Skocz do zawartości
Kittek

jaki wentyl na bartona 2500?

Rekomendowane odpowiedzi

...do sprzetu jak w opisie, zamierzam go krecic. Zastanawialem sie nad thermaltake volcano 11+ i cooler master aero 7+. innego nie chce. i nie proponujcie mi zalmana.

btw: piszcie cos o aero 7+, jak sie sprawuje jakie temeraturki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...do sprzetu jak w opisie, zamierzam go krecic. Zastanawialem sie nad thermaltake volcano 11+ i cooler master aero 7+. innego nie chce. i nie proponujcie mi zalmana. 

btw: piszcie cos o aero 7+, jak sie sprawuje jakie temeraturki...

Mam to co w podpisie i jestem całkiem zadowolony z AERO 7+

obr.3000 idle 46... stres 55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Athlona 2500+ z troche wiekszym mnożnikiem, obecnie działa na 2000 MHz. Cooler: CoolerMaster HAC-V81 puszczony na 7V. Obroty: 1400-2800 (przy napięciu 7V, ten cooler ma regulacje rpm). Temperatura: zwykła praca-46-47, stres 51-52. Obudowa jest oczywiście zamknięta...wspomagam sie 2 wiatraczkami na obudowie (15 zl za sztuke więc...) puszczonymi na 5V. Całości w ogole nie słychać (zaleta zmniejszonego napięcia, a co z tym idzie rpm wiatraków), a temperatura jest stabilna, nic sie nie wiesza itd. Przy defaultowych ustawieniach proca, temperatura jest niższa o około 2 stopnie w czasie pracy/stresu. łykać wiatraki na obudowe:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem pare dni temu AERO 7 Lite i musze stwierdzic ze jest bardzo dobry, a dzisiaj znalazlem testy porownujace wersje "+" i Lite z ktorych wynika ze ten aluminiowy Lite jest wydajniejszy od wersji +, czyli miedzianej. Widac to zwlaszcza przy obciazeniu procesora.

Tutaj sa te testy:

http://www.bjorn3d.com/_preview.php?articl...=315&pageID=403

A tutaj sa testy roznego sprzetu od CoolerMaster, takze aero 7 lite:

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/175

Widzialem takiego w sirius.pl za 109zl. Swojego kupilem bardzo tanio, za 90zl (nie ma to jak znajomosci).

Mam go ustawionego na ok 2500obr (jak dla mnie do ok 2700 jest nieslyszalny z odleglosci 1 m i zamknietej obudowie) i temperatura na procu to jakies 48 stopni na tym co w podpisie, a teraz termometr w moim pokoju pokazuje 28 stopni, w obudowie mam 2 wentyle 10cm wciagajacy z przodu i wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy z tylu puszczone na 5V. Proc obciazony na 100%, UD Agent i Prime95 (ponad 2h). Szczerze polecam tego colera, ale ostrzegam tez ze jest on dosc duzy,, podstawa ma jakies 80x60mm wiec przed ewentualnym zakupem radze sprawdzic ile macie miejsca na plycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi