Skocz do zawartości
Wofek

Jaki dysk preferujesz ???

Jaki dysk preferujesz ???  

1. 1. Jaki dysk preferujesz ???

• Maxtor D740x ATA 133
      17
    • IBM Vancouver AVVA07 ATA 100
      4
    • Seagate Barracuda IV ATA 100
      33
    • Dysk na SCSI
      6
    • Dyskietka ;)
      3

Rekomendowane odpowiedzi

bo inne sie nie nadaja, a poza tym autor posta rozwazw pewnie tylko te 3, wiec nie ma co wszczynac nowej dyskusji nt. wyzszosci np. samsungow bo w skali makro tak nie jest (z ta wyzszoscia)

Nie rozważam tylko tych trzech dysków ! Sam mam Maxtorka D740x i nie zamieniłbym go na nic innego no może oprócz IBM Vancover'a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo inne sie nie nadaja, a poza tym autor posta rozwazw pewnie tylko te 3, wiec nie ma co wszczynac nowej dyskusji nt. wyzszosci np. samsungow bo w skali makro tak nie jest (z ta wyzszoscia)

Nie rozważam tylko tych trzech dysków ! Sam mam Maxtorka D740x i nie zamieniłbym go na nic innego no może oprócz IBM Vancover'a :D

to po jaka cholere zrobiles taka ankiete?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to po jaka cholere zrobiles taka ankiete?

Jestem ciekaw jest się rozkładają głosy w stosunku co do ogółu !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mator wytrzymuje wyskie FSB i w ogle jest pozdny dysk.

Nie wiem, ale chyba sie gruuuuuubo mylisz , przeciez na bledy dysku przy wysokim fsb to wplyw maja kiepskie pamieci a nie dysk !!!!!!!!!!!!!!!

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie powinno być w tej ankiecie dysków scsi, bo wiele osób ma dylemat tak jak ja co wybrać. Wiadomo, że każdy chciałby zajebiście szybki dysk na scsi np. seagate cheetach, ale cena + dodatkowa kasa na dobry kontroler robi swoje. Więc nie biorę dysków scsi pod uwagę i głosuję na basię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio przegladalem cennik dyskow scsi byl fajny segate 15000obrotow

ale ale na palczylem na paramtry cena ponad 3000 zl scsi zawsze lepsze od ide synchroniczne przesylanie danych itp , zakupilem ostatno cd teac scsi to jest zajebisty cd-rom nie ma lepszych czyta wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie powinno być w tej ankiecie dysków scsi, bo wiele osób ma dylemat tak jak ja co wybrać. Wiadomo, że każdy chciałby zajebiście szybki dysk na scsi np. seagate cheetach, ale cena + dodatkowa kasa na dobry kontroler robi swoje. Więc nie biorę dysków scsi pod uwagę i głosuję na basię.

Zgadzam sie. Chetnie cheetach bym kupil ale stac mnie na BIV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mator wytrzymuje wyskie FSB i w ogle jest pozdny dysk.

Nie wiem, ale chyba sie gruuuuuubo mylisz , przeciez na bledy dysku przy wysokim fsb to wplyw maja kiepskie pamieci a nie dysk !!!!!!!!!!!!!!!

Arek

Xan i tu sie mylisz.Sprubyj puscic jakiegos sigejta na magistrali 83 (dzielnik 1/2)i maxtora zobaczymy na ktorym ci sie system uruchomi.

P.S hna sigajcie padna ci wszystkie dane przy takiej fsb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja puszczałem swojego seagate przy PCI=41,5 (magistrala 166 dzielnik 1/4)i poszedł bez najmniejszych problemów.Co prawda to nie baracudak ale mówiłeś o seagatach...Więc jak nie wiesz napewno to nie pisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja puszczałem swojego seagate przy PCI=41,5 (magistrala 166 dzielnik 1/4)i poszedł bez najmniejszych problemów.Co prawda to nie baracudak ale mówiłeś o seagatach...Więc jak nie wiesz  napewno to nie pisz...

Jestem pewny bo pracuje w cafe i tam 70% to dyski sigejta.Chcialem troszke procki podkrecic ale nie wyszlo

Pewno miales jakis dobry model tego hdd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...