Skocz do zawartości
Dunaj

TATUAŻ - co wy na to?

Rekomendowane odpowiedzi

reed .. jak sie wstydzisz swoje "ciauko" pokazywac to wrzuc gdzies i rzuc linki na PW do mnie :P

bo generalnie to tylko twoje plery widzialem  

tatuaz w sumie git tylko jakos zakonczenie dolu mi sie nie podoba

ja chce zrobic sobie tyz cos na plecach .. ale chce to zrobic z głowa i wzór dobrze przemyslec  

zrobilem sobie fotke plecków i w photshkapie testowalem

n razie jestem przy takim ;]

Dołączona grafika

Click it 4

bigger image

OK, podeślę ci te stare foty (nie klnij na pixweozę ;) )

Wzorek całkiem tenteges sobie komponujesz, ale IMHO ja zakłuciłbym symetrię i te całkiem skrajne skierowałbym końcami bardziej na zwenątrz i troszkę do góry, przedłużając je lekko, ale to IMHO więc nie powinieneś się sugerować, każdy ma inny gust 8)

Update:

Przez środek też puściłbym coś :)

BTW zakończenia/dołu mojej dziarki. Jest jak jest bo nie jest jeszce dokończony, miałem/mam w planach jeszcze go troszkę powiększyć.

Wogle z tym tattoo to były przeboje, ten który jest na fotach to 3 generacja już :) Początkowo był tylko ten "gęsty" środek, potem byo mi mało i "dorysowałem" nieco tribala, ale był jeszcze za mały i "dorysowałem" jeszcze troszkę. Niestety, jest nadal za mały/nie taki jak powinien i oczekuje na następną "dokładkę"

Ze wględu na bika nie umie się jednak doczekać, ciągle za mało kasy na wszystko :D (postaram się zimą go dokończyć)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

no ja tak w planach mialem zrobic taki i potem ewentualnie se cos wsrodek dodziergac ..tylko ostatnio sie zaczelem zastanawiac czy nie zaczac od czegos troche mnijeszego

zawsze wtedy czlowiek ma juz potem wieksze doswiadczenie .. wie jak sie zajac tatuazem

i znalazlem sobie takie cos na łapke

Dołączona grafika

ewentualnie bez smoka .. ;]

pytanie jak dlugo goi sie tatuaz .. i czym potem go najlepiej smarowac .. .czego unikac itp

p.s: Reed thx za foty .. fajnie fajne .. tylko ten maly "na przedzie" jakos tak nie wiem skad wytrzasneles ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez smoka jest super :!:

Goi się około 10dni. W salonie powiedzą ci jaką maścią smarować. Maścią przez 3/4 dni, a potem kremem nawilżającym.

Nie możesz go wysuszyć, moczyć długo w ciepłej wodzie i pić alkocholu w dużych ilościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez smoka jest super :!:

Goi się około 10dni. W salonie powiedzą ci jaką maścią smarować. Maścią przez 3/4 dni, a potem kremem nawilżającym.

Nie możesz go wysuszyć, moczyć długo w ciepłej wodzie i pić alkocholu w dużych ilościach.

Ta maść to zazwyczaj Bepanthen, lub polski (i dużo tańszy) odpowiednik: Alanthan krem

IMHO (z tego co zauważyłem) najlepiej jest przeaz około 10 - 14 dni smarować którymś z nich (obojętne, goi się tak samo dobrze)

Kolega ma rację z alkoholem, najlepiej już przed nie pić (np "dla kurażu" ;) ) Mniej się krwawi, a tym samym mniej pigmentu się "wypłucze" i nie trzeba będzie zbytnich poprawek robić.

Nie warto też w początkowym stadium wystawiac go na ostre słońce, jeżeli już się opalasz, to nasmaruj grubszą warstwę kremu z wysokim filtrem.

Wzorek całkiem OK, ale jak już napisał lspider lepiej (IMHO) wyglądałby bez smoczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzorek całkiem OK, ale jak już napisał lspider lepiej (IMHO) wyglądałby bez smoczka.

no to sie pobawilem photoshopem ;]

o jak tera good?

czesc musialem dorobic wedlug wlasnej wyobrazni .. więc wszelkie uwagi mile widziane

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No o wieeeeeele lepiej :)

Choć nie powiem że nie wkomponowałbym czegoś okrągławego w lewy górny róg, "aż się o to prosi" IMO ;-)

Ten róg (wgłębienie) to bym nawet bardziej okrągławe zrobił.

Ale nie sugeruj się zbytnio, Tobie może się co innego podobać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

tatuaż to nawet spoko pomysł, ale ja i tak jestem jeszcze za młody więc i tak rodzice by mi nie pozwolili, ale jak będe starszy to może o tym pomyśle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No o wieeeeeele lepiej :)

Choć nie powiem że nie wkomponowałbym czegoś okrągławego w lewy górny róg, "aż się o to prosi" IMO ;-)

Ten róg (wgłębienie) to bym nawet bardziej okrągławe zrobił.

Ale nie sugeruj się zbytnio, Tobie może się co innego podobać :)

hehe odswiezam stary topic ..

tatoo zrobiony

:)

cosik jeszcze sie błyska bo to swiezak ...

dzis rano zdjelem dopiero opatrunek .. wczoraj dziergane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

u mnie w mieście jest szkółka policyjna, oficerska czy jakaś tam i widziałem kilka razy jak kolesie (ucza sie na policjantów :) ) chodzili w takich koszulkach, oni sie z tego smieja :P

kiedyś

Na koncercie cobył w lato śpiewał O.S.T.R i pod koniec koncertu zaczał drzeć pałe Ch**_f_doope_policji i to jeszcze na dodatek była chyba jakaś rocznica szkółki czy cuś

Taki mały OT sorx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naczy sie moja Mama (bo dla mnie jej zdanie rowniez sie liczy, matka to jednak matka ;) tylko zeby nie bylo ze maminsynek jestem) osobiscie nic przeciwko temu nie ma, ale narazei sobie nie robie, bo jeszcze troche rosne i jak sie skora rozciągnie to sie tatto rozmaze. Tak mi gosc w studiu powiedział takze poczekam jeszcze rok :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziaby spoko, ale mam pytanie odnośnie cen, bo troce drogie te wasze malunki.Ja mam pajączka na pół łydy (cieniowany itp., większy niż ten indianin, trybal na ramieniu no i troche bardziej skomplikowany) i zabuliłem za to 150zł i nie chce mi sie wieżyć w te wsze 500zł lub więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziaby spoko, ale mam pytanie odnośnie cen, bo troce drogie te wasze malunki.Ja mam pajączka na pół łydy (cieniowany itp., większy niż ten indianin, trybal na ramieniu no i troche bardziej skomplikowany) i zabuliłem za to 150zł i nie chce mi sie wieżyć w te wsze 500zł lub więcej.

1208419[/snapback]

zalezy kto robi, jak robi, jakim tuszem. Jaka masz skore nawet ... ja mam np bardzo twarda skóre i ciezko sie mnie dzierga ... w podrzednym studio mozna miedz wydziarana cala reke od łokcia do barku za 350zl .. i co z tego .. ostanio jak mnie dziarali to przychodzil do studia koles "sie pokazac" .. mial aliena i motywy biomechaniczne na cala reke wlasnie od lokca do barku .. placil 350zl w jakims innym studio w moim miescie .. z daleka ten jego dziar wygladal wzglednie fajnie ... ale z bliska to wogole nie wygladal .. zero kontrastu .. nieostry taka breja .. no i placil jeszcze 250zl za poprawianie tego w tym studio gdzie ja robilem ...

liczy sie renoma i starannosc artysty .. widzialem tribale na tylkach dziewczyn lub na plecach ktore nawet nie byly symetrzyczne a powinny ... i to jest juz kicha ...

pozatym nie wiem jak ty .. ale tam gdzie ja robie wszystkie poprawki czy tez z powodu zlego dbania o tattoo w czasie gojenia czy tez jakeis niedociagniecia .. albo po prostu twoje widzimisie typu "tu prosze ciemniejsz, a to bardziej podciagnac" sa za darmo ... i dziara ma "gware" na rok ... wiec jak latem ci sie zjebie od slonca to ci tez poprawia ...

za dziarke ktora ci zrobie w 3-4h łukaja kolo 150zl ...

za bardziej skomplikowane wzorki wiecej ...

jak sie cos potrafi i robi sie to dobrze to trzeba za to brac kase ...

pozatym jak ktos ma wlasne studio tatuazu i tam dziara to nie dzieli sie z nikim kasa za lokal itp ... a niektrzy tatuazysci niestety sa zatrudniani przez kogos i musze 30-50% swojego zarobku oddawac temu od kogo wynajmuja ...

wiadomo ze najtaniej bedzie u goscia ktory dzierga na wlasna reke w domu.

z drugiej strony bede to mial na rece do konca zycia wiec wolalbym zeby bylo schludnie, higienicznie i estetycznie

najwazniejsze sa ladne wyraźne kontury .. i cieniowanie ... kazdy cieniuje inaczej i w tym sumie lezy najwiekszy skill. bo wypelniac to kazdy umie

co do cen

Dołączona grafika

130zł

ten co dawalem wyzej tam na prawej co mam 350zl bedzie kosztowal ..

a samo to co jest teraz trwalo 5-6h .. wiec roboty jest w ciul ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi