Skocz do zawartości
eMo-BoH

Jaka grafa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podsumuje krotko Twoja wypowiedz:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  -boshe skad sie tacy biora...a lukasrz to jaki nick ? :lol:

Za przeproszeniem z d.u.p.y Maryny jak cię to interesuje, niejesteś tu od podsumowywania tylko od pisania na konkretny temat, twoje podsumowanie niczego tu nie wniosło, jak masz takie bzdety pisać i nabijac sobie liczbe postów to lepiej wcale nie pisz i opuśc to forum bo prędziej czy później i tak ktoś cię dojedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm generalnie za stary jestem zeby mi cos tatus kupowal, i raczej nie naleze do rozpieszczonych bachorow. Komputerem zarabiam na zycie i dlatego inwestuje. A akurat karta graficzna jest jednym z kluczowych podzespolow w aktulanie wykonywanej przeze mnie pracy. Na przyszlosc, postaraj sie nawet w zartach nikogo nie obrazac. A cena jesta taka a nie inna bo kupilem LX'a, no i w hurcie. Ale jednak to cena Brutto a nie zadne netto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok widzę że dyskusja zboczyła troszkę z głównego wątku. 1000-1100zł na grafę i dobrego cichego wydajnego coolerka

mój wybór

Zalaman 7000 pod AMD za 199zł i

zmodowany R9500@9700

W komputroniku są za 1049zł :evil: a te same u mnie w lokalnym sklepie komputerowym po 850 i tak samo mają też te wersje z ZALMANEM albo TermalTakeiem, więc widać jak komputronik sobie przegina ale to już inna kwestia.

A co do porównania R9800pro do FX5900 ultra i tego jak to FX kopie dupę Radeonowi. Jak się kupuje taką kartę to poto żeby wykorzystać w grach jej możliwości czyli FSAA i ANZIO i proponuję wtedy porównać te karty i wtedy widać jak daleko w tyle za Radeonem jest FX5900ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda.

Ok do tematu.

Odebralem karte, zainstalowalem, wszystko spoko, dziala jak nalezy. TYlko jeden zgrzyt 3d mark 2001se mam 13330pkt. Cos malo.

Ok szukam moze dziwne jakies stery wzialem

jak dojde do problemu to dam znac. Podejzewam tez paprochy po poprzedniej karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a ja powiem jeszcze ale juz nie ma co ze ti4200 sie bardzo dobrze kreca

na AC moj lata na 338/620 - stabilne - ale 2 kosci pamieci nie sa dobrze chlodzone bo zle zaprojektowali chlodzenie:( - po przerobieniu na wlasne (duze miedziane radiatory) mozna by wyciagnac spokojnie 350/650 co jest juz calkiem calkiem wynikiem - z procem @ 2800+ mozna spox ponad 14k zrobic w marku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na AC moj lata na 338/620 - stabilne - ale 2 kosci pamieci nie sa dobrze chlodzone bo zle zaprojektowali chlodzenie:( - po przerobieniu na wlasne (duze miedziane radiatory) mozna by wyciagnac spokojnie 350/650 co jest juz calkiem calkiem wynikiem - z procem @ 2800+ mozna spox ponad 14k zrobic w marku

Niemam pojęcia jak osiągnołeś 338Mhz na GPU, tylko zmieniając wentyl??, czy też go wygrzewałeś wcześniej troche?? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile wiem koles chce kupic karte graficzna wiec po kiego grzyba ma kupowac przestarzale Ti4200 skoro moze se kupic 9500pro lub 9500@9700?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile wiem koles chce kupic karte graficzna wiec po kiego grzyba ma kupowac przestarzale Ti4200 skoro moze se kupic 9500pro lub 9500@9700?

