz wszystkie możliwości 9800PRO.

A to już obsłuży każdą grę...

I tylko 850 PLN!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie PRO...

Radeon 9500@9700, software mod by RivaTuner, podkręcenie i masz wydajność dużo ponad niepodkręcone 9700PRO oraz wszystkie możliwości 9800PRO. 

A to już obsłuży każdą grę...

I tylko 850 PLN!!! :)

a gdzie Ty widziałeś radeona 9500 z gwarancją na @9700 za 850 zł :?: 8O chyba nigdzie... :lol: tyle kosztuje normalny w sklepie i nie masz żadnej pewności, że da się @9700 by riva tuner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Asus A7N8X-X nForce2-400

2 x 256 DDR PC 333 Kingston Dual DDR"

Nie chce Cie martwić ale A7N8X-X nie ma DualDDR, gdyż jest zbudowany na chipsecie nVidia nForce 400 który posiada jednokanałowy kontroler pamięci.

P.S. Sorki za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Asus A7N8X-X nForce2-400  

2 x 256 DDR PC 333 Kingston Dual DDR"

Nie chce Cie martwić ale A7N8X-X nie ma DualDDR, gdyż jest zbudowany na chipsecie nVidia nForce 400 który posiada jednokanałowy kontroler pamięci.

P.S. Sorki za OT.

Ta płyta jest na nforce2 a przyrostek 400 oznacza gwarancję pracy z fsb200(ddr400). Co do dual channel, to nie wiedziałem, że nf2 może nie posiadać DC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnij o MX. nie ma takiej mozliwosci aby grac w takie gry jak hl nawet przy bardzo malech FPS. GF3Ti to pewnie minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać

UT a DOOM3 to niebo a ziemia. Karty typu MX nie nadaja sie do grania w tego typu gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać

UT a DOOM3 to niebo a ziemia. Karty typu MX nie nadaja sie do grania w tego typu gry.

no co ty nie powiesz a ja myslalem ze MX to szczyt techniki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze masz radka 9800 to nie mow ze mx to takie nie wiadomo jaki shity ja mialem g4mx440 (6100 3dmarkow to malo?? wiele osob ma o wiele mniej)i jakos da sie grac w ut2003 1024 i normal all. I co nie nadaje sie a co do dooma 3 to nie mowcie co go uciagnie a co nie, chyba ze wrozki jestescie to o wynik totka poprosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze masz radka 9800 to nie mow ze mx to takie nie wiadomo jaki shity ja mialem g4mx440 (6100 3dmarkow to malo?? wiele osob ma o wiele mniej)i jakos da sie grac w ut2003 1024 i normal all. I co nie nadaje sie a co do dooma 3 to nie mowcie co go uciagnie a co nie, chyba ze wrozki jestescie to o wynik totka poprosze.

po co sie ludzisz. Dobrze wiesz ze nie masz racji to po co twoje zbyteczne argumenty. Powinienes rozgraniczyc pomiedzy graniem a byciem w stanie uruchomic gre. Ja nie napisalem ze MX to jest "shit". To jest karta do komputera burowego a nie do komputera ktory sluzy do grania w gry.

Pewnie ze uruchomisz Doom 3. Dlaczego nie ale bedzisz mial niskie FPS i nie bedziesz w stanie grac w ta gre w rozdzielczosci wyzszej niz 640x400. Nie chce juz wspominac detali graficznych bo to napewno bedzie "low".

Chcesz grac powaznie to musisz miec lepszy sprzet taki jak. R9600pro lub GF FX 5600Ultra. Nie musisz miec R9800pro aby grac w ta gre chociaz aby byc w stanie grac na maxa w Doom 3 to niestety ale musisz miec co najmniej 9700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...