dvd Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Nie wiem jaka karta graficzna będzie spełniać wymogi HL 2 ?? Chciałem się dowiedzieć na jakiej karcie powinno śmigać (karta do 1000zł), mój sprzęt jest wypisany w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Powiem Ci tak. Z różnych informacji wyłapywanych z netu, można się dowiedzieć, że prezentacja na E3 była robiona na Radeonie 9800 Pro w rozdzielczości 1600x1200. Chodziło całkiem nieźle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 9800 pro = 1800 zł ?! Na to mnie nie stać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Myślę, że na Radku 9500 Pro będzie można spokojnie pograć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Poczekaj aż wyjdzie HL2. Wtedy ceny kart też spadną w dół. I będzie wiadomo jaka kart to obsłuży bez problemów. Dokładnie to samo dotyczy Doom'a III. Zanim ta gierka zostanie wydana to będzie już następna generacja kart graficznych(albo 2) Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 HL 2 ma być w październiku a to tylko kilka miesięcy, ale ceny napewno spadną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zawracanie gitary z tymi wymaganiami, gf3/r9100 musi wzupełności wystarczyć inaczej nie było by sensu wydawać grę (nie każdego stać na r9800pro/fx5900, i nie każdy ma ochotę kupawać taką kartę). Myślę, że nawet na gf4mx (ba może i na gf2mx :P ) będze można jako tako grać (oczywiście low, low, low :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zawracanie gitary z tymi wymaganiami, gf3/r9100 musi wzupełności wystarczyć inaczej nie było by sensu wydawać grę (nie każdego stać na r9800pro/fx5900, i nie każdy ma ochotę kupawać taką kartę). Myślę, że nawet na gf4mx (ba może i na gf2mx :P ) będze można jako tako grać (oczywiście low, low, low :wink: ). No pewnie ze zawracanie glowy - tyle tylko ze wlasnie przez gierki ludzie zmieniaja karty graficzne. Chyba mi ktos nie wmowi ze zmienia bo mu kolory w Windzie sie nie podobaja , albo AutoCAD mu zwalnia :). No niestety - teraz gierki robi sie na szybko - kto pierwszy ten lepszy i nie zwraca uwagi na optymalizacje kodu (No bo w sumie po co - tak przynajmniej napedzaja rynek i wszyscy sie ciesza - poza oczywiscie graczem, ktory chcac byc na czasie musialby srednio zmieniac grafe co powiedzmy pol roku a moze nawet czesciej). Granie na Low - coz - niby sie da, ale co to za przyjemnosc. Przykladowo tez Colin 3 - dziala np na MX-ach i temu podobnych ale nie ma efektu brudzenia samochodu , bo karta nie obsluguje mapowania srodowiskowego. Pewnie czesc ludzi tym kierowana zmieni wlasnie karty na nowe. Podobnie Doom 3 i HL-2 - watpie czy takie hebelki jak wlasnie MX-y to pociagna. A w taka gre to pewnie kazdy by chcial zagrac. Osobiscie uwazam ze jest to paranoja z tymi kartami , ale co mozna na to poradzic ?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Ja myśle że w HL2 bedzie można pograć spokojnie na czymś pokroju XP1700+ i Ti4200 - IMHO po co kupować karte do gry która się jeszcze nie pojawiła ?? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 9500 to już będzie dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Według mnie w gre będzie można już pograc sensownie na Athlonie 1600+ i karcie typu GeForce 3 i 256MB RAM, to jest sensowna konfiguracja, i gdyby gra miala chodzic tylko na P4 3.0Ghz i FX5900 Ultra to producentowi takiej gry nie opłacało by sie wypyszczac na rynek takiej gierki bo jak wiadomo niewiele osób ma takie konfigi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Wymagania optymalne to 2GHz i GF4. Minimum określili na 700MHz i TNT2 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 co oni ci tu pieprzą jak masz 1000 zł to bierz RADEONa 9500 Pro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kant Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tylko nie PRO... Radeon 9500@9700, software mod by RivaTuner, podkręcenie i masz wydajność dużo ponad niepodkręcone 9700PRO oraz wszystkie możliwości 9800PRO. A to już obsłuży każdą grę... I tylko 850 PLN!