Tomek Sek Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Po zainstalowaniu wc na cpu i grafe zaczal wkurzac mnie wentyl na chipsecie. Zmniejszylem mu napiecie z 12 na 5V. Cisza jak makiem zasial ale....czy mi chipset nie padnie. System temp w sandrze mam 35 stopni - czyli luzik niby, ale... - czy system lub board temp to jest temp chipsetu ? - gdy dotykam radiatora pod wentylem to jest goracy na maxa, dla mnie tak z 50 stopni U mnie nominal to fsb 133, normalnie to jade na luzie na 166 ale teraz zjechalem na 133 bo nie wiem czy nie padnie chipset. Generalnie pytanie sprowadza sie do jednego - jak myslicie w razie przegrzania chipsetu zawiesi sie komp czy spali chipset ? (moze ktos wyprubowal na sobie tu juz) -)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zawiesi sie komp jesli temp. NB bedzie za duza i tyle, ale wiesz to nie moze zdarzac sie zbyt czesto. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 zazwyczaj wiesza sie komp; a temperatura jest odczytywana z czujnika umieszczonego gdzies na płycie; a swoja droga to nie panikuj; ja katowałem kompa (fsb 166mhz) przez 2h primem; wsystko było stabilne; po tem okazało sie ze wypioł sie zalman nb32j (orygnalne bolce zalmana były za cienkie); tak wiec 2h katowania bez chłodzenia nie uszkodziły chipset, a system sie nawet nie zawiesił; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Się przejmujesz 35*C na czipie ?? U mnie w cieple dni potrafi dobic do 50*C i zero zwiech (temp mierzona na bierzaco niezaleznym termometrem) Z wentylkiem okolo 12 -15*C nizej. Epox dal ciala z tymi qpowatymi radiatorami na chipsecie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Sek Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Jesli zawiesi to loozik. Daje spowrotem fsb 166 i zobaczymy. Jesli bez chlodzenia wytrzymal to mysle ze nie bedzie problemu u mnie. 35 to wiem ze loozik, tylko nie bylem na 100% pewny czy to na chipsecie. No i tak pisalem, radiator jest goracy na maxa na pewno nie 35. 166 i zobaczymy Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 co za problem zalozyc wb na NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 zawiesi sie komp i tyle sprawdzone na 100% kiedys mi odpadl zalman nbj-32 objawem byly zwiechy w czasie grania, w czasie normalnej pracy mimo ze byl goracy chipset jak cholera to komp byl stabilny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...