-Yamroz- Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Nie wiedzialem za bardzo gdzie to wrzucic ale wrzuce tu: Dzisiaj testowalem 200Mhz szyne danych. No wiec dodalem wiatrak na SB i szaleje. 11x200Mhz idzie spokojnie na 1.65V, temp 46 stopni (tt7+ Medium). No to lecim z Primem95 i tu zonk... 1 test blablabla iterations 1024k fft length Fatal Error: rounding was 0.4999999065, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Ale tam jest tylko napisane zeby zmniejszyc taktowanie, sprawdzic chlodzenie. A chlodzenie jest dobre, procek sie nie grzeje (jest chlodniejszy niz gdy go mialem w takich wlasciwosciach jak w podpisie:/) Wczesniej problem nie wystepywal Czy to wina zasilki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 podnieś napięcie procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 jak ram/chipset nie wytrzymuje to błędy też wyskakują, nie tylko jak proc jest niestabilny. sprawdź na np 7x200 czy aby prime działa OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Na 12x190 Mhz wszystko dziala (vCore 1.65). Pamiatki na pewno wytrzymuja (mam geile 400Mhz) Co do chipsetu to jest chlodzony Zalmanem niskim NB, a SB jest chlodzony tym co byl z plytka na NB. Co do zmiany napiecia probowalem zmienic do 1.75 przy 200MHz i siadal prime przy tescie. Sa dwa wyjscia albo moj Feel 300W nie wyrabia albo zalman sam nie wystarczy i trzeba mu zalozyc jakos wicherek boksowy z karty graficznej (chyba sttyknie? - tylko jak to zalozyc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Na 12x190 Mhz wszystko dziala (vCore 1.65). Pamiatki na pewno wytrzymuja (mam geile 400Mhz) Co do chipsetu to jest chlodzony Zalmanem niskim NB, a SB jest chlodzony tym co byl z plytka na NB. nie ma nic na pewno dopóki tego nie przetestujesz, to że ramy się nazywają 400 to nie znaczy od razu że jest wsio ok. nalegam na testing na malutkim mnożniku przy fsb200 i wszystko będzie jasne. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 To masz dokładnie ten sam problem co ja. Też mam Feela 300W(chwilowo bo chieftec 360W w reklamacji) i za żadne skarby mi nie idzie na 200Mhz. Po prostu zasilka nie wyrabia. Konfig mam podobny do twojego, a nawet troszkę cięższy. 3D Marki wszystkie idą a Prime nie i koniec. Nie ważne ile napięcia na CPU. na 13x166 MHz idzie bez problemu a na 9x200MHz nic z tego. Więc zmień zasilacz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a skad ja wytrzasne dwie banki... prosta odpowiedz znikad, to juz wole moje 12x190... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> skad ja wytrzasne dwie banki... prosta odpowiedz znikad, to juz wole moje 12x190... Mimo wszystko jedziesz prawdopodobnie na granicy jego mozliwości co jest już dość niebezpieczne. Bo jak Ci padnie to może pociągnąć ze zobą pare rzeczy i wtedy nie będzie 2 banki trzeba wydać tylko sporo więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Juz jedna zasilke spalilem, poczla sama bez chuku, komp sie wylaczyl i juz (codegena 300W). Aha po czym poznac ze zasilka jest na wyczerpaniu? Jak ostro zaniza napiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Te Yamroz moze Epoxik nie chce iśc na 200 ? sprawdź niżej moze 195 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Mam pytanie napiecie VcoreA w SpeedFanie to 1.57 (czego to jest napiecie?) VcoreB mam 1.65. Btw wartosci te wahaja sie od (vcorea) 1.53 do 1.58 a vcoreb 1.62 do 1.65 (spadaja przy obciazeniu wiekszym:p) Aha 3.3V daje plyta 2.5 5V = 4.7 12 = 12.3 Czy z tego co rozumuje to wina jednak jest zasilki ? Bo nie czaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zasiłka jest na krawędzi to napewno widać po napięciach, ale fsb 200 do absolutnej stabilnośći może potrzebować podniesienia napiecia na NB czyli vmod potrzebny. JA na swoim mobo nie mogłem 195 stabilnego osiągność po vmodzie polatuje na 220 spoko. Więc zasiłka i vmod polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Jedna sprawa: Co lepsze Fortron 300 W z allegro czy chieftec 360 W? Szybka odpowiedz PLZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Jeszcze jedno czy ta lutownica sie nadaje do zalozenia Vmoda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Jedna sprawa: Co lepsze Fortron 300 W z allegro czy chieftec 360 W? Szybka odpowiedz PLZ Raczej Chieftec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Iha, pieprze vmoda. Przepchnalem procka na 11.5x200MHz@1.7vCore. No coz zwracam honor, problem byl wpamiatkach. Moje niedopatrzenie chcialem ramki puscic 400MHz 6/2/2/2.0 a to dla nich za duzo. Zmienilem na 6/3/3/2.0 i juz smigaja (aha podnioslem napicie na 2.77). Proc ma przy tej czestotliwosci na moim coolerku medium ma idle 50 stopni, stress 54. Ale tortureTest wywala caly czas ten sam blad. 3dmark01 wynik: 10000:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ale tortureTest wywala caly czas ten sam blad. ..qrcze ja stawiam na proca. moim zdaniem jush nie wyrabia w prime95. swoja droga timingi pamieci wciaz ostre.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 niektorym leci proc na 2400 mhz z fsb do 240... Wiec jak moj moze nie wyrabiac? Przeciez jest ten sam i jest wszedzie stabilny tylko nie w prime, gry 3dmark, pcmark, sandra wszystko przechodzi z temp 54 stopnie. A jak wybulilem za 512MB 6 baniek to oczekuje zeby dzialaly na ostrych timingach:D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ja chciale zapytac o NIAPIECIA Mam tak: +3,3 V - 2,61 V +5 V - 4,81 V +12 V - 12,16 V -12 V - -12,45 V -5 V - -5,40 V Cy to dobrze czy goowno? HELP! Mam codegena 00 WAT i to co w podpisie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ogólnie goowno ale nie jest tragicznie ludzie na gorszych ciągną :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 niektorym leci proc na 2400 mhz z fsb do 240... Wiec jak moj moze nie wyrabiac? Przeciez jest ten sam i jest wszedzie stabilny tylko nie w prime, gry 3dmark, pcmark, sandra wszystko przechodzi z temp 54 stopnie. A jak wybulilem za 512MB 6 baniek to oczekuje zeby dzialaly na ostrych timingach:D. Heh Geile nie chodzą na 6/2/2/2 max na jakich chodzą to 3 czyli 6/3/3/2 :) niestety taka ich natura ... a poza tym może nie wyrabiać :D za fsb jest odpowiedzilny NB zależy czy masz A2 A3 czy C1 .... 240 to raczej na soltekach i na vmodach niektórzy twierdzą ze na A2 nie szlo wyżej niż 190 - 195 a ja jakoś mam 211 :D a poza tym moze ci sie trafił jakis gorszy egzemplarz... P.S. Yamroz - To ty z 4um.bn.pl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Tak to ja. Nie wiem jaki mam NB ale wydaje mi sie ze jesli jedzie stabilnie na 200MHZ bez modow to jest dobry. A jak dostane zasilke nowa (chieftec 360W - juz zlozone zamowienie:D) to wreszcie bede mial napiecia normalne a nie na 5v mam teraz 4.65... Pozatym proc sie chyba nie grzeje strasznie jesli na 11.5 x 200 @ 1.7v w lecie ma 48 idle 53-54 stress... Za jakies pol roczku ( w ferie) moze zajme sie wc i wtedy pokaze na co stac mojego axp:). A vmoda nie robie bo to bez sensu. Moj proc na 12 x 190 ma w sandrze arytmetycznej 8300 a 11.5x200 ma 8600. Maly wzrost:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...