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tylko nie PRO... Radeon 9500@9700, software mod by RivaTuner, podkręcenie i masz wydajność dużo ponad niepodkręcone 9700PRO oraz wszystkie możliwości 9800PRO. A to już obsłuży każdą grę... I tylko 850 PLN!!! :) a gdzie Ty widziałeś radeona 9500 z gwarancją na @9700 za 850 zł :?: 8O chyba nigdzie... :lol: tyle kosztuje normalny w sklepie i nie masz żadnej pewności, że da się @9700 by riva tuner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tyle kosztuje w krakowskim PCprojekcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 "Asus A7N8X-X nForce2-400 2 x 256 DDR PC 333 Kingston Dual DDR" Nie chce Cie martwić ale A7N8X-X nie ma DualDDR, gdyż jest zbudowany na chipsecie nVidia nForce 400 który posiada jednokanałowy kontroler pamięci. P.S. Sorki za OT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kant Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tyle kosztuje w krakowskim PCprojekcieI nie wypada mi się z kolegą nie zgodzić... :) Choć nie do końca oczywiście... http://www.pcprojekt.pl/index.php?c=katalo...oduktow&v=v&i=8 Aktualnie tylko 820 PLN :o , przepłaciłem o 30 PLN!!! :cry: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 "Asus A7N8X-X nForce2-400 2 x 256 DDR PC 333 Kingston Dual DDR" Nie chce Cie martwić ale A7N8X-X nie ma DualDDR, gdyż jest zbudowany na chipsecie nVidia nForce 400 który posiada jednokanałowy kontroler pamięci. P.S. Sorki za OT. Ta płyta jest na nforce2 a przyrostek 400 oznacza gwarancję pracy z fsb200(ddr400). Co do dual channel, to nie wiedziałem, że nf2 może nie posiadać DC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 To absolutnie najlepszy wybór 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zawracanie gitary z tymi wymaganiami, gf3/r9100 musi wzupełności wystarczyć inaczej nie było by sensu wydawać grę (nie każdego stać na r9800pro/fx5900, i nie każdy ma ochotę kupawać taką kartę). Myślę, że nawet na gf4mx (ba może i na gf2mx :P ) będze można jako tako grać (oczywiście low, low, low :wink: ). zapomnij o MX. nie ma takiej mozliwosci aby grac w takie gry jak hl nawet przy bardzo malech FPS. GF3Ti to pewnie minimum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Ja poczekałbym te klika miechów i kupiłbym 9700 pro. Już teraz jest za ok. 1500 zł , a do października może stanieje i uzbierasz trochę keszu :) 9500@9700 możesz kupić, ale nie płacz jak nagle się zacznie sypać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 btw za 1400zł to na allegro można już kupić R9800 PRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Dzięki wszystkim narazie pozostane na mojej Gainward GF3 PP! Ti/450 64MB 4.0ns DDR TV mam nadzieje że pogram a jak nie to się pomyśłi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Interloper -> ciekawe gdzie z ciężarówki wypadł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać UT a DOOM3 to niebo a ziemia. Karty typu MX nie nadaja sie do grania w tego typu gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać UT a DOOM3 to niebo a ziemia. Karty typu MX nie nadaja sie do grania w tego typu gry. no co ty nie powiesz a ja myslalem ze MX to szczyt techniki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać UT a DOOM3 to niebo a ziemia. Karty typu MX nie nadaja sie do grania w tego typu gry. Ze masz radka 9800 to nie mow ze mx to takie nie wiadomo jaki shity ja mialem g4mx440 (6100 3dmarkow to malo?? wiele osob ma o wiele mniej)i jakos da sie grac w ut2003 1024 i normal all. I co nie nadaje sie a co do dooma 3 to nie mowcie co go uciagnie a co nie, chyba ze wrozki jestescie to o wynik totka poprosze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Przeszadzacie takie same spekulacje był rok temu na temat UT2003 i co dało się pograć na Mx, chciaż wyglądało to niezaciekawie, ale się dało grać UT a DOOM3 to niebo a ziemia. Karty typu MX nie nadaja sie do grania w tego typu gry. Ze masz radka 9800 to nie mow ze mx to takie nie wiadomo jaki shity ja mialem g4mx440 (6100 3dmarkow to malo?? wiele osob ma o wiele mniej)i jakos da sie grac w ut2003 1024 i normal all. I co nie nadaje sie a co do dooma 3 to nie mowcie co go uciagnie a co nie, chyba ze wrozki jestescie to o wynik totka poprosze. po co sie ludzisz. Dobrze wiesz ze nie masz racji to po co twoje zbyteczne argumenty. Powinienes rozgraniczyc pomiedzy graniem a byciem w stanie uruchomic gre. Ja nie napisalem ze MX to jest "shit". To jest karta do komputera burowego a nie do komputera ktory sluzy do grania w gry. Pewnie ze uruchomisz Doom 3. Dlaczego nie ale bedzisz mial niskie FPS i nie bedziesz w stanie grac w ta gre w rozdzielczosci wyzszej niz 640x400. Nie chce juz wspominac detali graficznych bo to napewno bedzie "low". Chcesz grac powaznie to musisz miec lepszy sprzet taki jak. R9600pro lub GF FX 5600Ultra. Nie musisz miec R9800pro aby grac w ta gre chociaz aby byc w stanie grac na maxa w Doom 3 to niestety ale musisz miec co najmniej 9700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...