nie takie przestarzale bo po ostrym kreceniu karta plasuje sie dalej w czolowce pod dx8 - dx9 jeszcze prawie nic nie wykorzystuje

no i karte mozna miec za 500zl a nie za 800zl

lukasrz---> ano wczesniej sie chyba wygrzala no i jak mowilem mam rev. A3 core - moze pojde kupic pamier scierny i poszlifuje gpu ale narazie nie bo nie mam bialej pasty - mam tylko titana srebrna ale moim zdaniem na duzych powierzchniach gorzej dziala :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. DX 8.x -pierwsza opracowała NVIDIA i pierwsza wypuściła to na rynek

2. DX 9.x-NVIDIA piersza opracowała,później wypuściła na rynek niż ATI

3.Niby co miał takiego wspaniałego czego niemiał GEF3 ?? Tak apropo to mój GEF3 TI 200 kręcony chidzł dużo lepiej od najszybszej wersji Radka 8500 !!!

4.Niby jakie problemy sa z pixel shaderami w FX-ach??

5.FX poniżej 5600 II Ultra to chłam-zgadzam się,ale to miałbyć chłam,dla userów PC z mniejszym zapasem gotówki, tak samo moge powiedzieć że chłam i złom to Radek 9000-ale tak mialo przecierz być, to jest sprzęt low-end,to sa grafy typu MX

6.Jeżeli chodzi o oszustwa co do optymalizacji to chyba jesteście mało zorientowani bo tak samo robiło ATI, również w 3DMARK-u, a co ze słynnym Quakiem ?? Jak stery podrzucały tekstury o niższej rozdzielczości, to co było dobrze ?? WSZYSCY OSZUKUJĄ !!!!!!!!!!!!!!! INTEL I AMD TEŻ!!!!!

Pozdro. 8)

Ten Punkt mnie najbardziej rozbawił albo ty nigdy nie widziałeś Radeona 8500 od Herculesa albo od Gigabyte ( te wersje z pamięciami BGA Hynix 3,5 ns ) te 2 karty wymiatały każdego GeForca 3 . A co do tego czym sie różni R8500 od GFeorca 3 to tym że ma 2 ramdaci czyli możliwość działania na 2 monitorach no i obsługo DX 8.1 no i o niebo lepszą jakośc obrazu na TV i monicie. Ale zreszta po co to gadam zaraz i tak powiesz że GF 3 lepszy 5x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po takiego grzyba że jak sie niema 850zł na grafe albo niechce sie tyle wydawać to sie bierze za 500zł dobrego GEF4 TI 4200 na którym też bezproblemu zagramy w każdą gierkę. Nie każdy na widok cyferek 9500, 9700 wooow wow odrazu głupieje i wydaje bezsensownie kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Punkt mnie najbardziej rozbawił albo ty nigdy nie widziałeś Radeona 8500 od Herculesa albo od Gigabyte ( te wersje z pamięciami BGA Hynix 3,5 ns ) te 2 karty wymiatały każdego GeForca 3 . A co do tego czym sie różni R8500 od GFeorca 3 to tym że ma 2 ramdaci czyli możliwość działania na 2 monitorach no i obsługo DX 8.1  no i o niebo lepszą jakośc obrazu na TV i monicie. Ale zreszta po co to gadam zaraz i tak powiesz że GF 3 lepszy 5x.

1.Zgadza sie 2 RAMDACI to duży plus.

2.Powiedzmy że znajomy ma HERCULESA 8500 chodzi rzeczywiscie ładnie ale mój GEF3 TI 200 260/570 był od niego niestety szybszy,przynajmniej ten model który on ma był ciutkie wolniejszy i gorzej sie kręcił niż mój GEF3 od Leadteka.

3. Kurfa jeszcze raz mi napiszesz że GeForce 3 TI nie obsługuje DirectX 8.1 to ci wybije zęby przez monitor, najpierw poczytaj,potestuj i późńiej się kłóć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po takiego grzyba że jak sie niema 850zł na grafe albo niechce sie tyle wydawać to sie bierze za 500zł dobrego GEF4 TI 4200 na którym też bezproblemu zagramy w każdą gierkę. Nie każdy na widok cyferek 9500, 9700 wooow wow odrazu głupieje i wydaje bezsensownie kase.

a widziales palancie ile koles chce przeznaczyc kasy 1000-1100 wiec po cholere ma kupowac ti4200 skoro moze kupic 9500@9700 lub 9500pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widziales palancie ile koles chce przeznaczyc kasy 1000-1100 wiec po cholere ma kupowac ti4200 skoro moze kupic 9500@9700 lub 9500pro?

