Skocz do zawartości
Dunaj

TATUAŻ - co wy na to?

Rekomendowane odpowiedzi

stary .. jak ty se dziare robisz zeby wojska uniknac to se pomysl 10x ...

tatuaz na szyi moze cie pozbawic nei raz pracy ..

imho glupote chcesz robic

a ze dziary wciagaja to fakt .. ;]

dlatego sie ciesze ze nie mam kasy ... :)

aczkolwiek musze dokonczyc prawa reke

Mozna zrobic tatuaz tymczasowy np. 3 miesieczny, roczny itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna zrobic tatuaz tymczasowy np. 3 miesieczny, roczny itp.

masz taki? robiles? wiesz jak to wyglada?

to jest bzdura ..

nigdy nie wyglada jak tatuaz .. albo zostanie ci i tak i tak, tyle ze brzydki nie ostry i zblakniety

dla zachecenia (:P)

dziara po zdjeciu opatrunu wieczorem:

Dołączona grafika

mniam mniam :P

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

to jest bzdura ..

nigdy nie wyglada jak tatuaz .. albo zostanie ci i tak i tak, tyle ze brzydki nie ostry i zblakniety

Dołączona grafika

Albo to swiatlo dziwnie pada, albo wypelnienia robil Ci jakis rzeznik ;)

Ale ogolnie wzorek fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo to swiatlo dziwnie pada, albo wypelnienia robil Ci jakis rzeznik ;)

Ale ogolnie wzorek fajny.

wszystko jest ok ... ;] nie boj zaby

jak wyschlo to wygladalo nomalnie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

teraz sie jzu troche powiekszyla z reka ;]

zreszta foty moich dziar sa juz w tym temacie wczesniej

niestety ta dziara jeszcze jest niedokonczona ... bo to co sobie namalowalem na poczatku bylo za drogie i zrobilem tylko glowny wzor .. jeszcze toma byc podcieniowane wkolo .. takim wzorkiem wdzierajacym sie na bica i trica. . .obejmujac reke ... a u góry wchodzac na bark ;]

ale to jeszcze troche siana trzeba

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest bzdura ..

http://members.lycos.co.uk/chaosik/tat/breja.jpg

Nie mam, nie robilem, ale nie znaczy, ze sie nie znam.

Taki tatu jest robiony ze skladnikow, ktore ulegaja rozkladowi po jakims czasie i wygladaja jak normalne tatuaza, widzialem takich kilka i sa nie do odroznienia - chyba o tym dobrze wiesz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam, nie robilem, ale nie znaczy, ze sie nie znam.

Taki tatu jest robiony ze skladnikow, ktore ulegaja rozkladowi po jakims czasie i wygladaja jak normalne tatuaza, widzialem takich kilka i sa nie do odroznienia - chyba o tym dobrze wiesz..

no w tym sek ze blakna o wiele szybciej .. i nie sa zbyt czarne ..

ogolnie lepiej se z gumy donald przykleic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Poza tym ze barwy zanikaja. Tatuaz traci ostrosc i wyglada jak kupa po jakims czasie :P

Gdzies tak po 3-6 miesiacach gwoil scislosci. A jesli jest zrobiony przed wakacjami i miejsce z tym tatoo bylo opalane, to wraz z opalenizna znika tatuaz. Choc znika to niewlasciwe okreslenie: blaknie i sie rozmywa. Znika dopiero po roku-dwoch. A co przez ten czas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies tak po 3-6 miesiacach gwoil scislosci. A jesli jest zrobiony przed wakacjami i miejsce z tym tatoo bylo opalane, to wraz z opalenizna znika tatuaz. Choc znika to niewlasciwe okreslenie: blaknie i sie rozmywa. Znika dopiero po roku-dwoch. A co przez ten czas?

a przez ten czas masz totalna breje na skórze .. która niczego nie przypomina :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w tym sek ze blakna o wiele szybciej .. i nie sa zbyt czarne ..

ogolnie lepiej se z gumy donald przykleic

Poza tym ze barwy zanikaja. Tatuaz traci ostrosc i wyglada jak kupa po jakims czasie :P

A wiecie dlaczego blakna i nastepnie znikaja ? Bo nazywaja sie tatuazami czasowymi. Lepiej cos przetestowac niz robic na pale a potem zalowac cale zycie.

Btw podalem ten przyklad odnosnie robienia sobie tatu, aby uchronic sie przed wojskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie dlaczego blakna i nastepnie znikaja ? Bo nazywaja sie tatuazami czasowymi. Lepiej cos przetestowac niz robic na pale a potem zalowac cale zycie.

Btw podalem ten przyklad odnosnie robienia sobie tatu, aby uchronic sie przed wojskiem.

ale masz go "normalnego" powiedzmy przez 3miechy a potem 2-3lata masz kolorowa plame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz go "normalnego" powiedzmy przez 3miechy a potem 2-3lata masz kolorowa plame

No jak sie robi home-made z akwareli to chyba tak...

Tatuaze takie sa robione z naturalnych skladnikow i jesli jest przeznaczony na rok, to po roku nie ma po nim sladu, bo sie 'rozplywa' i wchlania w organizm. Mowie tutaj o usludze w profesjonalnym studiu tatu a nie jakiejs budzie na rogu, albo w piwnicy u mietka. ;]

To, ze tatuaz tymczasowy niejest preferowany przez pr0 tatuatorow to juz inna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak sie robi home-made z akwareli to chyba tak...

