Pawlowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam Mam pytanie: jak mam podkręcić durona 1200 na płycie ECS k7s5a?? Mam wgranego biosa CheepoBios 1.0 i zamiast standardowych ustawień FSB: 100/100 MHz 100/133 MHz 133/133 MHz mam możliwość ustawienia: 112/112 MHz 124/124 MHz 138/138 MHz 150/150 MHz 166/166 MHz 107/107 MHz 133/100 MHz 143/143 MHz 147/147 MHz 133/166 MHz 160/120 MHz 200/200 MHz lecz komputer uruchamia mi się tylko i wyłącznie na 107/107 (i tak też teraz mam ustawione) albo na 100/100. Dlaczego?? Czy w Duronach mozna zastosowac drut mod, albo inaczej chociaż go podkręcić (na tej płycie)??? POMOCY!!! Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 BYŁO SZUKAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 połącz odpowiednie mostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Czy wiecie moze dlaczego po zamalowaniu wszystkich mostkow L1 nadal nie moge zmieniac mnoznika z poziomu BIOSu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A szukałeś informacji o swojej płycie? BO ona nie obsługuje zmiany mnożnika. Wypadało by trochę dać od siebie i poszukać tymbardziej że o K7s5a na tym forum napisano już baaardzo dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Szukalem i to baardzo duzo i nadal szukam bo wielu osobom wychodzi podkrecanie na tej plycie ale z Athlonami a nie z Duronami. Ja chce wiedziec dlaczego komp mi nie startuje na magistrali powyzej 107/107?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 No wiec ja kiedys zgłebialem ten temat - sa 2 mozliwosci - malowanie odpowiednich mostkow na procku lub mod plyty glownej - oba sposoby sa ryzykowne - ja jezeli o/c to niestety polecam zmiane plyty :) - Ecs to jest plyta do zastosowan biurowych lub divx - taka jest prawda niestety koledzy (ja zajezdzilem 2 :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 To jest płyta na której ciężko się kręci. Nie ma zmiany mnożnika , nie ma zmiany napięcia procka . Nie wiem jak to jest z duronkami ale ci którzy kręcą na XPekach albo robią drut moda na którego nie masz co liczyć ,chyba że się mylę ( opis w przyklejonym temacie w dziale podkręcanie bodajże) albo w inny sposób modują płytkę lub kręcą tylko szyną . Płyta bez modowania nie pozwala na wiele . Nie wiem jak to jest w twoim przypadku , może trzeba by podnieść zasilanie procka? . Może zwiękrzyć timingi pamięci? Jedno jest pewne , nie poszalejesz z tym prockiem na tej płycie, może uda ci się jeszcze coś wycisnąć ale wątpię żeby było to dużo. Upadte , bym zapomniał , faktycznie jest jeszcz malowanie odpowiednich mostków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 heh mam ten sam zestaw i doopa... wycisnelem 110/110 na 112/112 sie zwieszal... ehh troszke mnie to zaczelo denerwowac i dla jaj sobie odkrecilem procka :D teraz chodzi na 800mHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Jak mam zrobic mod plyty glownej?? Drut mod z tego co wiem dziala na duronach wiec chyba zaczne w ten sposob go podkrecacMostki juz malowalem i sobie zrobilem napiecie 1,75 ale i tak na wiekszych FSB komp sie nie wlacza. Sciagnelem sobie "kombinacje" malowania mostkow i wszystko bylo by git gdyby nie to, ze podaja tam 4 mostki L6 a ja mam tych mostkow 4. I o co tu chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 slabo sie starasz skoro nie mozesz znalesc nic na ten temat opcja SZUKAJ , robilem moda juz na 8 plytach i wszystko smiga poczawszy od podniesienia napiecia a skonczywszy na zworkowej zmianie mnoznika , Klepane o tym bylo wiele razy :roll: jak chcesz napisz do mnie na PW i podaj maila wysle schematy jak to zrobic , lub wejdz tu http://www.pallace.host.sk/niuniek/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ok dzieki. Udalo mi sie go podkrecic stosujac drut mod. Zrobilem mnoznik x13 i napiecie 1.75 i wszystko jest gitara, ale juz na x13.5 komp co prawda wchodzi do BIOSu ale juz dalej jest mogila. Nie mam pojecia czemu. Aha na mnozniku x13 i magistrali 107/107 komp sie nie wlancza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 proponuje podniesc napiecie to wstanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlowicz Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Wiecie co jednak kiszka. Jednak nie chodzi dobrze na mnozniku x13. Podczas wchodzenia do Windowsa komp sie restartuje. Zwiekszalem tez napiecie na 1.8 i 1.85 i tez du** jasio. Wiecie moze dlaczego tak jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...