Pinokio Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Posiadam Sound Blaster Audigy 1 (sterowniki ver 5.12.1.383), WinXP,. W Surround Mixer mam wybrane ilość głośników 4,1. Raz na jakiś czas po resecie systemu samo przełącza się na dwa głośniki, mimo, że nadal wyświetla, że są 4,1. Dodatkowo komputer zaczyna „mulić”, i znikają niektóre dźwięki z gier (np. gadanie narratora). Jedynym rozwiązaniem jest uruchomienie programu RDefault.exe i ponowne poustawianie wszystkiego lub instalacja sterowników od nowa. Jest to wszystko bardzo denerwujące:- ( Czy ktoś miał podobny problem? Co jest tego przyczyną i jak zwalczyć tą dolegliwość? Może jakieś inne sterowniki (KX odpadają, ponieważ nie wspierają EAXa, a to do gier niezbędne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Witam, wiec u mnie prawie to samo. Mam SB Live'a! 5.1 full'a i MIAŁEM ten sam problem - dźwięk przełączał sie na 2, czasem na 4 głośniki z moich 5.1. Minął po ściągnięciu najnowszych sterów (pod XP) i zainstalowaniu EAX Unified. Teraz dzieje się tak trylko po odpaleniu GTA3 i VC - prawdopodobnie z powodu niedopracowanego softu. A borykałem się z tym problemem chyba przez pół roku; pozdrawiam - XLR8R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 to spruboj nieoficjalnych sterow http://kxproject.lugosoft.com//url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Ja także miałem podobny problem na AUDIGY .Wiem że występuje to na nowych sterownikach ale nie wiem dlaczego,dlatego sam używam sterów z 2001-08-01 nr 5.12.01.0136-1.20.0050 .Zadnych problemów -polecam. :!: ATI9700pro,Audigy,BARTON 2300Mhz,SOLTEK KT-600,HyperX 434 CL2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...