Palantem mozesz nazywac swojego kolege i napewno nie na tym forum.

Skoro temat brzmi: JAKA GRAFA ? to pisze co myśle a gostek wyda tyle kasy ile bedzie chciał i kupi to co uzna za najrozsądniejsze, bo wydawanie 1100zł na karte graficzną napewno niejest rozsądne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.......... bo wydawanie 1100zł na karte graficzną napewno niejest rozsądne.

A mi sie wydaje ze ty troche zazdorscisz innym ze stac ich na porzadna karte.

Tez mam GF 3ti200 podkreconego programowo ( moze nie az tak jak ty bo mam Palit Daytona, chociaz nie kreciłem jej na maxa ) ale mimo wszystko to juz troche przestarzała karta.

Na pudełku mojejgo GeFORCA jest podane ze ma wsparcie dla dx 8.0

i nie słyszałem aby miały wsparcie na 8.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze.. a ja mam problem czy GF5900 czy co innego. W sumie GF mam za 1400PLN, Winfast'a Leadteka, noweczke.

twoj FX 5900 jest okrojony ma 700 Mhz pamieci. A to oznacza ze jest pewnie mniej wydajny od 9700pro

kpisz czy o droge pytasz...

powoli zaczynaja mnie denerwowac twoje posty. komentarz zachowaj dla siebie, jesli nie interesuje cie zdanie innych(co raczyles juz powiedziec).

Tak sie sklada ze moja karta bez problemow chodzi na 480/960 Mhz, i wykrecilem juz 6217pkt, w 3Dmarku 2003. Mysle ze ma jeszcze zapas mocy, ale jak narazie nie mam czasu sie bawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze.. a ja mam problem czy GF5900 czy co innego. W sumie GF mam za 1400PLN, Winfast'a Leadteka, noweczke.

twoj FX 5900 jest okrojony ma 700 Mhz pamieci. A to oznacza ze jest pewnie mniej wydajny od 9700pro

chyba najlepszy FX 5900 to GeForce FX5900-Ultra Gainward 128MB DDR, VIVO, DVI z troche podwyzszonym taktowaniem układu i pamieci

taktowanie układu: 440 MHz ( standardowo jest 400 MHz )

taktowanie pamięci: 900 MHz ( standardowo jest 850 MHz )

kosztuje u mnie 1995 PLN ( ok 100 zł drozej niz zwykłe FX 5900 )http://www.sklep.gral.pl/

kupiłbym go sobie bo stac mnie na niego... ale pozniej miałbym chyba wyrzutu sumienia za tyle kasy wydałem na karte grafiki :)

tez tak macie czasami ze kupicie cos drogiego do kompa i sumienie was meczy ze tyle kasy na kompa wydajecie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam GF 3ti200 podkreconego programowo ( moze nie az tak jak ty bo mam Palit Daytona, chociaz nie kreciłem jej na maxa ) ale mimo wszystko to juz troche przestarzała karta.

ja tego nie powiedzialem a i zgadzam sie z twoja opinia ze on jest po prostu zazdrosny i chce wciskac cos co sam ma by nie mial lepszego kompa od niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kpisz czy o droge pytasz...

powoli zaczynaja mnie denerwowac twoje posty. komentarz zachowaj dla siebie, jesli nie interesuje cie zdanie innych(co raczyles juz powiedziec).

Tak sie sklada ze moja karta bez problemow chodzi na 480/960 Mhz, i wykrecilem juz 6217pkt, w 3Dmarku 2003. Mysle ze ma jeszcze zapas mocy, ale jak narazie nie mam czasu sie bawic.

Nie obchodzi mnie to czy moje posty cie wkurzaja. Mam prawo sie wypowiadac tak jak ty a jesli ci sie niepodobaja moje posty to ich nie czytaj, wisi mi to. A co do twojego GF to LX jest wersja okrojona a.k.a. FX 5900 Value z 700 Mhz 2.8 ns DDR wiec nie wciskaj kitu. A jak masz racje to podaj wyniki 3dmarka

a i poczytaj sobie jesli umiesz

Firmy Gainward i Leadtek zaprezentowały swoje nowe karty graficzne bazujące na układzie GeForce FX 5900. Nie byłoby w tym może nic specjalnego, gdyby nie ich zauważalnie niższa cena w porównaniu do produktów konkurencji. Pierwszą różnicą jest zastosowanie w nich modułów pamięci o czasie dostępu 2.8 ns. Dla porównania, w modelach kart GeForce FX 5900 oraz 5900 Ultra montowane są pamięci o czasie dostępu 2.2 ns (800 MHz). Model Gainwarda został oznaczony jako FX PowerPack! Model Ultra/1100 TV/DVI, a pamięci DDR SDRAM taktowane są częstotliwością 700 MHz.

Karta Leadteka to A350LX TDH, a jej taktowanie DDR również wynosi 700 MHz. Wszystko wskazuje na to, że są to pierwsze egzemplarze kart w których ujrzymy dobrze nam znany skrót "SE". Według zapewnień, różnica w wydajności ma być niewielka, a to za sprawą 256 bitowej magistrali oraz tej samej architektury co model referencyjny. Nie podano jeszcze cen, jednak szacuje się, że za model Gainwarda trzeba będzie zapłacić (na zachodzie) ok. $300, natomiast karta Leadteka we Francji sprzedawana jest w cenie 380 Euro. IreS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Punkt mnie najbardziej rozbawił albo ty nigdy nie widziałeś Radeona 8500 od Herculesa albo od Gigabyte ( te wersje z pamięciami BGA Hynix 3,5 ns ) te 2 karty wymiatały każdego GeForca 3 . A co do tego czym sie różni R8500 od GFeorca 3 to tym że ma 2 ramdaci czyli możliwość działania na 2 monitorach no i obsługo DX 8.1  no i o niebo lepszą jakośc obrazu na TV i monicie. Ale zreszta po co to gadam zaraz i tak powiesz że GF 3 lepszy 5x.

1.Zgadza sie 2 RAMDACI to duży plus.

2.Powiedzmy że znajomy ma HERCULESA 8500 chodzi rzeczywiscie ładnie ale mój GEF3 TI 200 260/570 był od niego niestety szybszy,przynajmniej ten model który on ma był ciutkie wolniejszy i gorzej sie kręcił niż mój GEF3 od Leadteka.

3. Kurfa jeszcze raz mi napiszesz że GeForce 3 TI nie obsługuje DirectX 8.1 to ci wybije zęby przez monitor, najpierw poczytaj,potestuj i późńiej się kłóć.

Ale ty gościu jesteś ograniczony jak nie masz racji to czasem nie wyskakuj z takimi hasłami .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL

Jesteś smieszny. :lol: :lol:

Jakbym chciał to bym kupił karte i za te 1100zł wiadomo że to niejest mało ale kasa do zebrania.Ale niejestem na tyle nieprzytomy żeby coś takiego brać wezme sobie tą karte za pół roku za 500zł i też będzie git i wtedy będe śmiał sie takim jeleniom jak wy prosto w twarz. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ty gościu jesteś ograniczony jak nie masz racji to czasem nie wyskakuj z takimi hasłami .......

Wiesz co teraz to już mnie wkurzyłeś, najpierw jak juz pisałem zorientuj się z czym jest zgodny GEF3 a z czym GEF3 TI bo niemasz racji , jeszcze jeden twój taki post a ci to udowodnie że niemasz racji i pleciesz głupoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym mnie rozwaliłeś :lol:

GF3 podobnie jak GF4 obsługije DX 8.0, DX8.1 obsługuje Radeon 8500 i to min. są te dodatkowe funkcje o których wspominałem w jednym z wcześniejszych postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...