Tatuaze takie sa robione z naturalnych skladnikow i jesli jest przeznaczony na rok, to po roku nie ma po nim sladu, bo sie 'rozplywa' i wchlania w organizm. Mowie tutaj o usludze w profesjonalnym studiu tatu a nie jakiejs budzie na rogu, albo w piwnicy u mietka. ;]

To, ze tatuaz tymczasowy niejest preferowany przez pr0 tatuatorow to juz inna sprawa.

to idz do profesjonalnego studio i zapytaj czy robia takie tatuaze ..

profesjonalisci sie nie zajmuja takimi [ciach!]lkami "czasowymi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sobie zrobil takie jak chaos ma ale inne [;.

sie jeszcze spytam expertow:> czy jak sie zrobi dziara to czy potem podczas cwiczen gdy lapa rosnie to sie rozciagnie i bedzie brzydki czy jak?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to idz do profesjonalnego studio i zapytaj czy robia takie tatuaze ..

profesjonalisci sie nie zajmuja takimi [ciach!]lkami "czasowymi"

No chyba napisalem to na samym dole, nie bij piany.

Chodzilo mi o profesjonalna usluge a nie o tatuatora z zasadami, ktory nie zrobi, bo nie.]

@ Arnie, a jak ma wygladac, lepiej ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

sie jeszcze spytam expertow:> czy jak sie zrobi dziara to czy potem podczas cwiczen gdy lapa rosnie to sie rozciagnie i bedzie brzydki czy jak?:>

Skora sie rozciaga, ksztalty znieksztalcaja (maslo maslane), barwnik nieco rozplywa, kontury traca ostrosc, moga pojawic sie pekniecia (jesli pojawia sie efekt rozstepow na skorze). Szybka poprawka zalatwia sprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw popakuj a poźniej sobie zrób dziare ;)

ksztalty znieksztalcaja (maslo maslane)

pleonazm :P

Póki co ja nie planuje ozdobić swojego ciała tatuażem bo starzy by mnie chyba wydziedziczyli ale wygląda to świetnie szczególnie jeśi ktoś ma talent i sam sobie naskrobał projekt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tatuaz na szyi moze cie pozbawic nei raz pracy ..

imho glupote chcesz robic

Pracy to mnie może pozbawić chyba tylko w takim kraju jak Polska...

Gdzie indziej zwracają jeszcze na to uwage? Chcesz - robisz - masz, potrafisz się wykazać w danej dziedzinie i nie obchodzi ich czy jesteś pedałem, masz krzywe nogi czy tatuaż na szyi - Takie moje zdanie na ten temat.

A więc jeśli tatuaż na szyi ma mnie pozbawić pracy w Polsce to mam to gdzieś bo już kiedyś powiedziałem że w Polsce zarabiał nie będę.

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie indziej zwracają jeszcze na to uwage? Chcesz - robisz - masz, potrafisz się wykazać w danej dziedzinie i nie obchodzi ich czy jesteś pedałem, masz krzywe nogi czy tatuaż na szyi - Takie moje zdanie na ten temat.

A więc jeśli tatuaż na szyi ma mnie pozbawić pracy w Polsce to mam to gdzieś bo już kiedyś powiedziałem że w Polsce zarabiał nie będę.

nie tylko w polsce ... ale co tam .. ty sie znasz .. bo masz dziary przeciez juz .. prawda?

co ja ci bede gadal ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Soker g prawda cche widziac jak zagranicnzych inwestorów prowadzi wytatuowany koles po firmie good idea :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz bede mial dobrze rozwiniete miesnie to sobie zrobie jakiegos tribala na barkach , dobrze zrobiony wyglada super a jako ze na barkach to nie bede go caly czas widzial wiec nie znudzi sie tak szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz bede mial dobrze rozwiniete miesnie to sobie zrobie jakiegos tribala na barkach , dobrze zrobiony wyglada super a jako ze na barkach to nie bede go caly czas widzial wiec nie znudzi sie tak szybko :)

mnie sie moje rece po 20latach ogladania ich jednego koloru znudzily ;]

wszystko zalezy od podejscia ;]

jak sie dorbze przemysli wzór .. to nie znudzi sie ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie zacznijmy od samego wzoru.

Bo tak naprawde smiesza mnie ludzie idacy do studia i wybierajacy wzor z katalogu albo gazety.

Fajnie jest pozniej spotkac kogos na plazy z taka sama dziara no nioe?? :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

No wlasnie zacznijmy od samego wzoru.

Bo tak naprawde smiesza mnie ludzie idacy do studia i wybierajacy wzor z katalogu albo gazety.

Fajnie jest pozniej spotkac kogos na plazy z taka sama dziara no nioe?? :D :D :D

Widzisz - taki katalog moze byc inspiracja. Ktos chce jakiegos weza. Ale nie do konca wie, jak taki waz mialby wygladac, co mu sie konkretnie podoba. Wiec oglada wzorki i wybiera kilka, ktore mu pasuja. I najlepszym wyjsciem w tym momencie jest usiasc z kims, kto ma pojecie o projektowaniu tatuazy i wytlumaczenie mu, co sie w kazdym z tych wzorkow podoba. I stworzenie czegos, co zaspokoi nasze oczekiwania. Tak ja to widze i tak dosc dlugo (ponad 3 lata) wspolpracowalem z kumpela. Choc czasami trafiali sie i tacy, ktorzy chcieli dokladnie taki wzor jaki byl w gazetce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi