Masterone Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Ciekaw jestem czy BARTON-a można zdrutować.? Odpowiadam na pytanie po co? A no dlatego że mam płyte z FSB133 i chętnie zamienię magistralę na mnożnik. Standardowo 2500+ ma 11*166. Podobnież działa OK na 11,5*200 To co stoi na przeszkodzie dać mu 14*133 lub 16*133 a może i więcej. W końcu procesor pracuje z wysokim zegarem a FSB na starych płytach się nie przemęcza. Może ktoś coś wie na ten temat (chodzi mi o drutownie BARTON-a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Cytat Ciekaw jestem czy BARTON-a można zdrutować.? Odpowiadam na pytanie po co? A no dlatego że mam płyte z FSB133 i chętnie zamienię magistralę na mnożnik. Standardowo 2500+ ma 11*166. Podobnież działa OK na 11,5*200 To co stoi na przeszkodzie dać mu 14*133 lub 16*133 a może i więcej. W końcu procesor pracuje z wysokim zegarem a FSB na starych płytach się nie przemęcza. Może ktoś coś wie na ten temat (chodzi mi o drutownie BARTON-a) hmm, a moze sprobujesz. Daj fsb na 100 i kombinuj. Mysle, ze to moze dzialac, w koncu Barton to Throughbead B z wiekszym cahcem tylko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Podejrzewam że da się. Dla pewności porównaj układ nóżek bartona i tbreda- ściągnij specyfikację (datasheet) obu z amd.com i porównaj (pliczek w formacie pdf). Jeżeli układ nóżek FID0-FID3 jest taki sam jak w tbredzie to jesteśmy w domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 hmmm. Jest tam opcja UNLOCK - Multi Via BIOS up to 12,5 czyli to znaczy ze działają mnożliki powyżej 12,5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczko Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 a wlasnie najpierw powiedz na jakiej plytce pracujesz .... a pozniej gadaj.... mi np na 180 x 13 idzie ale na 1,8v tylko zly wentyl i musze zmianaic ale nidlugo i tak zmienie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masterone Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Z tego co wyczytałem i porównałem BARTON jest identyczny ja TB tak więc powinno działać. W środę będę miał BARTONA 2500+ i spróbuję. Narazie mam 1700+ @2400 przy mnożniku 14*140. Moja płyta główna to zapomniany przez was wszystkich SOLTEK 75KAV z regulacją mnożnika do 12,5. Dalej już tylko drut. Wyżej też działa 15*133 i 16*133 ale ponieważ mam zwykłe chłodzienie wentylatorem za 35 zł temperatura potrafi osiągnąć 63 stopnie i zrezygnowałem z tych kilku hercy. Powiem tylko tyle. Jeśli BARTON pójdzie np: na 16*133 lub 17*133 to jestem w domu i z SDRAM się jescze długo nie rozstanę. Za rok lub najdalej półtora posiadacze NFORCA2 ULTRA i KT600 tak samo jak ja będą zmieniać MB na CPU 64 BIT-y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Cytat hmmm. Jest tam opcja UNLOCK - Multi Via BIOS up to 12,5 czyli to znaczy ze działają mnożliki powyżej 12,5 ? To znaczy że są odblokowane mnożniki w biosie do 12.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Bartony mają odblokowane mnozniki - wszystkie - to tylko kwestia plyty Drut mod dziala bez problemow - umnie wszystkie procki leca na mnozniku X 15 Vmod nie dziala - niewiem dlaczego ale wtedy nieodpala procka A pozatym wszystko smiga jak powinno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...